Ultimul dosar al lui Nicuşor Constantinescu, primul termen, în septembrie (rechizitorii)

Ultimul dosar în care Nicușor Daniel Constantinescu, președintele Consiliului Judeţean Constanţa, a fost deferit Justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - cauza privind elicopterul prăbușit în lacul Siutghiol -, a ajuns pe masa judecătoarei Nermin Apzait, din Tribunalul Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 4 septembrie, ora 9.00.
 
Constantinescu este acuzat că, „la data de 29 martie 2013, a atribuit unei societăți comerciale, în mod nelegal, un contract de achiziție publică având ca obiect «Servicii de operare elicopter multifuncțional, medicalizat», «Servicii de transport ocazional» și «Servicii de reparare și întreținere a elicopterelor», prin încălcarea celor stabilite în caietul de sarcini, în care se prevedea că aparatul de zbor trebuia folosit în cazul acțiunilor de intervenție în caz de urgență, în pofida faptului că SMURD formulase anterior o ofertă privind operarea gratuită, conform scopurilor programului (salvare de vieți și intervenții de urgență), a elicopterului respectiv“. „La data de 1 iulie 2013, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel a pus la dispoziția persoanei juridice elicopterul achiziționat din fonduri publice, deși firma respectivă nu a fost niciodată parte semnatară a Acordului de parteneriat în baza căruia a fost obținută finanțarea nerambursabilă și a fost achiziționat elicopterul. Prin această acțiune, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel a schimbat astfel beneficiarii direcți ai investiției, precum și destinația aparatului de zbor respectiv. Pe această cale, inculpatul a angajat, lichidat, ordonanțat și plătit, în mod nelegal, în perioada 5.07.2013 - 30.10.2014, din fondurile publice ale Județului Constanța, suma de 1.082.031,62 de lei, reprezentând cheltuieli cu serviciile de întreținere și operare a elicopterului“, conform rechizitoriului.
 
De menţionat că Nicuşor Daniel Constantinescu este judecat la Tribunalul Constanţa, de Iulia Cezara Suciu, în alte două dosare.
 
Rechizitoriu
Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document) 


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa


Judecătoarea Apzait Nermin a dispus, recent, eliberea lui George Becali. Tot Apzait Nermin are în atenţia şi dosarul în care familia lui Bercea Mondial este acuzată că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte al României, Traian Băsescu.

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procesul privind dosarul elicopterului prăbușit în lacul Siutghiol a primit un nou termen

21 Mar 2020 2890

CJC, parte civilă într-unul dintre dosarele şefului CJC (rechizitorii)

20 Jan 2016 2078

Ce judecător a luat decizia definitivă Raportul de constatare în dosarul elicopterului SMURD al CJ Constanţa, desfiinţat (rechizitoriu)

17 Oct 2015 1721

Un raport de constatare din ultimul dosar al lui Nicuşor Constantinescu, exclus (rechizitoriu)

16 Oct 2015 1763

Veste proastă pentru Nicuşor Constantinescu, bună pentru procurorul Bodean! (rechizitorii)

07 Sep 2015 2624

Şedinţă secretă! Ultimul dosar al lui Nicuşor Constantinescu, deschis ieri de judecătoarea Nermin Apzait (rechizitorii)

05 Sep 2015 1723

UPDATE 3 - Nicușor Constantinescu, președintele CJC, a fost trimis în judecată în dosarul elicopterului prăbușit în lacul Siutghiol

29 Jun 2015 2399

Procurorul Bodean şi abuzul în serviciu Nicuşor Constantinescu, urmărit penal din cauza elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol (documente)

01 Apr 2015 3840

UPDATE Nicușor Constantinescu, la Tribunalul București. A vorbit cu jurnaliștii despre elicopterul cumpărat de CJC

19 Dec 2014 3371