Trimis in judecata pentru ca a trecut ilegal frontiera

Sacrificii pentru a pleca din Romania

Eugen Cojocaru, de 28 de ani, a fost returnat in tara de autoritatile spaniole

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta au finalizat, ieri, urmarirea penala si au dispus prin rechizitoriu trimiterea in judecata a lui Eugen Cojocaru, in varsta de 28 de ani din Mangalia. Tanarul este acuzat de trecere frauduloasa a frontierei Romaniei, de trecere ilegala a unui stat strain si fals privind identitatea. Din cercetari a reiesit ca in ultimii ani, Cojocaru a mai trecut fraudulos frontiera altor state cu scopul de a ajunge in Spania unde dorea sa-si caute un loc de munca. De fiecare data, acestuia i s-a intocmit dosar penal, dar procurorii l-au iertat si i-au aplicat amenzi administrative in speranta ca acesta se va indrepta. Pe de alta parte, anchetatorii au dispus fata de acesta suspendarea dreptului de folosinta a pasaportului. In cursul anului trecut, Cojocaru s-a prezentat la Serviciul de Pasapoarte Constanta cu intentia de a obtine un pasaport. Astfel, el a aflat ca deocamdata, nu poate intra in posesia documentului pentru a putea iesi din tara, insa nu si-a facut prea multe probleme. La scurt timp,el s-a urcat clandestin la bordul unei nave din Portul Constanta si a calatorit pana in Portul Bari din Italia. De-acolo a luat trenul si a ajuns in localitatea Valencia din Spania, unde si-a gasit un loc de munca in constructii. In urma unor verificari ale autoritatilor spaniole, barbatul si-a declinat o alta identitate spunand ca se numeste Vasile Chiscu. Pe baza acestor declaratii, spaniolii i-au intocmit documente provizorii si l-au returnat in tara. Ajuns pe teritoriul Romaniei, politistii de frontiera au descoperit adevarata identitate a barbatului, precum si faptul ca acesta trecuse ilegal frontiera. De aceasta data, tanarul nu s-a mai ales doar cu o amenda administrativa, fiind trimis in fata judecatorilor. Dosarul penal a fost inregistrat pe rolul Judecatoriei Mangalia.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 360

Procurorul Oana Andreea Schmidt Hăineală, în atenția CSM! Anul trecut a trimis în judecată familia Pascu (RECHIZITORIU)

22 Apr 2024 591

Patru judecători de la Curtea de Apel Constanța ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă! Începe judecata (RECHIZITORIU+MINUTĂ)

22 Apr 2024 414

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 1070

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident la Mangalia! Latura civilă, amânată pentru aprilie 2024 (VIDEO)

12 Mar 2024 903

Judecători amenințați la Constanța! „Este ca și cum Irod l-ar acuza pe pruncul Iisus cu privire la propriile lui crime!“ (RECHIZITORIU)

11 Mar 2024 1009

Ce spune avocatul Adrian Cuculis Crimă într-un hotel din Mangalia! Se cere schimbarea încadrării juridice

11 Mar 2024 1748

Bărbatul acuzat că ar fi agresat măicuțele de la mănăstirea Sfânta Maria, din Techirghiol, cere să fie pus în libertate!

19 Feb 2024 832

Premieră Condamnare în primul și singurul dosar de Cyberbullying din Constanța! Decizia, atacată la instanța superioară (RECHIZITORIU)

15 Feb 2024 1016

Polițiștii din Constanța au găsit două kilograme de Cannabis într-o geantă abandonată pe stradă de un cetățean speriat! (RECHIZITORIU)

07 Feb 2024 1103

Fost ministru al Justiției, Monica Macovei trimisă în judecată, la Mangalia! Primul termen, marți, 16 ianuarie 2024 (DOCUMENT)

13 Jan 2024 999

Justiție Constanța Începe procesul lui Matei Vlad Pascu, șoferul implicat în tragedia de la 2 Mai (RECHIZITORIU)

11 Dec 2023 2087

DNA l-a trimis în judecată pe Cezar Costin Stancu, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie! Dosarul, amânat pentru la anul (RECHIZITORIU)

23 Nov 2023 785

Omor calificat la Tulcea! Rechizitoriu demn de filmele cu detectivi. Sentință definitivă la Constanța. Daune reduse la jumătate

14 Nov 2023 2445

Judecătoria Mangalia îi prelungeşte dreptul de circulaţie Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției (DOCUMENT)

31 Oct 2023 821