Tribunalul din Prahova a întristat mai multe familii Percheziţiile DIICOT Ploieşti la Constanţa, încoronate de nouă arestări

09_arestati_tribunalul_prahova1.jpgOpt persoane, printre care şi un constănţean, reţinute pe bază de ordonanţă de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DIICOT- Serviciul Teritorial Ploieşti au fost arestate pentru 29 de zile. Cea de a noua persoană, o fată, de 22 de ani, din Dâmboviţa, cercetată în acest dosar a primit 20 de zile de arest. Împotriva deciziei Tribunalului Prahova, toţi inculpaţii au declarat recurs, ce urmează a fi soluţionat de Curtea de Apel Ploieşti. Persoanele în cauză au fost încătuşate la finele zilei de 18 aprilie, când procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Ploieşti au efectuat 15 percheziţii domiciliare, dintre care trei în municipiul Constanta. Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice.

Magistraţii Secţiei Penale a Tribunalului Prahova au admis în parte, în şedinţa din data de 19 aprilie, propunerea formulată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DIICOT- Serviciul Teritorial Ploieşti dispunând arestarea preventivă a celor nouă inculpaţi. Lista „ghinioniştilor" este deschisă de Alexandru Ghica şi continuă cu Valentin Mihai Ursu, George Alin Ene, Valentin George Pătuleanu, Ştefan Răzvan Grigorie, Florin Ghiroagă şi Viorel Marius Farcaş. De asemenea, tot în acest dosar, Diana Anca Radu a primit mandat de arestare pentru 20 de zile. Inculpaţii sunt acuzaţi că s-au constituit într-un grup infracţional organizat în baza unei rezoluţii infracţionale unice şi, începând cu anul 2010 şi până în aprilie 2012, au desfăşurat activităţi infracţionale prin intermediul internetului. Mai exact, persoanele în cauză ar fi accesat fără drept câteva sisteme servere prin încălcarea măsurilor de securitate pentru a obţine date informatice (ip-uri, useri, parole ale unor conturi de SIP şi VOIP), scop în care au utilizat programe informatice modificate. Din informările oficiale mai reiese că respectivele conturi „ale căror date de identificare şi accesare au fost obţinute în modalitatea arătată au fost ulterior folosite de către membrii grupării pentru a apela numere de telefon premium (cu suprataxă) puse la dispoziţie de societăţi care funcţionează în acest domeniu, din Hong-Kong şi Cipru". Per total, organele de anchetă vorbesc de un prejudiciu de câteva milioane de euro. Un alt constănţean luat în colimator de procurori este, potrivit unor surse, Petru Etcu, acesta reuşind să se facă nevăzut. Conform procurorilor, Etcu şi Eugen George Ghiţă ar fi postat pe site-uri specializate din Statele Unite ale Americii anunţuri de vânzare a unor autoturisme de lux, solicitând potenţialilor clienţi fie un avans din preţ, fie datele unor conturi sau carduri bancare.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aplicațiile Temu și Shein - metoda prin care păcălesc utilizatorii. ANPC atenționează

23 Apr 2024 657

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 383

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 366

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 362

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 449

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 444

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 485

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 488

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 676

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 338

În atenția consilierilor locali Două locuințe sociale vor fi repartizate către cinci persoane. Unde sunt situate (DOCUMENT)

22 Apr 2024 383

Ședință CLM Constanța Parteneriat între Primăria Constanța și UDTTMR pentru organziarea „Zilei Limbii Tătare”

22 Apr 2024 394

Ședință CLM Constanța Cine face parte din Grupul lucru local pentru problemele romilor (DOCUMENT)

21 Apr 2024 593

Ședința CLM Constanța Aprobarea bugetului Fundaţiei Pontica, pe ordinea de zi! Ce sumă este solicitată (DOCUMENT)

21 Apr 2024 462

Ședință CLM Constanța Închirierea imobilelor aflate în domeniul public al municipiului Constanța și în administrarea AFI S.R.L, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

21 Apr 2024 509