Un sediu nou în Constanţa pentru Direcţia Judeţeană de Informaţii din cadrul SRI

Consiliul Local Constanţa a adoptat o hotărâre în ceea ce priveşte trecerea unui imobil din domeniul public al municipiului şi administrarea Consiliului Local în domeniul public al statului şi administrarea Serviciului Român de Informaţii.
 

Astfel, s-a aprobat emiterea acordului Consiliului Local al municipiului Constanţa în vederea trecerii unui imobil situat în bulevardul Mamaia numărul 284 din domeniul public al municipiului în domeniul public al statului. Solicitarea a venit de la Secretariatul General al Guvernului şi a fost înregistrată la Primăria municipiului Constanţa.
 
Este vorba despre internatul de la Liceul Energetic, cu un teren în suprafaţă de 1.900 mp şi construcţie de 706 mp.
 
„La poziţia 71 din hotărâre (n.r. HCL 335/2011), este consemnat Liceul Energetic fără imobilul construcţie cămin (S+P+3), în suprafaţă de 706 mp. Clădirea cu destinaţia de internat nu a făcut obiectul HCL nr. 335/2011 pentru că aceasta a fost dezafectată şi nu mai putea fi folosită conform destinaţiei“, se arată în expunerea de motive a hotărârii supuse aprobării în şedinţa CLM de vineri.
 
Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP), care administra imobilul menţionat, a înregistrat o adresă la Primăria Constanţa în care a solicitat retragerea dreptului de administrare întrucât nu deţine fondurile necesare pentru întreţinerea şi repararea clădirii ce se află într-o stare avansată de degradare. Astfel, s-a adoptat retragerea dreptului de administrare al RAEDPP Constanţa.
 
Prin adresa Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice înregistrată la Primăria Constanţa s-a transmis avizul conform pentru schimbarea destinaţiei imobilului-construcţie C4 şi teren aferent situat în bulevardul Mamaia nr. 284 din spaţiu de cazare elevi, în spaţiu pentru sediul Direcţiei Judeţene de Informaţii din cadrul Serviciului Român de Informaţii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

SRI modernizează sediul din Neptun cu 7,86 de milioane de euro! (DOCUMENT)

06 Jul 2023 3774

Direcţia Judeţeană de Informaţii Constanţa are sediu nou. Iată cum arată! Cine este şeful (document)

24 Oct 2015 15430

Eduard Hellvig SRI va colabora foarte bine cu DIICOT

06 Mar 2015 1557