Un afacerist cu greutate în Constanţa, judecat în arest la domiciliu! (rechizitoriu + document)

Omul de afaceri Avraham Morgenstern, apropiat al fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, rămâne în stare de arest la domiciliu. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au menţinut măsura preventivă mai sus precizată, hotărârea fiind luată în dosarul în care Morgenstern a fost deferit Justiţiei pentru două infracţiuni de evaziune fiscală. Afaceristul se poate adresa Curţii de Apel Bucureşti, în cazul în care este nemulţumit de menţinerea sa în arest la domiciliu.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au reţinut că, „în perioada 2009-2014, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din 3 contracte încheiate cu RAEDPP (Exploatarea domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“. „În aceeaşi perioadă, inculpatul a înregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanţă şi asistenţă tehnică oferite de societăţile Larton Consultants Ltd Cipru şi Comrad Leasing Ltd Cipru. Aceste activităţi au fost realizate cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, producând un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro“, conform DNA.
 
Pe larg, în rechizitoriul procurorilor Anticorupţie se arată că „veniturile neînregistrate corespunzător au provenit din următoarele contracte: contractul încheiat la 22.12.2011, între Shapir Structures SRL şi RA Exploatarea Domeniului Public şi Privat Constanţa, având ca obiect proiectarea și execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiţii «Construire unităţi locative modulare în Municipiul Constanţa şi lucrări tehnico-edilitare aferente» - Campus Social «Henri Coandă», venituri neînregistrate corespunzător - peste 40 de milioane de lei. Contractul încheiat la 10.12.2008 de SC Shapir Structures SRL cu SC Confort Urban SRL Constanţa, având ca obiect «Reabilitarea tramei stradale a municipiului Constanţa», şi contractul din 23.02.2012, încheiat de SC Shapir Structures SRL cu SC Confort Urban SRL Constanţa, având ca obiect «Lucrări de mentenanţă, reparaţii şi întreţinere a tramei stradale din municipiul Constanţa, inclusiv marcaje», valoarea totală a veniturilor neînregistrate - peste 100 de milioane de lei“. Morgenstern este cercetat şi în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, alături de Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi de fratele acestuia, Alexandru Mazăre, senator al României.
 
Comunicatele DNA privind această cauză pot fi citite accesând secţiunea „Documente“.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Avraham Morgenstern – prejudiciu, peste 10.000.000 de euro (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie importantă pentru Geanina Terceanu, judecătoarea care a achitat un inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa

02 Jan 2016 2353

Geanina Terceanu, arest la domiciliu Relaţie amoroasă cu unul dintre inculpaţii Dosarului Retrocedărilor din Constanţa? (rechizitoriu)

12 Dec 2015 3867

Evaziune de 10 milioane de euro din contracte cu RAEDPP şi Confort Urban Constanţa? Afaceristul Avraham Morgenstern merge la dentist (rechizitoriu)

04 Dec 2015 2522

Afaceristul Avraham Morgenstern rămâne în arest la domiciliu (rechizitoriu)

12 Oct 2015 2040

Strîmb îi permite să meargă la sinagogă Se „feresc“ judecătorii de Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre? (rechizitoriu)

01 Sep 2015 2138

Afaceristul care trebuia să „revigoreze“ Constanţa rămâne în arest la domiciliu (rechizitoriu)

04 Aug 2015 2136

Întreţinerea străzilor din Constanţa Afaceristul israelian Avraham Morgenstern, judecat în stare de arest la domiciliu (rechizitoriu + document)

11 Jul 2015 2021

DNA acuză - evaziune din contracte cu RAEDPP şi Confort Urban Constanţa Lovitură grea pentru unul dintre apropiaţii lui Mazăre (rechizitoriu + document)

22 May 2015 5141

Avraham Morgenstern, scăpat de arestul preventiv de Curtea de Apel București (rechizitoriu + document)

21 May 2015 2038

Avraham Morgenstern cere să fie eliberat (rechizitoriu)

27 Feb 2015 1837

Coleg într-un alt dosar cu fraţii Mazăre Afacerist judecat în stare de arest pentru o evaziune fiscală de peste 10 milioane de euro (rechizitoriu)

26 Feb 2015 2427

Avraham Morgenstern, aproape arestat la domiciliu (document)

10 Feb 2015 2115