UPDATE 2. Intervenții de urgență ale salvatorilor în stațiunea Venus O persoană în pericol de înec, alta inconștientă, iar elicopterul SMURD survolează zona (galerie foto+video)

  • Salvatorii intervin de urgență în stațiunea Venus.
UPDATE 2

În stațiunea Venus: copil aproximativ 10 ani, accident submersie cu tulburări respiratorii în drum spre Spitalul Județean, o femeie în stop cardio respirator, căreia i se aplică protocol de resuscitare, prezente funcții vitale, în drum spre Spitalul Județean, și un bărbat care a intrat în apă și este căutat, precizează medicul Diana Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă al judeţului Constanţa.

UPDATE 1

În Venus, un copil în vârstă de 9 ani scos din mare,cu probleme respiratorii transportat la spital și o femeie în stop cardiorespirator, transportată tot la spital. În momentul de față, a mai rămas o persoană disparută în mare la Venus, a transmis Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

În urmă cu câteva momente, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost solicitat să intervină în stațiunea Venus.

Din primele informații, este vorba despre o persoană în pericol de înec, în dreptul plajei Bali. 

La locul accidentului au fost trimise echipaje medicale de prim ajutor. Misiunea este în desfășurare.

Sunt momente dramatice, aici pe plajă la Venus, un om este disprărut, o doamnă este inconștientă, resuscitată, iar elicopterul SMURD survolează zona și mai caută încă o personă, a transmis un salvamar al stațiunii Venus.

Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, spune că tot sudul litoralului începând de la Vama Veche pana în Olimp avem toate forțele inspectoratului (terestre 4 SMURD, șenilate și pe mare ambarcațiunea din Portul Mangalia și echipaje de scafandrii) și aerian (elicopterul) care desfășoară activități de căutare salvare sau acordare prim ajutor medical pentru cel puțin 7 persoane printre care copii, fie dispăruți în mare, în pericol de înec sau resuscitați pe plajă.

În momentul de fata încă se primesc apeluri pe 112 din zona menționată, când se va face un bilanț revin cu detalii. Forte suplimentare: 4 saj B2, 1 saj C, nave de la ARSVOM și Garda de Coastă.

Amintim că, doi copii se află în  pericol de înec în stațiunea Venus.  

La Venus intervin colegii cu o ambarcațiune TARGA din Portul Mangalia, o ambulanță SMURD și elicopterul pentru survol. Misiunea este îngreunată de valurile mari, a transmis Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

O alta intervenție plină de adrenalină pentru salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea! După misiunea din Vama Veche, din această dimineață, o altă persoană se află în pericol de înec. De data aceasta, intervenția are loc în Olimp, potrivit reprezentanților ISU Dobrogea.

Apelul la 112 a fost făcut în jurul orei 11.00 și anunța că o persoană care a intrat în mare nu a fost văzută ieșind apoi. 


Citește și: Apel la 112 Copii, în pericol de înec în stațiunea Venus

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Ramona

31 Aug, 2020 23:51

Rusine, rusine administratorior plajei din Olimp!!!!! Ieri, am asistat la o scena groaznica: moartea prin inecare a 2 persoane, in decurs de 1 ora!!!! Lipsa totala a salvamariilor, a barciilor de salvare!!!! Rusine sa va fie!!!! Rusine!!!!!!

Gigi

30 Aug, 2020 13:10

15 minute nu a intrat nici un salvamar in apa deși lumea striga îngrozită vazandui cum se îneacă 2 copii și un bărbat care încerca să scoată unul din copii afara ( posibil tatăl copiilor) care într-un final sa dus la fund și el epuizat fiind. Un al doilea bărbat ce încerca să il salveze pe cel de-al doilea copil care deja era inconștient sa lăsat păgubaș epuizat fiind și el care la rândul lui a reușit să se salveze cu o placa aruncată de un turist. Toată lumea striga îngrozită și nici un salvamar nu a intervenit decât dus 15 min o persoana cu un jet ski care a scos un copil.

Articole asemanatoare

Salvatori în alertă! Două persoane scoase din valuri, pe plaja Laguna, din Mangalia

05 Sep 2020 780

UPDATE Alte două persoane în pericol de înec, la Vama Veche

30 Aug 2020 699

Apel la 112 Copii, în pericol de înec în stațiunea Venus

30 Aug 2020 1701

UPDATE - Un om a murit A doua persoană în pericol de înec, de azi-dimineață. Intervenția, în Olimp

30 Aug 2020 1098

UPDATE Pericol de înec, la Vama Veche. Intervin echipajele de urgență

30 Aug 2020 635

UPDATE. Constanța Copil scos inconștient din apa Mării Negre

17 Aug 2020 1062

Pericol de înec pe plaja White Beach, din Constanța!

08 Aug 2020 1230

Persoană salvată de la înec la Saturn

01 Aug 2020 720

UPDATE - Bărbatul a fost declarat mort Intervenție de urgență pe plaja Corbu. O persoană a fost scoasă din mare

25 Jul 2020 1238

Bărbat în pericol de înec la Mamaia. Scos din apă inconștient, transportat cu elicopterul SMURD la spital

15 Jul 2020 997

Alertă ISU Trei persoane scoase din mare, în stațiunea Mamaia. Una a avut nevoie de îngrijiri medicale

13 Jul 2020 772

UPDATE Mai mulți adulți și copii, luați de valuri, la Mangalia! O persoană s-a înecat (video)

08 Jul 2020 1795

S-au reluat căutările în cazul persoanei care ar fi fost ieri în pericol de înec, în Mamaia Nord (galerie foto+video)

08 Jul 2020 898

Apel la 112 O persoană, în pericol de înec, în Mamaia Nord (galerie foto+video)

07 Jul 2020 1000

Pericol de înec, la Costinești! Bărbat transportat la Urgență

05 Jul 2020 625