Trimişi în judecată de DNA Constanţa Averea şi interesele funcţionarilor APM Liviu Alin Vasile şi Simona Sima (documente)



Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus, ieri, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a mai multor persoane, printre care se numără şi doi funcţionari publici în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM).
 
Astfel, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Maria Mihai, administrator al unei societăţi comerciale, „la data faptei, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată“; Ionică Mihai, „în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracțiunilor de: complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, uz de fals“; Daniel Mihai, „aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată“; Liviu Alin Vasile şi Simona Sima, funcţionari publici în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, „la data faptelor, în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, în formă continuată“.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA Constanţa au reţinut faptul că, în perioada ianuarie - august 2009, „inculpata Mihai Maria, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a omis să înregistreze în actele contabile operaţiunile efectuate şi veniturile realizate în urma relaţiilor comerciale de furnizare deşeuri metalice feroase şi neferoase către mai multe firme, cauzând un prejudiciu în dauna bugetului consolidat al statului în cuantum de 1.258.079 de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA“.
 
„În derularea activităţii infracţionale, inculpata Mihai Maria a beneficiat de ajutorul inculpaţilor Mihai Ionică, Mihai Daniel, care au livrat în numele firmei respective diverse cantităţi de deşeuri metalice feroase şi neferoase, întocmind facturi care nu au fost însă înregistrate în contabilitatea societăţii furnizoare de către administratorul acesteia, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului“, se mai arată în rechizitoriu DNA.

 

De asemenea „inculpatul Mihai Ionică a retras în numerar, din contul bancar al societăţii, sumele virate de beneficiari cu titlu de preţ al mărfurilor livrate, bani care trebuiau utilizaţi de către administratorul firmei pentru plata obligaţiilor fiscale aferente operaţiunilor comerciale respective“, mai spun procurorii.
 
„Pentru a justifica aceste operaţiuni, inculpatul Mihai Ionică a folosit în relaţia cu banca mai multe borderouri falsificate de achiziţie fier vechi, în cuprinsul cărora, fără excepţie, au fost consemnate persoane inexistente, persoane al căror cod numeric personal este eronat sau inexistent şi persoane ale căror cărţi de identitate nu aparţin celor consemnate în cuprinsul actelor respective, documente pe care au fost falsificate semnăturile presupuşilor vânzători ai fierului vechi“, mai arată procurorii DNA.
 

„La data de 27 mai 2008, inculpaţii Vasile Liviu Alin şi Sima Simona, în calitate funcţionari publici în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, cu ocazia unui control efectuat la firma administrată de inculpata Mihai Maria, au atestat în cuprinsul procesului-verbal întocmit cu acea ocazie împrejurări necorespunzătoare legate de identificarea amplasamentului sediului social al acesteia şi îndeplinirea condiţiilor tehnice specifice pentru desfăşurarea activităţilor comerciale respective“.
 
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în procesul penal, cu suma de 1.990.307 lei.

 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa.

Ce avere şi interese au angajaţii de la Protecţia Mediului

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, din 19 mai 2014, Liviu Alin Vasile, consilier superior la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, nu deţine bunuri imobile, clădiri, bunuri mobile sau active financiare. Conform aceleiaşi declaraţii, venitul încasat în anul fiscal precedent a fost de 17.253 de lei - salariul de la APM Constanţa. Conform propriei declaraţii, Liviu Alin Vasile nu are interese.
 
Conform declaraţiei de avere completate în data de 26 mai 2014, Simona Sima, consilier la APM Constanţa, deţine un autoturism marca Ford, din 2003, dobândit prin contract de vânzare-cumpărare. Aceasta a obţinut venituri din salariul de la APM Constanţa în valoare de 13.991 de lei, soţul a încasat 13.209 lei de la societatea Seema Proiect SRL, fiind menţionată şi suma de 504 lei, de la Fondurile Speciale de Stat, destinată copilului. Potrivit propriei declaraţii, Simona Sima nu are interese.
 
În secțiunea documente, puteţi vizualiza declaraţiile de avere ale consilierilor APM Constanţa la care facem referire.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 18 septembrie 2023

19 Sep 2023 1469

Modificări drastice în firma Green Packaging Factory SRL, din Constanța. Cine sunt noii asociați

31 Jan 2022 1121

Declarație de avere – Liviu Alin Vasile, consilier superior la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța (document)

31 Jul 2020 5270

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 28 octombrie 2019

30 Oct 2019 3083

Percheziții la locuințele unor persoane suspectate de trafic cu țigări. Mai mulți suspecți au fost reținuți

22 Dec 2017 2232

Liviu Alin Vasile şi Simona Sima, angajaţi de la Protecţia Mediului, trimişi în judecată de DNA Constanţa

08 Dec 2015 2778