Tulcea Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, la inaugurarea primului centru itinerant pentru copiii cu dizabilități din țară (galerie foto)


  • La evenimentul găzduit de Pensiunea „Orizont” din Mahmudia și moderat de Bogdan Simion, director executiv în cadrul Fundației SERA ROMÂNIA, au mai participat subprefectul județului cu atribuții de prefect, Nicolae Topoleanu, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea, Gabriel Teodosie Marinov, precum și reprezentanții PENNY România și ai grupului german aparținător REWE.
Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat miercuri, 22 septembrie 2021, alături de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, la inaugurarea primului centru itinerant pentru copiii cu dizabilități din țară.

La evenimentul găzduit de Pensiunea „Orizont” din Mahmudia și moderat de Bogdan Simion, director executiv în cadrul Fundației SERA ROMÂNIA, au mai participat subprefectul județului cu atribuții de prefect, Nicolae Topoleanu, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea, Gabriel Teodosie Marinov, precum și reprezentanții PENNY România și ai grupului german aparținător REWE.

Centrul mobil inovator, care în următorul an va asigura servicii de recuperare pentru aproximativ 100 de copii din Delta Dunării, este rezultatul parteneriatului dintre Fundația SERA ROMÂNIA și PENNY Romania, compania care a finanțat achiziția vasului plutitor, în cadrul unuia dintre cele mai ample proiecte de CSR (Responsabilitate Socială Corporativă) ale companiei. Parteneriatul reprezintă de asemenea contribuția proprie a Fundației la amplul proiectul european din care face parte Centrul itinerant, intitulat „Întotdeauna în familie - proiect pentru reducerea instituționalizării, a riscului de separare și pentru asigurarea serviciilor de recuperare de proximitate copiilor din județul Tulcea”, implementat de SERA ROMÂNIA și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

„Județul Tulcea are un specific aparte: distanțe mari, greu de parcurs. Dacă apare vulnerabilitatea în zone izolate, cel mai probabil statul, fără ajutorul partenerilor, nu își poate face simțită prezența. Atunci, ca ministru, împreună cu parteneri dedicați, unul dintre ei este Bogdan Simion, am decis să reformăm asistența socială în România.

Este un proiect curajos, inovator, prin care urmăm beneficiarul. Vă felicit pentru ceea ce ați realizat și cred că ar trebui să deveniți model, nu numai pe partea de deplasare pe apă, ci și pe partea de uscat, unde am putea multiplica acest proiect. În același timp, doresc să vă îndemn să fiți solidari și receptivi la ceea ce vom propune legat de asistență socială în România.

Vă doresc mult succes, să fie un proiect emblematic, pe care să-l urmărească și să-l îmbrățișeze toată lumea“, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan.

Fundația SERA este un vechi partener al Consiliului Județean prin DGASPC, la ora actuală fiind în vigoare o convenție tripartită încheiată în urmă cu trei ani între cele trei entități, de ale cărei rezultate fructuoase, cum este și noul centru itinerant, beneficiază copiii instituționalizați și nu numai din județul Tulcea.

„Vreau să îi felicit pe toți cei care s-au implicat în acest proiect deosebit pentru județul Tulcea. Doamna ministru, vă mulțumesc că ați ajuns în județul nostru, unul cu o problematică deosebită. Acest proiect este unicat prin modul de aplicare la nivelul beneficiarilor. S-a spus că este o inițiativă care vizează mai mult Delta Dunării, dar să știți că beneficiarii sunt de-a lungul Dunării, inclusiv în zona de terasă, următorul popas fiind la Măcin. Faptul că acest centru itinerant se poate deplasa către beneficiar este un lucru extraordinar, motiv pentru care felicit pe toți cei care au gândit acest proiect.

Acțiunile sunt mai mult decât lăudabile, pentru că sunt destinate copiilor, elementul primordial al societății.

Doamna ministru, vă rog să vă îndreptați privirea către județul nostru, pentru că avem nevoie de ajutorul dumneavoastră, al decidenților, astfel încât la Tulcea să reușim să facem ceea ce ați spus mai înainte, respectiv o decentralizare, o reorganizare a acestui sistem de asistență socială, care să devină unul flexibil și în beneficiul copiilor. Mulțumirile mele din tot sufletul pentru REWE Group, pentru că fără ajutorul dânșilor nu eram împreună aici să promovăm această investiție extraordinară pentru județul Tulcea. Nu în ultimul rând, vreau să-l felicit și să-i mulțumesc în nume personal domnului Bogdan Simion, pe care îl cunosc de când am fost ales președinte și despre care pot spune, fără exagerare, că a existat la Tulcea înainte de a exista Protecția Copilului”, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Centrul itinerant este instalat pe un ponton plutitor, echipat cu aparatură medicală modernă și va circula în Deltă și în localitățile riverane Dunării pentru a asigura perioade de terapie frecvente și predictibile pentru copiii cu posibilități reduse de transport.

Alături de oferirea de servicii socio-medicale și sprijin material unui număr de 270 de copii din județul Tulcea expuși riscului separării de familie, printre obiectivele proiectului implementat de Fundația SERA se numără și derularea de campanii de informare cu privire la drepturile copilului precum și promovarea egalității de șanse și nediscriminării, cu scopul de a preveni separarea copilului de familia sa și de a întări drepturile copilului.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto-text: Facebook/ Consiliul Județean Tulcea


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Programul atragerii investiţiilor în producţia de film, prelungit cu peste doi ani. Anunțul Ralucăi Turcan

21 Mar 2024 441

Vila Reginei Maria din Mamaia și alte monumente istorice din țară vor intra într-un program de investiții al Ministerului Culturii

07 Mar 2024 950

A murit Petre Măsală, cel mai în vârstă călușar din țară și deținător al titlului de Tezaur Uman Viu

17 Feb 2024 898

Ministerul Culturii a demarat efortul naţional de digitalizare a patrimoniului cultural imobil al României

03 Feb 2024 794

Raluca Turcan, anunț de ultim moment despre majorarea de salarii pe partea de muzee şi biblioteci

18 Jan 2024 1109

Ziua Culturii Raluca Turcan- „Sprijinindu-se pe Eminescu, Ziua Culturii Naţionale are valenţe româneşti şi universale“

15 Jan 2024 838

Raluca Turcan Ministerul Culturii va finanța Muzeul Național Brukenthal şi festivalurile consacrate din Sibiu

13 Jan 2024 837

Ministerul Culturii va da în judecată executantul lucrărilor la Muzeul Național „George Enescu"

11 Jan 2024 862

Decizia de ultimă oră a ministrului Culturii! Vizat Muzeul „George Enescu”

10 Jan 2024 870

Ministrul Culturii „În cel mai scurt timp, vom începe lucrările de intervenţie la Castelele Peleş şi Pelişor“

08 Dec 2023 700

Ministrul Culturii a dispus controale la Bojdeuca lui Ion Creangă! Sunt verificate lucrările de restaurare

08 Dec 2023 704

Ministrul Culturii, Raluca Turcan - „Marile studiouri americane sunt interesate să revină în Romania“

02 Dec 2023 864

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, efectuează o vizită la Roma Participă la inaugurarea expoziţiei "Dacia, ultima frontieră a romanităţii"

19 Nov 2023 878

Muzeul Naţional de Istorie a României va fi reabilitat! Ce sumă de bani a fost alocată pentru efectuarea lucrărilor

16 Nov 2023 721

Reabilitarea clădirilor monument Ce i-a cerut președintele PSD Constanța ministrului Culturii?

29 Oct 2023 1151