Tribunalul a confiscat „mita” Cum a fost condamnat un agent al Serviciului de Operaţiuni Speciale

Petre Larie, agent de poliţie din cadrul Inspectoratului General de Poliţie - Serviciul de Operaţiuni Speciale Constanţa, deferit instanţei pentru presupuse fapte de corupţie, a fost condamnat. El a primit, ieri, de la completul F7, prezidat de magistratul Mihaela Vlăşceanu din Tribunalul Constanţa, pedeapsa de 1 an şi 2 luni de închisoare cu suspendare condiţionată.

Judecat în acelaşi dosar, Nicolae Rusu a luat 2 ani de închisoare, Paul Ciurea s-a ales cu un an, Vasile Lupaşcu cu 2 ani şi 6 luni, Mircea-Stelian Şomu cu 2 ani şi 6 luni şi Daniel Stoica cu un an de detenţie. Toate pedepsele sunt cu suspendare condiţionată. Tot ieri, Tribunalul a confiscat în folosul statului suma de 1.500 de lei, „ce a făcut obiectul dării de mită”, conform minutei judecătoreşti. Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa spun că, în seara de 22 ianuarie, Rusu ar fi fost depistat la ieşirea din Portul Constanţa, la Poarta nr. 6, împreună cu alte două persoane, în timp ce transporta 50 de saci încărcaţi cu cărbune. Ulterior, s-a întocmit dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

La data de 28 ianuarie, un agent de poliţie din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa a formulat un denunţ cu privire la faptul că, în dimineaţa de 28 ianuarie, ar fi fost contactat de agentul de poliţie Larie Petre din cadrul IGPR - SOS Constanţa, care i-ar fi solicitat să-l ajute în legătură cu învinuitul Rusu. În aceeaşi zi, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa l-ar fi surprins în flagrant pe Rusu în timp ce oferea suma de 1.500 de lei unui ofiţer din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța are cel mai bun cuplu de atacanți din Liga 1. Jefte Betancor și Adrian Petre au marcat împreună 23 de goluri

12 Mar 2022 2862

Farul Constanța. Hagi, mulțumit cu egalul, dar nemulțumit de o fază „Am avut un penalty clar. Și din America se vede“ (galerie foto)

20 Jul 2021 3347

A redevenit „marinar“! „E un sentiment frumos să văd din nou Farul în Liga 1“

26 Jun 2021 3853

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 26 iunie 2020

30 Jun 2020 1550

Paul Ciurea, condamnat pentru furt din Portul Constanţa Ar trebui să demisioneze şeful Serviciului de aprovizionare din CNAPMC? (document)

17 Jul 2014 5274

Petre Larie Agent al Serviciului de Operaţiuni Speciale Constanţa, condamnat

24 Jun 2014 2597

Fost căpitan al Farului Fotbalistul Alexandru Măţel s-a căsătorit la Constanţa

08 Jun 2014 3740

Agent condamnat la închisoareCaz fără precedent în istoria Serviciului de Operaţiuni Speciale Constanţa

12 Dec 2013 2057