Eveniment

Un „procuror“, un „avocat“, un „medic“, dar şi un „poliţist“, încătuşaţi la ConstanţaŞapte persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituire unui grup infracţional organizat şi înşelăciune au fost reţinute de poliţiştii din Constanţa. În cauză, oamenii legii de la malul mării, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au efectuat mai multe percheziţii într-un penitenciar şi la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciuni. În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate mai multe telefoane mobile şi cartele telefonice care erau utilizate la comiterea infracţiunilor.
 
Cele şapte persoane au fost prezentate ieri instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.
 
În documentele poliţiştilor se arată că, în perioada martie - iulie, cele şapte persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 34 de ani, ar fi înşelat prin metoda „Accidentul” 15 persoane din judeţul Constanţa, cu sume de până la 18.000 de euro, prejudiciul total fiind de aproximativ 50.000 de euro.
 
„Cercetările efectuate în 25 de dosare penale au relevat faptul că trei persoane încarcerate într-un penitenciar ar fi apelat telefonic, în mod aleatoriu, numere din reţelele naţionale fixe şi ar fi anunţat, în mod mincinos, persoanele apelate că o rudă (de obicei copii sau nepoţi) fie a fost vătămată într-un accident de circulaţie, fie a provocat cu vinovăţie un astfel de eveniment.
 
Cei care ar fi iniţiat apelurile telefonice, profitând de starea de alertă a victimelor, care, de regulă, erau persoane vârstnice, ar fi solicitat acestora explicit sume mari de bani, fie pentru intervenţia medicală necesară salvării de vieţi, fie pentru angajarea unui avocat. În cadrul convorbirilor telefonice, cei în cauză se prezentau ca având diverse calităţi, de procuror, avocat, medic, poliţist, iar după ce se asigurau că persoana apelată este convinsă de scenariu, îi solicitau acesteia numărul de telefon mobil şi date cu privire la adresa de domiciliu. În cel mai scurt timp, la locuinţa victimei era îndrumat un alt membru al grupului infracţional, dintre cei aflaţi în libertate, care prelua de la persoana înşelată suma de bani solicitată telefonic. Ulterior, în mod direct sau prin persoane interpuse, banii erau împărţiţi şi cu cei care au iniţiat apelurile telefonice“, potrivit anchetatorilor.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții în Bulgaria și în România la persoane suspectate de înșelăciune prin metoda Accidentul. Ce au stabilit anchetatorii

19 Apr 2019 481

Metoda Accidentul face în continuare victime. Un bărbat din județul Tulcea a picat în capcana unor tineri

21 Feb 2019 1058

Judeţul Constanţa O nouă tentativă de înşelăciune prin "Metoda Accidentul". Autorul s-a dat drept medic

04 Feb 2019 570

Revista presei locale

30 Jan 2019 635

Constanța. Tentative de înșelăciune prin metoda Accidentul. Ce le-au spus suspecții unor pensionari la telefon

28 Jan 2019 625

Revista presei locale

25 Jan 2019 523

Constanţa. Tentativă de înşelăciune prin "Metoda Accidentul". Ce recomandă poliţiştii

24 Jan 2019 600

Pensionară din Constanța apelată pe telefonul fix de un bărbat. Ce mesaj i-a transmis acesta. Femeia a realizat că este victima unei înșelăciuni

11 Jan 2019 667

O nouă tentativă de înşelăciune prin ,,Metoda Accidentul”, la Constanța

11 Jan 2019 584

Zeci de constănţeni, păcăliţi de o grupare infracţională condusă de doi soţi din Bacău

31 Dec 2018 727

Tentativă de înşelăciune prin "Metoda Accidentul", la Constanţa. Poliţiştii fac cercetări

27 Dec 2018 791

Constanţa. Tentativă de înşelăciune prin "Metoda Accidentul". Victima a sesizat poliţia

24 Dec 2018 559

Constanţa. Noi victime prin ,,Metoda Accidentul”. Mare atenţie cui înmânaţi bani!

29 Oct 2018 926

DIICOT. Percheziţii în Constanţa, Tulcea şi alte judeţe, la persoane bănuite de şantaj şi înşelăciune prin metoda "Accidentul" (document)

24 Oct 2018 654

Revista presei locale

23 Oct 2018 522