Tulcea Pontonul de la Mahmudia s-a scufundat. Care sunt explicațiile oficiale

  • În mediul online au aparut fotografii cu pontonul de la Mahmudia, inaugurat cu fast de Ministrul Muncii și mai mulți oficiali și care acum s-a scufundat.

Bogdan Simion, directorul Fundației SERA ROMÂNIA, precizează că din cauza condițiilor meteo și din cauza adâncimii mici a apei din acea zonă, vasul s-a sprijinit de fundul apei și a început să se încline. Î

În plus, ca urmare a unei defecțiuni la generatorul care asigura alimentarea electrică a pompelor de santină, menite să scoată apa, pontonul a început să ia apă.

El mai precizează că vasul nu este scufundat, ci a fost inundată o parte din subsol, fără să fi fost afectate dormitoarele sau cabinetele de terapie, iar situația se va reglementa în câteva zile.

Iată precizările oficiale SERA România

Venim cu o serie de precizări legate de situația pontonului de la Mahmudia.

De când a fost inaugurat și până când își va începe propriu-zis activitatea cu beneficiarii, pontonul a fost legat de mal la Mahmudia. Pentru a putea începe activitatea, mai sunt de parcurs câteva etape obligatorii: avem nevoie de rezolvarea transcrierii proprietății și de definitivarea și avizarea de finanțator a echipei tehnice și de management necesare (șeful de centru, echipa de terapeuți și echipa de supraveghere tehnică).

Este o echipă care va fi mobilă, formată din oameni care trebuie să aibă disponibilitatea de a locui o vreme pe ponton, în perioadele cu deplasări în Delta Dunării, ceea ce a generat un proces dificil și lung de recrutare.

Până atunci, am decis ca pontonul să fie menținut la mal, în Mahmudia.


De aseară și până azi dimineață, din cauza condițiilor meteo și din cauza adâncimii mici a apei din acea zonă, vasul s-a sprijinit de fundul apei și a început să se încline. În plus, ca urmare a unei defecțiuni la generatorul care asigura alimentarea electrică a pompelor de santină, menite să scoată apa, pontonul a început să ia apă. Precizăm că vasul nu este scufundat, ci a fost inundată o parte din subsol, fără să fi fost afectate dormitoarele sau cabinetele de terapie, iar situația se va reglementa în câteva zile.

Astăzi dimineață, am contactat specialiștii de la fața locului pentru a decide care este cea mai bună soluție de evacuare a apei și de punere pe linia de plutire corectă. Deja o firmă specializată lucrează în acest sens și, până la mijlocul săptămânii viitoare, vasul va fi repus pe linia de plutire.

Estimăm că centrul de recuperare își va începe activitățile cu beneficiarii în luna noiembrie.

Și noi ne dorim să rezolvăm cât mai repede această situație tehnică, un incident nedorit, și depunem toate eforturile în acest sens, astfel încât să putem demara activitatea centrului așa cum a fost programată.

În ceea ce privește finanțarea, menționăm că achiziția pontonului plutitor s-a făcut exclusiv din fonduri private, informează Bogdan Simion, directorul Fundației SERA ROMÂNIA.

Sursă fotot: Facebook/Dorelian Bellu

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Tulcea, sub cod galben de vânt. Ce localități sunt vizate

29 Mar 2024 613

Județul Tulcea, sub cod galben de vânt puternic! Lista localităților vizate

12 Mar 2024 560

Cod Galben la Tulcea! Cât durează atenționarea meteo

12 Jan 2024 816

Licitație de peste șase milioane de euro la Tulcea SC Aquaserv SA și Coral SRL au încheiat un contract de lucrări (DOCUMENT)

31 Dec 2023 1096

Cod Galben la Tulcea! Ce spun meteorologii

12 Dec 2023 864

Oficial de la IPJ Tulcea despre accidentul rutier dintre localitățile Murighiol și Mahmudia (GALERIE FOTO)

09 Dec 2023 1478

#Dobrogea145 Ion Șerpescu, primarul comunei Mahmudia, mesaj de Ziua Dobrogei

23 Nov 2023 1536

Atenţionare nowcasting Cod portocaliu de vânt puternic care vizează judeţul Tulcea

19 Nov 2023 825

Județul Tulcea, sub cod portocaliu de vânt puternic! Cetățenii, atenționați prin RO-Alert

19 Nov 2023 792

ARBDD Proiectul Ordinului de prohibiție pe anul 2024, subiect de întâlnire la Tulcea

31 Oct 2023 1932

Incendiu violent în localitatea Mahmudia, județul Tulcea! O casă și două anexe gospodărești, mistuite de flăcări (GALERIE FOTO)

21 Oct 2023 963

Garda de Coastă Motoare de barcă, în valoare de 27.500 lei, depistate de polițiștii de frontieră

19 Oct 2023 751

Județul Tulcea Un copil de 3 ani, dispărut fără urmă dintr-un magazin. Ulterior, găsit înecat în Dunăre

14 Aug 2023 1435

Cornelia Călin – Bodea, personalitate din Cernavodă preocupată de folclor, mitologie populară și realizatoare a monografiei satului Mahmudia

18 Jul 2023 1330

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de instabilitate atmosferică și intensificări ale vântului

19 Jun 2023 995