UPDATE 2. Intervenții de urgență ale salvatorilor în stațiunea Venus O persoană în pericol de înec, alta inconștientă, iar elicopterul SMURD survolează zona (galerie foto+video)

  • Salvatorii intervin de urgență în stațiunea Venus.
UPDATE 2

În stațiunea Venus: copil aproximativ 10 ani, accident submersie cu tulburări respiratorii în drum spre Spitalul Județean, o femeie în stop cardio respirator, căreia i se aplică protocol de resuscitare, prezente funcții vitale, în drum spre Spitalul Județean, și un bărbat care a intrat în apă și este căutat, precizează medicul Diana Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă al judeţului Constanţa.

UPDATE 1

În Venus, un copil în vârstă de 9 ani scos din mare,cu probleme respiratorii transportat la spital și o femeie în stop cardiorespirator, transportată tot la spital. În momentul de față, a mai rămas o persoană disparută în mare la Venus, a transmis Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

În urmă cu câteva momente, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost solicitat să intervină în stațiunea Venus.

Din primele informații, este vorba despre o persoană în pericol de înec, în dreptul plajei Bali. 

La locul accidentului au fost trimise echipaje medicale de prim ajutor. Misiunea este în desfășurare.

Sunt momente dramatice, aici pe plajă la Venus, un om este disprărut, o doamnă este inconștientă, resuscitată, iar elicopterul SMURD survolează zona și mai caută încă o personă, a transmis un salvamar al stațiunii Venus.

Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, spune că tot sudul litoralului începând de la Vama Veche pana în Olimp avem toate forțele inspectoratului (terestre 4 SMURD, șenilate și pe mare ambarcațiunea din Portul Mangalia și echipaje de scafandrii) și aerian (elicopterul) care desfășoară activități de căutare salvare sau acordare prim ajutor medical pentru cel puțin 7 persoane printre care copii, fie dispăruți în mare, în pericol de înec sau resuscitați pe plajă.

În momentul de fata încă se primesc apeluri pe 112 din zona menționată, când se va face un bilanț revin cu detalii. Forte suplimentare: 4 saj B2, 1 saj C, nave de la ARSVOM și Garda de Coastă.

Amintim că, doi copii se află în  pericol de înec în stațiunea Venus.  

La Venus intervin colegii cu o ambarcațiune TARGA din Portul Mangalia, o ambulanță SMURD și elicopterul pentru survol. Misiunea este îngreunată de valurile mari, a transmis Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

O alta intervenție plină de adrenalină pentru salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea! După misiunea din Vama Veche, din această dimineață, o altă persoană se află în pericol de înec. De data aceasta, intervenția are loc în Olimp, potrivit reprezentanților ISU Dobrogea.

Apelul la 112 a fost făcut în jurul orei 11.00 și anunța că o persoană care a intrat în mare nu a fost văzută ieșind apoi.



 


Citește și: Apel la 112 Copii, în pericol de înec în stațiunea Venus

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Ramona

31 Aug, 2020 23:51

Rusine, rusine administratorior plajei din Olimp!!!!! Ieri, am asistat la o scena groaznica: moartea prin inecare a 2 persoane, in decurs de 1 ora!!!! Lipsa totala a salvamariilor, a barciilor de salvare!!!! Rusine sa va fie!!!! Rusine!!!!!!

Gigi

30 Aug, 2020 13:10

15 minute nu a intrat nici un salvamar in apa deși lumea striga îngrozită vazandui cum se îneacă 2 copii și un bărbat care încerca să scoată unul din copii afara ( posibil tatăl copiilor) care într-un final sa dus la fund și el epuizat fiind. Un al doilea bărbat ce încerca să il salveze pe cel de-al doilea copil care deja era inconștient sa lăsat păgubaș epuizat fiind și el care la rândul lui a reușit să se salveze cu o placa aruncată de un turist. Toată lumea striga îngrozită și nici un salvamar nu a intervenit decât dus 15 min o persoana cu un jet ski care a scos un copil.

Articole asemanatoare

UPDATE. ISU Dobrogea O persoană în pericol de înec și una înecată, descoperite de pompierii din județul Constanța

10 Dec 2023 1129

UPDATE Alertă la Vama Veche! Mai multe persoane, în pericol de înec! Un tânăr de 22 de ani, decedat (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Sep 2023 2270

UPDATE. Știri Constanța azi Alertă în Jupiter! Patru persoane în pericol de înec

08 Sep 2023 2035

UPDATE. Știri Constanța Alertă în Neptun! O persoană plutește în apa mării (FOTO+VIDEO))

07 Sep 2023 3314

UPDATE Bărbat decedat pe plaja din Jupiter (VIDEO)

04 Sep 2023 2682

UPDATE. Știri Constanța Intervenție de urgență în stațiunea Venus. Persoană în pericol de înec! Elicopterul SMURD, chemat în ajutor

04 Sep 2023 2807

UPDATE Intervenție de urgență pe plaja din Olimp! Un bărbat a murit

03 Sep 2023 2120

Județul Constanța Un bărbat a murit după ce s-a înecat în lacul Baciu

30 Aug 2023 1266

UPDATE. Știri Constanța azi O persoană în pericol de înec în Mamaia Nord. Pompierii intervin la fața locului

24 Aug 2023 1003

Persoană în pericol de înec în Vama Veche, zona plaja Golful Pescarilor! (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Aug 2023 1999

Operațiune de salvare în Eforie Nord Bărbat dispărut în timpul intervenției de salvare a unei persoane în pericol de înec (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Aug 2023 5998

Mamaia El este tânărul care a scos-o pe tânăra de 16 ani din marea învolburată. Trei oameni au murit înecați

16 Aug 2023 18341

Știri Constanța UPDATE. Persoană în pericol de înec în zona epavei din Costinești!

14 Aug 2023 1361

Știri Constanța azi Bărbat în pericol de înec la Vama Veche

14 Aug 2023 932

Știri Constanța Trei persoane au murit după ce s-au înecat în valurile mării, în Mamaia. Detalii de ultim moment de lPJ Constanța

14 Aug 2023 1305