Un „procuror“, un „avocat“, un „medic“, dar şi un „poliţist“, încătuşaţi la Constanţa



Şapte persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituire unui grup infracţional organizat şi înşelăciune au fost reţinute de poliţiştii din Constanţa. În cauză, oamenii legii de la malul mării, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au efectuat mai multe percheziţii într-un penitenciar şi la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciuni. În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate mai multe telefoane mobile şi cartele telefonice care erau utilizate la comiterea infracţiunilor.
 
Cele şapte persoane au fost prezentate ieri instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.
 
În documentele poliţiştilor se arată că, în perioada martie - iulie, cele şapte persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 34 de ani, ar fi înşelat prin metoda „Accidentul” 15 persoane din judeţul Constanţa, cu sume de până la 18.000 de euro, prejudiciul total fiind de aproximativ 50.000 de euro.
 
„Cercetările efectuate în 25 de dosare penale au relevat faptul că trei persoane încarcerate într-un penitenciar ar fi apelat telefonic, în mod aleatoriu, numere din reţelele naţionale fixe şi ar fi anunţat, în mod mincinos, persoanele apelate că o rudă (de obicei copii sau nepoţi) fie a fost vătămată într-un accident de circulaţie, fie a provocat cu vinovăţie un astfel de eveniment.
 
Cei care ar fi iniţiat apelurile telefonice, profitând de starea de alertă a victimelor, care, de regulă, erau persoane vârstnice, ar fi solicitat acestora explicit sume mari de bani, fie pentru intervenţia medicală necesară salvării de vieţi, fie pentru angajarea unui avocat. În cadrul convorbirilor telefonice, cei în cauză se prezentau ca având diverse calităţi, de procuror, avocat, medic, poliţist, iar după ce se asigurau că persoana apelată este convinsă de scenariu, îi solicitau acesteia numărul de telefon mobil şi date cu privire la adresa de domiciliu. În cel mai scurt timp, la locuinţa victimei era îndrumat un alt membru al grupului infracţional, dintre cei aflaţi în libertate, care prelua de la persoana înşelată suma de bani solicitată telefonic. Ulterior, în mod direct sau prin persoane interpuse, banii erau împărţiţi şi cu cei care au iniţiat apelurile telefonice“, potrivit anchetatorilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Metoda „Accidentul” încă face victime. Un tânăr din Constanța a fost prins in flagrant în timp ce încerca să înșele o persoană în acest mod (VIDEO)

11 Dec 2023 1033

Percheziții ale polițiștilor, în București, într-un dosar de înșelăciune. Metoda „Accidentul” încă face victime

24 Nov 2023 789

Metoda "Accidentul" revine! Cazul unei bătrâne de 82 ani

23 Sep 2023 1017

Percheziții la domiciile infractorilor cu metoda „accidentul“ în mai multe județe din România. Descoperiri șocante, declarațiile polițiștilor (GALERIE FOTO)

10 Aug 2023 717

Anunț important MAI Metoda „accidentul“ ia amploare în rândul infractorilor din România! Câți bani strâng indivizii

09 Aug 2023 814

Percheziții astăzi! Cei care practică metoda „accidentul” vizitați de polițiști! (VIDEO)

09 Aug 2023 981

IPJ Brăila,,Campanie de prevenire a înșelăciunilor prin metoda ,,accidentul”

16 Mar 2023 739

Șase ani cu executare pentru un fost comisar de penitenciare din Tulcea! Se cere rejudecarea dosarului

13 Mar 2023 3946

Percheziţii în judeţul Constanţa! Un bărbat suspectat de înşelăciuni prin metoda Accidentul, reţinut

19 Feb 2023 2357

​Atenție la înșelăciuni! Iată ce ne recomandă polițiștii constănțeni

27 Jan 2023 1148

Tragedie pentru un șofer Urmărit de polițiști, un bărbat care tocmai înșelase prin "metoda accidentul" a murit după ce s-a răsturnat cu mașina pe un câmp

12 Dec 2022 1653

Constănțean, înșelat să achite transportul cu elicopterul SMURD din Constanța în București

03 Nov 2022 1952

Metoda „Accidentul“ face victime la Constanța. Doi tineri au înșelat un bărbat de 82 de ani. Suspecții, reținuți

16 Oct 2022 1971

Atenție la înșelăciuni! Ce metode folosesc infractorii pentru a sustrage bani. Sfaturi de la polițiștii IPJ Constanța pentru a nu fi păgubiți

09 Sep 2022 1818

Atenție la înșelăciunile prin telefon! Ce trebuie să știți pentru a nu cădea victime înșelăciunilor

01 Sep 2022 1404