Eveniment

Un medic din Spitalul Judeţean, şantajat de un comandant din IPJ Constanţa? Dosarul, amânat pentru luna martie (document)Tribunalul Constanţa a amânat, pentru data de 7 martie, dosarul în care comisarul-şef de poliţie Nicu Ion, fostul comandant al Biroului Control Intern, al Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa şi al Poliţiei oraşului Hârşova, a fost trimis în judecată pentru şantajarea medicului psihiatru Diana Lilia Bandrabur.
 
Concret, Nicu Ion a fost deferit Justiţiei, aproape de începutul lunii 2014, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de şantaj, tentativă la efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia şi fals în declaraţii.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „în luna iunie a anului 2012, inculpatul Ion Nicu, în calitatea de comisar-şef de poliţie, a constrâns o persoană, medic în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, să întocmească reţete pentru medicamente compensate de la bugetul Casei de Asigurări de Sănătate pe care să le trimită farmaciilor aparţinând SC Venita Lau & Mar SRL (aparținând unor apropiați ai inculpatului), urmând ca acestea să nu elibereze efectiv medicamentele, dar să deconteze reţetele de la buget“.
 
„În baza unei înţelegeri, inculpatul urma să îşi însuşească o parte dintre sumele de bani obţinute de societatea comercială prin această modalitate În luna martie a anului 2013, inculpatul Ion Nicu, comisar-şef de poliţie, a angajat un avocat care a efectuat demersurile necesare înfiinţării SC Nikos Pharm Distribution SRL, căruia i-a plătit onorariul pentru munca depusă, a depus capitalul social al societăţii, a achitat taxele necesare înfiinţării, a încheiat mai multe acte juridice în numele firmei, iar ulterior a depus declaraţii la organele fiscale, toate cu scopul de a efectua activităţi lucrative prin intermediul societăţii arătate. La data de 7 mai 2013, inculpatul Ion Nicu a declarat, în mod mincinos, în cuprinsul declaraţiei de interese date în condiţiile legii, că nu este asociat sau administrator la vreo societate comercială, deşi întrunea ambele calităţi în cadrul SC Nikos Pharm Distribution SRL“, se mai arată în rechizitoriul celor de la Anticorupţie.
 
Comunicatul integral poate fi citit accesând secţiunea „Documente“

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident lângă Spitalul Județean Constanța (galerie foto+video)

21 Jul 2020 984

Fresenius Kabi România va furniza medicamente către Spitalul Județean Constanța (document)

20 Jul 2020 1770

Spitalul Județean Constanța cumpără materiale de protecție (document)

10 Jul 2020 1746

Spitalul Județean Constanța a achiziționat de la societatea Smart Medical Solutions SRL echipament pentru chirurgie (document)

09 Jul 2020 1804

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății „Azi am evaluat Spitalul Județean Constanța. Am vrut să revăd tonusul personalului“ (video)

08 Jul 2020 2380

Mai multe societăți au semnat cu Spitalul Județean Constanța. Iată care este obiectul achiziției! (document)

08 Jul 2020 1693

Spitalul Județean Constanța achiziționează materiale de osteosinteză pentru secția de neurochirurgie (document)

03 Jul 2020 544

Spitalul Județean Constanța cumpără aparate si produse medicale (document)

02 Jul 2020 300

Zeci de donatori pentru Spitalul Județean Constanța. Mesajul instituției pentru aceștia

19 Jun 2020 713

Licitație pentru igienizarea terenului și toaletarea copacilor din incinta ”Spitalului de Oase” din Eforie. Spațiul verde, inclus în fondul forestier

16 Jun 2020 468

Spațiul verde din incinta ”Spitalului de Oase” din Eforie va fi inclus și protejat în fondul forestier

09 Jun 2020 1543

Ce firme vor furniza medicamente către Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Constanța (document)

06 Jun 2020 3304

Achiziţii de materiale sanitare, la Spitalul Judeţean Constanţa (document)

28 May 2020 1544

#ConstantaEsteBine Cel de-al doilea echipament Real Time PCR, primit în urma unei donații, a ajuns la Spitalul Județean Constanța

26 May 2020 1264

La mâna consilierilor județeni Posturi suplimentate în organigrama Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța. Cum vor fi repartizate (document)

27 Apr 2020 506