Tulcea. Doi elevi, amendați de jandarmi pentru că au pulverizat spray lacrimogen la școală




Jandarmii tulceni au amendat joi dimineață, 9 decembrie, doi elevi în vârstă de 16 ani, respectiv, 17 ani, pentru că au pulverizat spray lacrimogen în fața unei clase din cadrul unității școlare în care învață. Evenimentul nu a fost soldat cu persoane rănite.



Oficial de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea



Astăzi, în jurul orei 11.00, jandarmii aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost solicitaţi, de către reprezentanții unei unități școlare din municipiul Tulcea să intervină, ca urmare a folosirii unui spray iritant lacrimogen de către doi elevi.
 

Cu ajutorul sistemelor de supraveghere video, jandarmii au reușit imediat să-i identifice pe cei doi elevi, cu vârste de 16, respectiv 17 ani.
 



Întrebați de cele întâmplate, initial, aceștia au negat cele comise, însă, imaginile de pe camerele video i-au determinat să recunoască fapta. Din imaginile surprinse, a reieșit faptul că cei doi elevi au pulverizat spray iritant lacrimogen la intrarea în una dintre clase, mai precis asupra ușii,  însă nu a produs vătămări ale integrității corporale sau sănătății altor elevi.

 


Părinții celor doi elevi au fost informați cu privire la situația produsă, iar unul dintre aceștia s-a prezentat la unitatea școlară în vederea luării la cunoștință a faptei comise și a măsurilor luate conform prevederilor legale în vigoare.
 


Cei doi elevi au fost sancționați cu amendă, în valoare de 2.000 lei fiecare pentru aruncarea cu substanțe iritant lacrimogene, fără producerea de vătămări ale integrității corporale sau sănătății.


 
Precizăm că jandarmii tulceni desfășoară de-a lungul anului școlar activități preventiv-educativ în unitățile școlare din municipiul Tulcea.  Chiar în cursul zilei de astăzi, a fost rândul elevilor de la Școala Profesională Danubius să primească vizita oamenilor legii. Jandarmii au subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenţei, dar au pus accent şi pe aspectele legate de regimul răspunderii juridice a minorilor.

Sursa foto: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acte de vandalism în Constanța! Făptașii, doi tineri, identificați de polițiști (VIDEO)

13 Mar 2024 877

Primăria Constanța „Nicio faptă antisocială nu rămâne nepedepsită” (VIDEO)

07 Mar 2024 665

Editorial! Copiii ar trebui să fie în siguranță în școală și alături de profesori! Cazurile șocante de săptămâna asta ce demontează această teorie

16 Feb 2024 976

Un elev de 15 ani suspectat că ar fi pulverizat spray iritant la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida București

13 Feb 2024 708

UPDATE Intervenție de urgență la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București! Mai mulți elevi, evaluați de cadrele medicale (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Feb 2024 793

Tâlhărie la o sală de jocuri din Iași! Polițiștii au tras focuri de armă pentru prinderea suspectului

17 Jan 2024 728

Panică la o școală! Elevii au fost evacuați. Ce s-a întâmplat în unitatea de învăţământ

19 Oct 2023 1201

Intoxicație accidentală la trei frați din cauza unui insecticid! Copiii au ajuns la spital

11 Oct 2023 824

Tentativă de viol lângă Agigea! Detalii șocante din ancheta procurorilor. Începe procesul

08 Oct 2023 997

Tentativă de viol în Agigea! Femeie atacată într-o stație de autobuz

17 Jul 2023 1590

Cu ce amendă s-a ales un bărbat după ce a pulverizat accidental un spray lacrimogen în interiorul unei Case de Pensii

16 Mar 2023 1393

Poliția Română a făcut public dialogul purtat la 112 privind un bărbat care a intrat cu toporul într-un magazin (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Jan 2023 1249

Sentință definitivă în cazul polițiștilor din Constanța care s-au trezit cu mașinile sparte!

29 Nov 2022 3647

Incendiu în zona unei case mortuare din Constanța! Intervin pompierii (GALERIE FOTO +VIDEO)

02 Nov 2022 3370

Nou incident într-o școală din România Un băiat de clasa a VII-a a folosit un spray lacrimogen pe holul unității unde învață. Două eleve au avut nevoie de ajutor medical

02 Nov 2022 1232