Un pod peste râul Siret, recent inaugurat, s-a prăbușit! Un bărbat a fost rănit

Pod peste râul Siret, surpat. Foto: ISu NeamțO parte din podul construit recent peste râul Siret s-a prăbușit astăzi. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Neamț, Irina Popa, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre faptul că s-a prăbușit o parte din podul de peste râul Siret, ce face legătura între localitățile Sagna și Luțca.

Un autocamion și o autoutilitară se aflau pe pod.

„În urma evenimentului produs a rezultat o victimă, un bărbat de 56 de ani, care a fost scos din interiorul autocamionului de către participanții la trafic. Acesta a fost preluat de către echipajele medicale sosite la locul evenimentului, urmând a fi preluat de echipajul SMURD TIM pentru a fi transportat la CPU Roman. 
La locul evenimentului au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Roman,  IPJ,  IJJ,  SAJ și SVSU Sagna“ - a mai precizat Irina Popa.


Au fost scoase de sub dărâmături 4 ovine.


Precizări CNAIR 


„CNAIR precizează că podul peste râul Siret care face legătura între localitățile Sagna și Luțca din județul Neamț se află în administrarea Consiliului Județean Neamț.

De asemenea, menționăm că acest pod a fost construit, reabilitat și consolidat sub autoritatea C.J. Neamț și nu a fost niciodată în administrarea CNAIR.
Acest eveniment arată, cu atât mai mult, importanța verificării și intervențiilor pentru reparațiile și reabilitările podurilor. Din acest motiv, CNAIR verifică periodic starea podurilor și acolo unde se impune, intervine rapid cu diverse măsuri. În cazul în care există suspiciuni de neîndeplinire a minimelor criterii de siguranță a unui pod, compania poate merge până la închiderea totală a circulației pe acesta.

Pentru a nu se ajunge, însă, la închiderea circulației, CNAIR intervine la podurile aflate în administrare atunci când este nevoie, chiar cu riscul unor reacții negative din partea opiniei publice.
Este și cazul podurilor dunărene (Borcea și Cernavodă), a viaductului Valea Poștei de pe DN7 (Călimănești) sau a pasajului de pe DN1 de la Otopeni, unde s-a intervenit pentru reabilitarea structurilor sau înlocuirea unor elemente, cu mult înainte ca situația să prezinte riscuri pentru circulație.
CNAIR și-a asumat riscul unor critici din partea participanților la trafic, nemulțumiți că lucrările îngreunează circulația, și a pus întotdeauna pe primul loc siguranța și viața cetățenilor.”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitație organizată de Consiliul Județean Tulcea, contestată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

18 Mar 2024 358

Undă verde de la Mediu pentru podul de la Tariverde, județul Constanța

17 Mar 2024 409

În județul Vaslui Patru tineri au fost grav răniţi, după ce au intrat cu mașina într-un cap de pod. Unul din ei este în comă, iar altul a suferit o amputație

16 Mar 2024 427

Accident cu doi morți aproape de Mangalia, în 2018! Sentință definitivă la Curtea de Apel Constanța

15 Mar 2024 921

DRDP Constanța anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul lucrări de reparații la pod pe DN 3, KM 178+520

15 Mar 2024 351

DRDP Constanța anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul lucrări de reparații la pod pe DN 3, KM 216+985

15 Mar 2024 608

CNAIR SA anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul lucrări de reparații pe DN 3, km 209+980 la Deleni, județul Constanța

14 Mar 2024 290

CNAIR SA anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul lucrări de reparații pe DN 3, km 203+850 la Deleni, județul Constanța

14 Mar 2024 276

Brăila Au reapărut tasările la rampa de acces pe Podul peste Dunăre; pentru stabilizare vor fi foraţi 40 de stâlpi

11 Mar 2024 570

Lucrări RAJA în municipiul Constanța! Mai mulți consumatori rămân mâine fără apă. Vezi dacă ești afectat

11 Mar 2024 685

RAJA Constanța Se oprește apa în mai multe cartiere din municipiul Constanța!

09 Mar 2024 7653

RAJA Constanța Atenție, consumatori! Se va opri furnizarea apei de marți, 12 martie. Lista zonelor afectate

07 Mar 2024 735

Județul Constanța Un pod peste Canalul Poarta Albă Midia Năvodari intră în reabilitare. Ce valoare are contractul (GALERIE FOTO)

06 Mar 2024 929

Primăria Constanța a atribuit fostei Pomacost SA un contract de 3.5 milioane de euro pentru serviciul de tăiere, toaletare și corecție arbori pentru zona I din municipiu (DOCUMENT)

03 Mar 2024 932

RAJA Constanța Reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv către consumatorii din localitățile Năvodari, Corbu, Lumina și Sibioara

28 Feb 2024 395