Un bărbat drogat, beat și fără permis urmărit în trafic de polițiști. În mașină erau și trei copii

Sursa foto: IPJ IașiÎn cursul serii de ieri, polițiștii suceveni au identificat un caz în care iresponsabilitatea unui șofer și încălcarea legislației contravenționale și penale, puteau să producă urmări din cele mai grave la nivelul siguranței rutiere.
 
Potrivit IPJ Suceava, la data de 19.05.2023, în jurul orei 20:45, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava – B.D.N.E. în timp ce efectuau o acțiune pe raza municipiului Suceava, judeţul Suceava, au observat în trafic un autoturism care se deplasa pe str. Curtea Domnească, având direcția de deplasare către str. Vasile Alexandri.
             

„Având în vedere informaţiile deţinute la nivelul Serviciul Rutier Suceava – Biroul Drumuri Naționale și Europene, cu privire la faptul că șoferul nu are drept de a conduce vehicule pe drumurile publice, având permisul de conducere reţinut, prin punerea în funcţiune a semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie, s-a procedat la oprirea acestuia, la intersecția dintre str. Curtea Domnească cu str. Vasile Alexandri.
           
După declinarea calității și înmânarea actului de identitate, la volanul autoturismului a fost legitimat un bărbat în vârstă de 37 ani, cu domiciliul în sat Sfântu Ilie, comuna Șcheia, judeţul Suceava, iar pe bancheta din spate se aflau 3 (trei) copii minori, doi copii fiind ai conducătorului auto și celălalt al surorii sale.  
          
Conducătorul auto a recunoscut faptul că nu are permisul de conducere asupra sa întrucât i-a fost reținut și nu are dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice întrucât este cercetat într-un alt dosar de cercetare penală pentru infracțiuni la regimul rutier“ - au precizat reprezentanții IPJ Suceava.

Șoferul a fost condus la sediul Serviciului Rutier Suceava, unde a fost verificat în baza de date, constatându-se faptul că figurează la rubrica drept de a conduce – cu restricţii suspendat.

La sediul unității de poliție, conducătorul auto a fost testat cu etilometrul din dotarea Serviciul Rutier Suceava, iar rezultatul a fost de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.305 lei.
          

„În continuare, conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager, aflat în dotarea Serviciului Rutier Suceava, acesta indicând rezultat pozitiv la Cocaine.
Având în vedere rezultatul indicat de aparatul DrugTest, șoferul a fost condus la Spitalul Județean Sf. Ioan cel Nou Suceava, secția U.P.U., unde i-au fost prelevate probe biologice necesare în vederea determinării prezenței în organism a substanțelor psihoactive. 
Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul D.N.E. Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată” faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 2 Cod Penal și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe psihoactive” faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 2 Cod penal“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Suceava.

 
 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.