Trimis în judecată de procurorii DNA Mihai Pucerea, de la Siguranţa Alimentelor, a cerut să fie arestat la domiciliu

Mihai Pucerea, fost consilier superior în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, rămâne în arest. Decizia a fost luată, ieri, de Tribunalul Constanţa şi poate fi atacată cu contestaţie, la Curtea de Apel Constanţa.

În cauză, Tribunalul a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive. De asemenea, instanţa a respins cererile lui Mihai Pucerea privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, sau cu măsura controlului judiciar. Tribunalul Constanţa a constat şi temeinicia măsurii preventive a interzicerii de a desfăşura activităţi de natura celor în exerciţiu sau cu ocazia cărora ar fi fost comise infracţiunile, respectiv activităţi de dezinfecţie pentru motonave aflate în operare în Portul Constanţa, măsură luată faţă de SC Kiraelenys SRL Constanţa. Pucerea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, el fiind acuzat de luare de mită (11 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată (11 acte materiale) şi spălare a banilor, toate în formă continuată. Asta în timp ce în sarcina SC Kiraelenys SRL Constanţa (societate în cadrul căreia deţin calitatea de asociaţi fiica, respectiv soţia bărbatului) s-au reţinut infracţiunile concurente de luare de mită (11 acte materiale) şi spălare a banilor, ambele în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „în intervalul 1 noiembrie 2013 - 8 ianuarie 2014, inculpatul Pucerea Mihai, aflându-se în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ce-i reveneau în calitate de consilier superior în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa şi medic veterinar în cadrul Circumscripţiei Sanitare Veterinare Zonale Constanţa, în mod repetat, respectiv în 11 rânduri, a pretins prin intermediul unor martori şi a primit prin intermediul coinculpatei SC „Kiraelenys” SRL Constanţa suma totală de 193.477 de lei (echivalentul a circa 43.000 de euro), cu titlu de mită”. „Această sumă a fost primită de la 4 societăţi comerciale, în schimbul eliberării de certificate veterinare necesare efectuării, de către respectivele firme, a unor operaţiuni de export sau tranzit de cereale şi furaje, în state terţe ale Uniunii Europene. Pentru a disimula caracterul fraudulos al primirii banilor, inculpatul a creat aparenţa încasării legale a acestora, emiţând în acest sens 11 facturi fiscale, în contul unor servicii pretins prestate de firma Kiraelenys SRL Constanţa, în beneficiul plătitorilor, dar neefectuate în realitate”, conform procurorilor Anticorupţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mihai Pucerea, fost consilier superior la Siguranţa Alimentelor Constanţa, a fost condamnat definitiv

27 Apr 2017 4862

Nr. unic (nr. format vechi) 9460/212/2015

02 Apr 2015 1294

Mihai Pucerea, scăpat de arestul la domiciliu

05 Aug 2014 1870

Acuzat de luare de mită şi spălare a banilor Mihai Pucerea nu are voie să părăsească ţara

01 Aug 2014 1668

Sechestru ridicat Un fost consilier superior de la Siguranţa Alimentelor, judecat în arest la domiciliu (DOCUMENT)

26 Jun 2014 2041

Fost consilier superior la Siguranţa AlimentelorJudecătorul Dan Iulian Năstase l-a pus în libertate pe Mihai Pucerea

06 Jun 2014 1927

Mihai Pucerea, fost consilier superior la Siguranţa Alimentelor, aproape liber

15 May 2014 2172