Trei tineri au murit la Constanța Weekend solicitant pentru salvatorii din întreaga țară. Mai multe persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere


În acest sfârșit de săptămână (06-08.01.2023), la nivel național, pompierii salvatori au gestionat 4.263 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 3.684 de solicitări.

 
Echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 181 incendii, precum și în alte 396 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea de persoane sau animale, distrugerea muniției neexplodată etc.
 
Din totalul celor 181 de incendii care au avut loc la nivel național în perioada de referință, 20 de intevenții au fost înregistrate la arderi de vegetație uscată, fiind afectate 35 ha de teren., transmite IGSU. 

 
Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 29 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor.

În urma acestor evenimente, 9 persoane și-au pierdut viața în municipiul București și în județele Argeș, Bistrița-Năsăud, Constanța și Dolj.

Carnagiu la Constanța 

Ieri, 09 ianaurie, în jurul orei 7.50, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DJ 222, între localitățile Mihai Kogălniceanu și Cuza Vodă. 

Potrivit IPJ Constanţa, deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat, de 31 de ani, a condus un autoturism pe DJ 222, dinspre localitatea Cuza Vodă, iar la un moment dat, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției, a părăsit partea carosabilă și a ieșit în afara părții carosabile, unde s-a răsturnat, într-un canal de irigație dezafectat. 

În urma impactului a rezultat decesul, la fața locului, a conducătorului auto, precum și a 2 pasageri, de 32, respectiv 43. 


În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Citește și: Cei trei tineri, decedaţi în cumplitul accident de la ieşire din Cuza Vodă erau din Satu Nou şi Mircea Vodă, judeţul Constanţa (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
De asemenea, în ultimele trei zile, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 26 de persoane aflate în dificultate., precizează IGSU. 

Oficial de la IGSU, despre misunile avute 
 
Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, amintim:
 
-O intervenție care a necesitat atenție sporită a avut loc pe parcursul zilei de vineri, unde salvatorii sibieni au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs pe raza municipiului reședință de județ. Echipajele operative ajunse la locul solicitării au constatat că un autoturism a părăsit carosabilul și a lovit un stâlp, iar în urma impactului puternic a rezultat o victimă încarcerată. Colegii noștri au extras persoana dintre fiarele contorsionate, iar echipajul medical aflat la locul solicitării a acordat prim ajutor bărbatului, ulterior acesta fiind transportat la o unitate medicală pentru investigații suplimentare de specialitate.
 
- O misiune care a presupus efort susținut din partea pompierilor militari din județul Suceava a avut loc tot vineri când echipajele de stingere au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, pe raza localității Ilișești. Forțele de intervenție sosite la locul solicitării au constatat că arderea se manifesta generalizat la anexele gospodărești și la acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 380 mp, cu pericol de propagare la întrega locuință. Concomitent cu acțiunea de stingere, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor calificat pentru două victime, nefiind necesar transportul acestora la spital. Flăcările au fost stinse după mai multe ore de luptă continuă cu focul.
 
-Salvatorii sibieni au fost solicitați sâmbătă să intervină în urma producerii unui accident rutier pe DN 14, pe raza localității Brateiu. În urma evenimentului rutier, au rezultat cinci victime care au fost asistate și evaluate medical de către colegii noștri la locul solicitării, uterior  fiind transportate la spital pentru investigații de specialitate.
 
-O intervenție complexă a avut loc pe parcursul zilei de duminică, în județul Bistrița-Năsăud, când pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui accident rutier dintre un autoturism și un autocar în care se aflau 37 persoane, pe raza localității Telciu, DN 17C. Având în vedere numărul mare de persoane implicate în incident, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Echipajele de descarcerare și prim ajutor ajunse la locul solicitării au constatat că, în urma evenimentului rutier, au rezultat șase victime, dintre care patru încarcerate. Colegii noștri au extras persoanele dintre fiarele contorsionate ale autoturismului, trei dintre acestea fiind decedate. Salvatorii au evaluat și asistat medical, la fața locului, celelalte trei victime, ulterior una fiind transportată la o unitate medicală de specialitate.
 
În perioada de referință, la nivel național, au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 4 mesaje privind prezența animalelor sălbatice în județele Argeș (1), Brașov (2) și Buzău (1) și 1 mesaj privind  dispariția unui minor în județul Constanța.
 
Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.
 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSU Acum ai șansa să devii unul dintre salvatori! Aplică pentru o carieră în domeniul militar! Detalii

17 Oct 2023 914

Peste 4.500 de intervenții ale pompierilor salvatori, în acest weekend. Cele mai importante misiuni gestionate de pompieri

27 Jun 2022 806

Peste 4.400 de intervenții ale pompierilor salvatori, în acest weekend. Despre intervenția de la Tulcea

16 May 2022 1240