UPDATE Percheziții ale procurorilor DNA la sediul ANPC din București. Vizat, directorul general

Percheziții DNA. Foto: facebook/DNAProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2022, în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulți agenți economici (producători, distribuitori și mari retaileri de produse alimentare și nealimentare).
 
Potrivit DNA, în cursul zilei de 19 octombrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții la o instituție publică situată în municipiul București.
 

„Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare“ - au precizat procurorii DNA.

Conform unor surse descinderile au loc la sediul ANPC. 

UPDATE: 

Din primele informații există suspiciuni asupra unor fapte de corupție și luare de mită în cazul directorului general al ANPC, Paul Anghel, dar și a unei șefe de serviciu din cadrul aceleiași instituții.

Președintele ANPC, Horia Constantinescu a precizat astăzi că nu a primit niciodată o plângere împotriva lui Paul Anghel. 

UPDATE: Oficial de la ANPC

În legătură cu informațiile apărute în spațiul public, privind efectuarea unor cercetări de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, la sediul central al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției nu face niciun fel de comentariu referitor la această situație.

Totodată, ANPC reafirmă faptul că întreaga activitate a instituției se defășoară sub semnul repectării prevederilor legale, integrității și toleranței zero față de corupție.


În acest context, întregul personal al ANPC este la dispoziția DNA și oricăror alte instituții ale statului, oferind tot sprijinul în demersurile acestora de apărare a legalității și stabilire deplină a adevărului.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surse - perchezitiții DNA la Complexul Energetic Oltenia

25 Apr 2024 242

Surse - percheziții informatice Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a ajuns la DNA Constanța!

19 Apr 2024 686

Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, declarații după perchezițiile DNA Constanța - „Am încredere în justiție. Am avut mereu!“

22 Mar 2024 636

Procurorii DNA Constanța efectuează percheziții la Consiliul Județean Călărași!

21 Mar 2024 907

UPDATE Percheziții DNA la Primăria Capitalei!

15 Mar 2024 535

Percheziții într-un caz de corupție și fals! Bănuiții sunt cercetați pentru însușirea nelegală a unor bunuri imobile, aparținând unor persoane decedate

13 Mar 2024 694

UPDATE Percheziții ale procurorilor DNA la Direcţia Regională Vamală București și în alte trei județe din țară

13 Feb 2024 790

DNA - primele declarații cu privire la perchezițiile efectuate în cazul președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu

01 Feb 2024 666

DNA face 16 percheziții la domiciliul președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu!

01 Feb 2024 699

Ofițer de poliție judiciară reținut de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc

23 Jan 2024 1094

Percheziții DNA! Trei instituții publice din Bacău, vizate de procurorii Anticorupție! Se caută informații despre mai multe contracte publice

16 Jan 2024 640

DNA, percheziții la Ministerul Finanțelor! Ioan Cristian Purice, secretar general adjunct, ar fi vizat de anchetă

12 Dec 2023 1196

Percheziţii DNA la trei instituţii publice din Bucureşti, într-un dosar care vizează achiziţia de servicii IT de către unele spitale

12 Dec 2023 774

Surse Percheziții DNA sediul Direcţiei Generale Antifraudă din Capitală

07 Dec 2023 1050

Percheziții DNA în București într-un dosar care vizează fraude cu terenuri

28 Nov 2023 776