Un copil de 12 ani a produs un accident în Botoșani. El se afla în mașină doar cu surioara de un an! Ce spune mama copiilor

Mașina Toyota cu cei doi copii la bord a fost lăsată cu motorul pornit și a intrat în coliziune cu un Volkswagen, Sursa foto: Monitorul de Botosani
Caz incredibil petrecut duminică, în comuna Mihai Eminescu. Un copil de 12 ani a fost aproape să provoace o tragedie rutieră, după ce mama l-a lăsat în maşina cu motorul pornit şi cu surioara lui de doar un an la bord.

Incidentul a avut loc la amiază, în centrul localităţii Cătămărăşti Deal.



Cum s-a petrecut evenimentul 

Doi soţi povestesc că, înainte de evenimentul rutier, se deplasau dinspre Dorohoi spre Botoșani, la bordul unui autoturism marca Volkswagen Touran, condus de bărbatul de 51 de ani. La un moment dat, când traversau localitatea Cătămărăşti Deal, un autoturism marca Toyota CHR le-a apărut brusc în faţă, intrând în stradă de pe acostamentul drumului.
 

„Soţul meu a frânat brusc şi a tras uşor stânga de volan, dar din sens opus venea o altă maşină (Toyota, n.r.), astfel că nu a putut evita complet impactul, mai ales că maşina părea că accelerează şi a intrat în noi cu putere.


Ne-a lovit cu partea din dreapta spate în partea din dreapta faţă la noi. S-au declanşat airbag-urile, soţul s-a lovit la mână. Dar când ne-a dat jos am avut şocul să constatăm că de la volanul celeilalte maşini cobora un copil. Am aflat ulterior că avea 12 ani. Apoi mama lui a ieşit dintr-o curte din zonă ţipând”, a povestit pasagera din maşina avariată.





Starea celor doi soți 

La scurt timp, proprietara Toyotei a tras maşina în lateral şi a încercat să ducă băiatul care a coborât de la volan în curtea unei case, însă mai mulţi martori la incident i-au spus acesteia că băiatul era la volan şi trebuia aşteptată şi poliţia. La faţa locului au ajuns echipaje de poliţie şi SMURD.

Paramedicii au acordat primul ajutor celor doi soţi, aceştia refuzând transportul la spital, deşi se resimţeau în urma impactului puternic. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au început o anchetă, aceştia fiind puşi în faţa unui caz mai puţin obişnuit, pentru că cel care se afla la volanul maşinii care a provocat accidentul are sub 14 ani, deci oricum nu ar putea fi tras la răspundere.




Dosar penal deschis în cauză

Varianta prezentată de părinţii copilului la sosirea poliţiştilor a fost însă alta. Mama acestuia ar fi coborât să cumpere flori de la curtea unei case şi a parcat chiar pe calea de acces, lăsând maşina, dotată cu cutie automată, cu motorul pornit şi în poziţia Parking. Femeia a povestit că fetiţa de doar un an ar fi atins din greşeală schimbătorul şi maşina s-ar fi pus în micşare, cu spatele, astfel ajungând în stradă.



Sursa: monitorulbt.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Năvodari Oficial de la IPJ, în legătură cu evenimentul rutier în care a fost implicat un copil de 8 ani

23 Apr 2024 379

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 313

UPDATE Năvodari Accident rutier - copil aflat pe bicicletă, rănit

23 Apr 2024 784

IPJ Constanța mută Poliția din Vama Veche, din container, într-o clădire a Gărzii de Coastă! Urmează reparații generale (FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 731

IGPR Infotrafic Circulație îngreunată pe DN 2

22 Apr 2024 210

Accident rutier în zona Taberei Năvodari! Două autoturisme, implicate (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 782

„Suntem cu 2 Mai puțini“ Manifest organizat în Piața Ovidiu din Constanța în memoria celor doi tineri uciși în tragicul accident de la 2 Mai (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 880

Un șofer a reclamat la poliție că a fost implicat într-o tamponare pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța! Incredibil ce au constatat polițiștii

21 Apr 2024 710

Accident rutier în Eforie Nord, județul Constanța. O mașină a ieșit de pe carosabil și a intrat în peretele unei case

20 Apr 2024 912

În județul Sibiu Un șofer băut a lovit un polițist rutier, aflat în timpul controlului. Ce alcoolemie i-a fost găsită

20 Apr 2024 449

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul de la Sibioara

20 Apr 2024 938

Infotrafic Circulația rutieră este oprită pe DN 22, pe ambele sensuri de mers, din cauza accidentului de la Sibioara, județul Constanța

20 Apr 2024 635

UPDATE Accident rutier la Sibioara, județul Constanța. Una din victime a fost preluată de elicopterul SMURD (Galerie FOTO)

20 Apr 2024 2857

Știri Constanța Un șofer băut a provocat un accident rutier pe bulevardul Lăpușneanu. Trei mașini au fost avariate

20 Apr 2024 795

Știri Constanța Accident în Valu lui Traian. Un șofer băut a accidentat o femeie pe trecerea de pietoni

19 Apr 2024 640