UPDATE USR Constanța face precizări importante despre infrastructura de transport rutieră şi cale ferată din judeţul Constanţa (FOTO)

Horațiu Cosma (Ministerul Transportului) și Remus Negoi
UPDATE 2

Horațiu Cosma ia cuvântul. 


Mă bucur să fiu astăzi la Constanța - un județ superb, care în ultimii ani nu a fost fructificat. Una dintre motivele este modul dezastruos prin care PNL și PSD s-au ocupat de proiectele de transport. Am fost la Agigea, la locul viitorului proiect Varianta Techirghiol.

 

Concluzia este una singură și tristă. Sorin Grindeanu își bate joc și nu face progrese reale cu aceste proiecte. Sa le luam pe rând. Alternativa Techirghiol este un proiect de autostrada de 30 km care pleacă din A4, merge pe lângă Cumpăna, evită Lacul Techirghiol și se înțeapă în zona Olimp-23 August. Este un proiect foarte așteptat.

Astăzi ne-am fi așteptat să se lucreze să se înalțe pilonii peste canal. Nu doar că nu există constructori, nu avem licitație, nici măcar studiu de fezabilitate.  De vină este Sorin Grindeanu care nu a mișcat un deget pe acest proiect.


 Constănțenii vor trebui să mai aștepte mulți ani. 

 Dacă e să mergem mai departe pe axa nord sud. Avem drumul expres Constanța -Tulcea și mai sus spre Brăila. Aici găsim același peisaj.

În primele luni ale anului am reușit să facem niște eforturi pentru drumurile de legătură la podul de la Brăila.


Legat de programul de electrificare, unde nu avem nici până astăzi un contract lucrat.

Legat de taxarea transportatorilor, rovinieta se plătește acum pe timp. România este o excepție pe această tipologie. În Europa se plătește pe distanta, este mult mai echitabil și asta este și intenția de a schimba acest principiu de la taxarea pe timp la cea de distanță.


Cosma spune că el crede ca domn Vizan, directorul portului, este total rupt de realitate și nu crede că se va schimba situația.

UPDATE 1 

În debutul evenimentului a luat cuvântul Remus Negoi. 

Bine ați venit și vă mulțumim că sunteți prezenți la conferința organizată pe o tema extrem de importantă și care nu a născut și fapte. Astăzi l-am invitat pe fostul secretar de stat de pe vremea ministrului Drulă.

Astăzi am fost cu Horațiu și cu Stelian Ion pe teren și am fost in locurile unde ar fi trebuit să avem 10-20 la sută din lucrările începute. Aș vrea să vorbim pe cifre, pe fapte. Colegul o să vă povestească ce a însemnat aceste proiecte și ce s-a ales cu ei. Este vorba de așa numita Varianta Techirghiol, electrificarea căii ferate până la Mangalia.

Aș vrea sa punctez că nu am găsit nimic. Ministrul Sorin Grindeanu nu apare să explice.

Aș vrea să spun cum s-au derulat lucrurile când am fost noi la guvernare. Aveau niște termene exacte proiectele. În momentul acesta PNL sunt la guvernare dar nu mai vedem să își smulgă un fir de păr din cap și nu au avansat proiectele.


Vineri, 10 martie are loc o conferinţă de presă la sediul USR Constanța, a cărei temă de discuţie este „Infrastructura de transport rutieră şi cale ferată din judeţul Constanţa“.

La eveniment participă fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Horațiu Cosma şi senatorul USR Constanţa, Remus Negoi, dar și Stelian Ion. 

Subiectele prezentate sunt urmate de o sesiune de întrebări din partea jurnaliştilor prezenţi.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 816

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1168

28.000 de oameni au semnat pentru ca Dreapta Unită să poată participa la alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie

27 Mar 2024 375

Dorin Sărăcilă, candidatul ales de ADU pentru Primăria Tuzla, în județul Constanța

23 Mar 2024 541

Curtea Constituţională a României (CCR) Proiectul de lege care permite devansarea alegerii preşedintelui României este constituțional

20 Mar 2024 368

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 724

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 705

Situație disperată, semnalată autorităților din Constanța Investitorul RENT MOB.RO SRL, acuzat că pune în pericol viața a zeci de locatari pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 2283

Alianța Dreptei Unite va fi pe buletinele de vot. Stelian Ion - „Încercarea PSD de a bloca Alianța Dreapta Unită a eșuat lamentabil”

19 Mar 2024 419

Oficial! Alianța Dreptei Unite s-a constituit legal! ÎCCJ a anulat decizia BEC

19 Mar 2024 421

LIVE VIDEO + TEXT Locuitori de pe strada Ionel Teodoreanu din Palazu Mare disperați din cauza alunecării de teren. Monica Roman - „S-a simțit ca un cutremur” (GALERIE FOTO + VIDEO)

19 Mar 2024 1181

Președintele USR Constanța, Stelian Ion, merge mâine în cartierul Palazu Mare. Cetățenii au semnalat alunecări de teren!

18 Mar 2024 764

Începe evaluarea secretarului general al municipiului Constanța. Cine o va nota pe Fulvia Dinescu?

18 Mar 2024 705

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 721

Reacții puternice de la liderii ADU Constanța! Stelian Ion, Claudiu Palaz și Bogdan Bola, declarații despre decizia BEC

17 Mar 2024 678