UPDATE USR Constanța face precizări importante despre infrastructura de transport rutieră şi cale ferată din judeţul Constanţa (FOTO)

Horațiu Cosma (Ministerul Transportului) și Remus Negoi
UPDATE 2

Horațiu Cosma ia cuvântul. 


Mă bucur să fiu astăzi la Constanța - un județ superb, care în ultimii ani nu a fost fructificat. Una dintre motivele este modul dezastruos prin care PNL și PSD s-au ocupat de proiectele de transport. Am fost la Agigea, la locul viitorului proiect Varianta Techirghiol.

 

Concluzia este una singură și tristă. Sorin Grindeanu își bate joc și nu face progrese reale cu aceste proiecte. Sa le luam pe rând. Alternativa Techirghiol este un proiect de autostrada de 30 km care pleacă din A4, merge pe lângă Cumpăna, evită Lacul Techirghiol și se înțeapă în zona Olimp-23 August. Este un proiect foarte așteptat.

Astăzi ne-am fi așteptat să se lucreze să se înalțe pilonii peste canal. Nu doar că nu există constructori, nu avem licitație, nici măcar studiu de fezabilitate.  De vină este Sorin Grindeanu care nu a mișcat un deget pe acest proiect.


 Constănțenii vor trebui să mai aștepte mulți ani. 

 Dacă e să mergem mai departe pe axa nord sud. Avem drumul expres Constanța -Tulcea și mai sus spre Brăila. Aici găsim același peisaj.

În primele luni ale anului am reușit să facem niște eforturi pentru drumurile de legătură la podul de la Brăila.


Legat de programul de electrificare, unde nu avem nici până astăzi un contract lucrat.

Legat de taxarea transportatorilor, rovinieta se plătește acum pe timp. România este o excepție pe această tipologie. În Europa se plătește pe distanta, este mult mai echitabil și asta este și intenția de a schimba acest principiu de la taxarea pe timp la cea de distanță.


Cosma spune că el crede ca domn Vizan, directorul portului, este total rupt de realitate și nu crede că se va schimba situația.

UPDATE 1 

În debutul evenimentului a luat cuvântul Remus Negoi. 

Bine ați venit și vă mulțumim că sunteți prezenți la conferința organizată pe o tema extrem de importantă și care nu a născut și fapte. Astăzi l-am invitat pe fostul secretar de stat de pe vremea ministrului Drulă.

Astăzi am fost cu Horațiu și cu Stelian Ion pe teren și am fost in locurile unde ar fi trebuit să avem 10-20 la sută din lucrările începute. Aș vrea să vorbim pe cifre, pe fapte. Colegul o să vă povestească ce a însemnat aceste proiecte și ce s-a ales cu ei. Este vorba de așa numita Varianta Techirghiol, electrificarea căii ferate până la Mangalia.

Aș vrea sa punctez că nu am găsit nimic. Ministrul Sorin Grindeanu nu apare să explice.

Aș vrea să spun cum s-au derulat lucrurile când am fost noi la guvernare. Aveau niște termene exacte proiectele. În momentul acesta PNL sunt la guvernare dar nu mai vedem să își smulgă un fir de păr din cap și nu au avansat proiectele.


Vineri, 10 martie are loc o conferinţă de presă la sediul USR Constanța, a cărei temă de discuţie este „Infrastructura de transport rutieră şi cale ferată din judeţul Constanţa“.

La eveniment participă fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Horațiu Cosma şi senatorul USR Constanţa, Remus Negoi, dar și Stelian Ion. 

Subiectele prezentate sunt urmate de o sesiune de întrebări din partea jurnaliştilor prezenţi.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 411

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 447

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 595

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 530

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 583

Bugetare participativă Se amenajează părculețul de la Termele Romane. Proiectul a fost depus de un adolescent din Constanța!

13 Apr 2024 516

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 542

A fost emis certificatul de urbanism Spații dotate cu echipamente pentru exerciții fizice, amenajate în Poarta 6 din municipiul Constanța

12 Apr 2024 441

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 591

ZIUA LIVE Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia, candidat la fotoliul de primar al Municipiului Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 917

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 742

Alianța Dreapta Unită a stabilit candidatul pentru Primăria Independența, județul Constanța

09 Apr 2024 566

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 505

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 650

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 653