Trimis în judecată de DNA Dimu Polifroni rămâne în arest. Afaceristul mai este condamnat într-un dosar!

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au dispus menţinerea măsurii arestării preventive faţă de Dimu Polifroni, trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Secţia de combatere a corupţiei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.
 
Amintim că Polifroni a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la pedeapsa de cinci şi şase luni de închisoare. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „În perioada iulie - octombrie 2012, inculpatul Polifroni Dimu a pretins de la patru persoane (martori denunţători) suma de 100.000 de euro“.
 
„În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, învestiţi cu soluţionarea dosarelor penale în care unul dintre denunţători era cercetat în stare de arest preventiv, şi a promis că-i va determina pe magistraţi să dispună cercetarea persoanei respective în stare de libertate“.
 
La sfârşitul lunii iulie 2012, „cu ocazia unei vizite pe care i-a făcut-o fratelui său în Arestul Central, (...) a fost rugat de (...) să ia legătura cu inculpatul Polifroni Dimu, întrucât acesta îi putea ajuta cu eliberarea frauduloasă din arestul preventiv. (...) i-a mai transmis surorii sale că ştie de la numitul (...) că Polifroni Dimu are cunoştinţe în justiţie, însă nu ar fi avut încredere în (...) pentru a discuta cu el. După aproximativ două-trei zile, (...) a luat legătura telefonic cu Polifroni Dimu şi au stabilit să se întâlnească pentru a discuta, la locuinţa pe care acesta din urmă o deţine în municipiul Constanţa. Cu această ocazie, (...) i-a dat inculpatului Polifroni Dimu un bileţel de hârtie pe care îl primise de la fratele său. După un interval de timp, (...) a fost contactată telefonic de Polifroni Dimu, care i-a solicitat să se deplaseze până la locuinţa sa. Cu acest prilej, Polifroni Dimu i-a relatat acesteia că «a vorbit» şi că o poate ajuta să-l elibereze pe fratele său din arest“, conform procurorilor.

„Pe parcurs, se vor face cheltuieli pe care familia va trebui să le achite“

„Potrivit denunţătoarei (...), la acest moment, Polifroni Dimu nu a pretins nicio sumă de bani, dar i-a spus că, pe parcurs, se vor face cheltuieli pe care familia (...) va trebui să le achite. În aceleaşi împrejurări, Polifroni Dimu a întrebat-o pe (...) cine sunt procurorii care anchetează cazul şi a emis pretenţia ca, de fiecare dată când fratele său va formula o cerere de înlocuire a arestului preventiv, să fie anunţat, să-i comunice numărul de dosar, precum şi ziua şi ora când se judecă. Polifroni Dimu a mai cerut ca (...) să formuleze săptămânal câte o cerere de înlocuire a măsurii arestului preventiv“, mai arată procurorii în rechizitoriu.
 
„(...) l-a sunat Polifroni Dimu, acesta solicitându-i să se deplaseze la locuinţa sa, în jurul orei 18.00. (...) a mers acasă la Polifroni Dimu, acesta a ieşit afară şi s-a urcat în autoturismul (...). Polifroni Dimu a întrebat-o pe (...): «Ce cerere ai formulat?». (...) i-a răspuns că a formulat o cerere de liberare provizorie pe cauţiune. Polifroni Dimu a solicitat «data când se judecă şi numărul de dosar». (...) i-a pus la dispoziţie datele solicitate, Polifroni Dimu le-a scris pe o foaie şi i-a precizat că «dacă se rezolvă ceva, o să o sune», urmând să-i spună «femeii» numărul de dosar şi că dacă poate face ceva în această privinţă. Polifroni Dimu a mai spus că va încerca să discute să se stabilească o cauţiune mică pentru a o putea achita“, potrivit rechizitoriului.
  
Date din rechizitoriul procurorilor DNA
Cum ar fi acţionat Dimu Polifroni (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Martor într-unul dintre dosarele lui Radu Mazăre Un investigator sub acoperire, audiat în procesul lui Tudorel Dobre, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Kuweit

17 Mar 2019 2013

Procurorii acuză - furt din conductele CONPET Judecătorii au anunţat pedepsele definitive

28 Mar 2018 3118

Aproape 40 de ani de închisoare în dosarul canabisului din Mamaia Sat! Sentinţa este definitivă

14 Nov 2016 6724

Constănţeanul Dimu Polifroni a luat cu executare!

04 Nov 2016 2735

Dimu Polifroni află astăzi dacă iese din arestul preventiv (rechizitoriu)

05 Sep 2016 1945

Trimis în judecată de DNA Dimu Polifroni a fost condamnat la 5,6 ani de închisoare (minută)

19 May 2016 2869

UPDATE 1. Exclusiv Dimu Polifroni, condamnat de Tribunalul Constanţa

18 May 2016 3221

Tribunalul Constanţa decide azi libertatea lui Dimu Polifroni

16 May 2016 2186

Dimu Polifroni a recunoscut fapta de care este acuzat (rechizitoriu)

11 May 2016 2332

Începe judecata faţă de constănţeanul Dimu Polifroni

07 May 2016 1781

Trimis în judecată de DNA Constănţeanul Dimu Polifroni rămâne în arest preventiv

13 Apr 2016 1886

Date din rechizitoriul procurorilor DNA Cum ar fi acţionat Dimu Polifroni (document)

09 Apr 2016 2999

Constănţeanul Dimu Polifroni, trimis în judecată de DNA, rămâne în arest preventiv

08 Apr 2016 2033

Revista presei locale

02 Apr 2016 2977

Constănţeanul Dimu Polifroni, trimis în judecată de DNA Ar fi pretins bani susţinând că are influenţă asupra unor procurori

02 Apr 2016 1977