DIICOT a dat lovitura! Unul dintre principalii furnizori de droguri în cluburile de pe litoral a fost prins

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de droguri de risc şi de mare risc. Zece persoane au fost arestate preventiv, alte două au fost reţinute şi au fost ridicate aproximativ 2 kilograme de canabis, 800 de grame de rezină de canabis, 94 de comprimate de ecstasy, 15 grame de cocaină, 10 grame de MDMA şi 3 grame de amfetamină. De asemenea, au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra a 36.000 de lei, 1.210 euro şi 120 de lire sterline şi au fost ridicate, în vederea confiscării, două autoturisme de lux. După trei luni de anchetă, poliţiştii au identificat membrii grupării care acţionau în mai multe judeţe. În Bucureşti, de exemplu, patru tineri, cu vârste cuprinse între 24 şi 27 de ani, ar fi procurat canabis, rezină de canabis şi cocaină din Spania, droguri pe care le-ar fi introdus în România prin intermediul unor firme de transport. Au urmat şapte percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în Braşov, la locuinţele celor în cauză, de unde au fost ridicate 1.850 de grame de canabis, 800 de grame de haşiş, 4,5 grame de cocaină şi o pastilă de ecstasy. De asemenea, au fost ridicaţi 24.000 de lei, 1.210 euro şi 12 lire sterline, bani proveniţi din activitatea infracţională. Toate persoanele implicate au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile.

Droguri, la Costineşti

În intervalul 4 - 14 august, în urma extinderii cercetărilor, au fost realizate două acţiuni de prindere în flagrant în municipiul Braşov şi au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare în judeţele Braşov, Buzău şi Constanţa, vizând legături infracţionale din municipiul Braşov şi staţiunea Costineşti ale persoanelor bănuite. În urma acestor activități, au fost ridicate aproximativ 10 grame de cocaină, 93 de comprimate ecstasy, 10 grame de MDMA, 5 grame de amfetamină, 5 grame de rezină de canabis, 150 de grame de canabis şi 12.000 de lei, bani proveniţi din activitatea infracţională.
 
Împotriva a patru persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 34 de ani, s-a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, iar două persoane, de 28 şi 33 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore. Continuarea cercetărilor a permis identificarea furnizorului unor inculpaţi în persoana lui Cornel Andronic, de 28 de ani. Acesta se afla la vila Carmen S. din localitatea Costineşti, judeţul Constanţa, unde era cazat. În camera lui au fost identificate diverse cantităţi de pastile de ecstasy, cocaină, MDMA, amfetamină şi canabis. Oamenii legii au stabilit că acesta ar fi distribuit droguri de risc în cluburi de pe litoral.
 
Pentru desfăşurarea activităţilor în Bucureşti şi Costineşti, au fost delegaţi lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti şi BCCO Constanţa. Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale Braşov, Bucureşti, Constanţa. La realizarea acţiunilor a fost acordat sprijin de către BSIJ Bucureşti şi SAS din cadrul IPJ Braşov. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi creionarea exactă a schemei de trafic.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiuni preventiv-informative pe linia consumului de droguri, desfășurate de polițiștii constănțeni

11 Jun 2022 1648