Tulcea Pontonul de la Mahmudia s-a scufundat. Care sunt explicațiile oficiale

  • În mediul online au aparut fotografii cu pontonul de la Mahmudia, inaugurat cu fast de Ministrul Muncii și mai mulți oficiali și care acum s-a scufundat.

Bogdan Simion, directorul Fundației SERA ROMÂNIA, precizează că din cauza condițiilor meteo și din cauza adâncimii mici a apei din acea zonă, vasul s-a sprijinit de fundul apei și a început să se încline. Î

În plus, ca urmare a unei defecțiuni la generatorul care asigura alimentarea electrică a pompelor de santină, menite să scoată apa, pontonul a început să ia apă.

El mai precizează că vasul nu este scufundat, ci a fost inundată o parte din subsol, fără să fi fost afectate dormitoarele sau cabinetele de terapie, iar situația se va reglementa în câteva zile.

Iată precizările oficiale SERA România

Venim cu o serie de precizări legate de situația pontonului de la Mahmudia.

De când a fost inaugurat și până când își va începe propriu-zis activitatea cu beneficiarii, pontonul a fost legat de mal la Mahmudia. Pentru a putea începe activitatea, mai sunt de parcurs câteva etape obligatorii: avem nevoie de rezolvarea transcrierii proprietății și de definitivarea și avizarea de finanțator a echipei tehnice și de management necesare (șeful de centru, echipa de terapeuți și echipa de supraveghere tehnică).

Este o echipă care va fi mobilă, formată din oameni care trebuie să aibă disponibilitatea de a locui o vreme pe ponton, în perioadele cu deplasări în Delta Dunării, ceea ce a generat un proces dificil și lung de recrutare.

Până atunci, am decis ca pontonul să fie menținut la mal, în Mahmudia.


De aseară și până azi dimineață, din cauza condițiilor meteo și din cauza adâncimii mici a apei din acea zonă, vasul s-a sprijinit de fundul apei și a început să se încline. În plus, ca urmare a unei defecțiuni la generatorul care asigura alimentarea electrică a pompelor de santină, menite să scoată apa, pontonul a început să ia apă. Precizăm că vasul nu este scufundat, ci a fost inundată o parte din subsol, fără să fi fost afectate dormitoarele sau cabinetele de terapie, iar situația se va reglementa în câteva zile.

Astăzi dimineață, am contactat specialiștii de la fața locului pentru a decide care este cea mai bună soluție de evacuare a apei și de punere pe linia de plutire corectă. Deja o firmă specializată lucrează în acest sens și, până la mijlocul săptămânii viitoare, vasul va fi repus pe linia de plutire.

Estimăm că centrul de recuperare își va începe activitățile cu beneficiarii în luna noiembrie.

Și noi ne dorim să rezolvăm cât mai repede această situație tehnică, un incident nedorit, și depunem toate eforturile în acest sens, astfel încât să putem demara activitatea centrului așa cum a fost programată.

În ceea ce privește finanțarea, menționăm că achiziția pontonului plutitor s-a făcut exclusiv din fonduri private, informează Bogdan Simion, directorul Fundației SERA ROMÂNIA.

Sursă fotot: Facebook/Dorelian Bellu

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declaraţii de avere Inspectorul Liviu Filat, de la ARBDD Tulcea, a moştenit în 2020 trei terenuri şi o casă (documente)

20 Nov 2021 799

ANM. Județele Constanța și Tulcea, sub incidența unui cod galben de vânt puternic

07 Oct 2021 601

Forțele Navale Române Exercițiu de antrenament în teren cu acțiuni tactice fluviale combinate în Delta Dunării

07 Oct 2021 492

ABADL, exercițiu de simulare a producerii inundațiilor în bazinul hidrografic

29 Sep 2021 544

Tulcea Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, la inaugurarea primului centru itinerant pentru copiii cu dizabilități din țară (galerie foto)

22 Sep 2021 1540

ANM Cod galben de vânt în județele Constanța și Tulcea

17 Sep 2021 1262

În urmă cu 73 de ani se năștea biochimistul constănțean, Natalia Roșoiu. De-a lungul activității profesionale a adunat în palmares zeci de premii

03 Sep 2021 2448

#DobrogeaDigitală „De ce nu plătiți pe clerici mai bine?"

31 Jul 2021 1736

Cod portocaliu de ploi torențiale în județul Tulcea

24 Jun 2021 788

Accident rutier mortal pe un drum județean din Tulcea. O mașină a intrat în copac

12 Jun 2021 1064

Avertizare nowcasting. Vânt puternic în Dobrogea

06 Mar 2021 1435

Primăria comunei Mahmudia din județul Tulcea angajează șofer autospecială PSI

25 Feb 2021 1164

Autoritatea Navală Română igienizează sediile căpităniilor din Tulcea. Contract de aproape 10.000 de euro

18 Feb 2021 2368

Județul Tulcea. Dosare penale pentru șoferi băuți

08 Feb 2021 704

Licitație la Mahmudia! Amenajare promenadă și parc de agrement pe malul Dunării. Detalii din proiect

04 Feb 2021 2273