Universitatea Ovidius din Constanța lansează proiectul ESPERO. „Vom organiza o serie de ateliere de promovare a elementelor de cultură și civilizație românească, excursii“



Universitatea Ovidius, foto: Facebook
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) implementează, în perioada mai-decembrie 2022, proiectul CNFIS-FDI-2022-0532 - Extinderea strategiei de internaționalizare și creșterea vizibilității Universității Ovidius din Constanța prin acțiuni de promovare în plan internațional ca universitate multiculturală comprehensivă (ESPERO), informează conf. univ. dr. Cristina Duhnea, directorul proiectului.



Potrivit sursei citate, această inițiativă este o continuare a proiectelor implementate de către UOC în anii trecuți și finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională, pentru domeniul strategic de finanțare 2: Internaționalizare.

 

„Prin proiectul ESPERO ne propunem, printre altele, să creștem vizibilitatea UOC, în plan european și internațional, ca universitate multiculturală comprehensivă, în vederea dezvoltării parteneriatelor pentru educație și cercetare, intensificând astfel cooperările academice. Totodată, vom accelera procesul de «internaționalizare acasă», prin organizarea de evenimente și acțiuni care să implice interacțiunea dintre studenții internaționali și cei români înmatriculați în UOC.


Vom organiza o serie de ateliere de promovare a elementelor de cultură și civilizație românească, excursii și o conferință tematică, astfel încât să facilităm adaptarea studenților internaționali la mediul academic și cultural din universitate și din Dobrogea. În același timp, prin aceste acțiuni sperăm să creștem și interesul studenților români de a aplica pentru o mobilitate Erasmus Plus de studiu sau de practică”, a menționat conf. univ. dr. Cristina Duhnea.




Proiectul CNFIS-FDI-2022-0532 - Extinderea strategiei de internaționalizare și creșterea vizibilității Universității Ovidius din Constanța prin acțiuni de promovare în plan internațional ca universitate multiculturală comprehensivă (ESPERO) are o valoare totală de 311.500 lei și este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 130

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 444

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 318

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de profesorul Emanuel Pârvu de la Universitatea Ovidius din Constanța, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

23 Apr 2024 532

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 516

Anunț pierdere legitimație și carnet de student

23 Apr 2024 247

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 637

Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană

22 Apr 2024 391

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 355

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 303

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 379

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

22 Apr 2024 372

Conferința „Identitate românească în comunitatea europeană”, la Universitatea Ovidius Constanța

21 Apr 2024 594

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 776

Debut în instanță pentru ÎPS Teodosie, în procesul legate de salariile de la Universitatea Ovidius! Ce s-a întâmplat la primul termen

19 Apr 2024 560