Trei zile de libertate i-au schimbat perspectiva Protagonistul scandalului „prostituate de lux pentru politicieni" se retrage din afaceri

cap_1.jpgNici bine n-a scăpat din arest, ţinut în detenţie aproape jumătate de an, că celebrul impresar şi „plasator" de fotomodele, Relu Cornel Costan, inculpat în dosarul „prostituate de lux pentru politicieni", s-a întors în lumea particularilor constănţeni. Cu procesul pentru trafic de carne vie bătându-i practic la uşă, Relu s-a apucat de tranzacţii şi jonglări cu acţiunile business-urilor sale.

Presimţind probabil că nu-i a bună cu procesul de la Ialomiţa, sau pentru a nu dăuna pe viitor imaginii firmei, impresarul s-a decis să se retragă din societatea European Work SRL Constanţa. În Monitorul Oficial al României nr. 4803/29.11.2010, se arată că cei doi asociaţi ai firmei, Costan şi Valentin Viorel Oiţă Bucur, au decis de comun acord ca cel al cărui nume este strâns legat de scandalul „prostituate de lux pentru politicieni" să părăsească business-ul. Astfel, din cele 50 de procente pe care le deţinea în SC European Work SRL, Costan i-a cesionat 10% , adică două părţi sociale, în valoare de zece lei fiecare, Nicoletei Balaşi, vechea sa parteneră de afaceri. „Cesionarea se face la valoarea nominală a fiecărei părţi sociale", se arată în Monitorul Oficial citat anterior. Acelaşi Costan s-a decis să-şi cedeze şi restul de opt părţi sociale, reprezentând 40%, în favoarea lui Valentin Viorel Oiţă Bucur, iar în urma schimbărilor operate, Nicoleta Balaşi a fost cooptată în firmă, impresarul Costan pierzându-şi calitatea de asociat. Potrivit noului acţionariat, Bucur deţine 90% din European Work SRL, iar Nicoleta Balaşi are 10%. Foarte interesant, hotărârea prin care Relu Costan s-a retras din societate are numărul 3, datând din 18 noiembrie 2010, adică a fost adoptată la numai trei zile după ce Costan a părăsit arestul, fiind eliberat de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, printr-o decizie definitivă. Relu Costan este judecat la Tribunalul Ialomiţa pentru trafic de carne vie şi iniţiere sau aderare la un grup infracţional organizat, prima înfăţişare în proces urmând să aibă loc pe data de 13 decembrie. Alături de Costan, mai sunt acuzaţi Ion Valeriu Tămârjan, Radu Ştefan Nicola şi Gabriel Alexandru Voicu. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT Ialomiţa, indivizii ar fi pus bazele unei adevărate reţele de trafic de persoane, transformând minorele care voiau să devină fotomodele în prostituate de lux pentru politicieni, după ce, în majoritatea cazurilor, Costan şi presupuşii săi complici întreţineau relaţii sexuale cu minorele astfel exploatate.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 334

Procurorul Oana Andreea Schmidt Hăineală, în atenția CSM! Anul trecut a trimis în judecată familia Pascu (RECHIZITORIU)

22 Apr 2024 587

Patru judecători de la Curtea de Apel Constanța ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă! Începe judecata (RECHIZITORIU+MINUTĂ)

22 Apr 2024 406

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 1066

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident la Mangalia! Latura civilă, amânată pentru aprilie 2024 (VIDEO)

12 Mar 2024 902

Judecători amenințați la Constanța! „Este ca și cum Irod l-ar acuza pe pruncul Iisus cu privire la propriile lui crime!“ (RECHIZITORIU)

11 Mar 2024 1009

Ce spune avocatul Adrian Cuculis Crimă într-un hotel din Mangalia! Se cere schimbarea încadrării juridice

11 Mar 2024 1748

Bărbatul acuzat că ar fi agresat măicuțele de la mănăstirea Sfânta Maria, din Techirghiol, cere să fie pus în libertate!

19 Feb 2024 832

Premieră Condamnare în primul și singurul dosar de Cyberbullying din Constanța! Decizia, atacată la instanța superioară (RECHIZITORIU)

15 Feb 2024 1016

Polițiștii din Constanța au găsit două kilograme de Cannabis într-o geantă abandonată pe stradă de un cetățean speriat! (RECHIZITORIU)

07 Feb 2024 1103

Fost ministru al Justiției, Monica Macovei trimisă în judecată, la Mangalia! Primul termen, marți, 16 ianuarie 2024 (DOCUMENT)

13 Jan 2024 999

Justiție Constanța Începe procesul lui Matei Vlad Pascu, șoferul implicat în tragedia de la 2 Mai (RECHIZITORIU)

11 Dec 2023 2083

DNA l-a trimis în judecată pe Cezar Costin Stancu, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie! Dosarul, amânat pentru la anul (RECHIZITORIU)

23 Nov 2023 785

Omor calificat la Tulcea! Rechizitoriu demn de filmele cu detectivi. Sentință definitivă la Constanța. Daune reduse la jumătate

14 Nov 2023 2445

Judecătoria Mangalia îi prelungeşte dreptul de circulaţie Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției (DOCUMENT)

31 Oct 2023 821