Trimişi în judecată la Constanţa de procurorii DIICOT - Structura Centrală

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală Bucureşti, au dispus înaintarea către Tribunalul Constanţa a două dosare, unde mai multe persoane vor fi judecate în stare de arest preventiv.

Concret, pe data de 19 septembrie, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 8369/118/2013, având ca obiect „iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup (...)”, în care inculpaţi sunt Ionel Tiberius Burcuş, Romeo Ursu, Leonid Ţarălungă şi Relu Şerban. Ieri, Tribunalul a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de Burcuş, căruia i-au respins ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

Cei deferiţi justiţiei sunt acuzaţi de săvârşirea unor infracţiuni legate de legea privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, de cea a comerţului electronic, precum şi de cea privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Tot pe data de 19 septembrie, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul 8371/118/2013.

În această cauză, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Alexandru Nelu Popescu, pe Nicolae Matei, pe Dumitru Gabrian, pe Gheorghe Bogoslov, dar şi pe Relu Şerban şi pe Ionel Tiberius Burcuş, deferiţi justiţiei şi în dosarul  8369/118/2013. Ieri, judecătorii Tribunalului Constanţa au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpaţilor Popescu şi Matei, cărora le-au respins ca nefondate cererile de revocare şi de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea. Şi decizia de ieri a Tribunalului poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa, cu recurs. O parte dintre inculpaţii mai sus precizaţi au fost arestaţi, săptămânile trecute, de Tribunalul Bucureşti.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.