Trimişi în judecată de DIICOT 15 persoane, condamnate de Tribunalul Constanţa



Tribunalul Constanţa a dispus, ieri, condamnarea a 15 persoane trimise în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Dosarul are ca obiect „iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup“.
 
Astfel, magistraţii constănţeni i-au condamnat pe Marian Ghena la opt ani de închisoare, pe Viorel Sidău la opt ani de închisoare, pe Marian Cimpoeru tot la opt ani de închisoare, pe Petre Sidău la şase ani de închisoare, pe Marian Simuloiu la cinci ani de închisoare, pe Daniel Cocârlea la un an şi opt luni închisoare, pe Marian Cojocaru la cinci ani de închisoare, pe Adrian-Cristian Carcea la patru ani şi 11 luni de închisoare, pe Alexandru Robert Covaci la patru ani şi 11 luni de închisoare, pe Cristian Şapera la şase ani de închisoare, pe Alina Antoanela Căulea la patru ani şi 11 luni de închisoare, pe Ion Daniel Dima la patru ani şi 11 luni de închisoare, pe Alexandru Dumbravă la doi ani de închisoare, pe Dorin Vişan la doi ani de închisoare şi pe Răduţu Dima la un an şi nouă luni de închisoare.
 
Decizia nu este definitivă.
 
Reamintim faptul că membrii grupării ar fi obţinut beneficii financiare substanţiale prin inducerea în eroare a reprezentanţilor unor societăţi comerciale cu ocazia efectuării unor operaţiuni de import-export de mărfuri prin Portul Constanţa Sud - Agigea. În acest scop, inculpaţii ar fi utilizat mai multe societăţi comerciale având ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri şi ar fi contractat comenzi de transport din partea unor case de expediţie din municipiul Constanţa. Pe timpul efectuării transporturilor, membrii grupării şi-ar fi însuşit o parte dintre bunurile transportate şi le-ar fi valorificat ulterior pe teritoriul României, întocmind documente fictive privind provenienţa mărfii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorul Marian Budă, noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii

12 May 2022 1188