Urmărire ca în filme pentru prinderea unui șofer sub influența băuturilor alcoolice

Polițiști în misiune. Foto cu rol ilustrativ: facebook/DGPMBPolițiștii IPJ Suceava au pornit în urmărirea unui șofer care nu a oprit la semnalele agenților de poliție. 

Potrivit IPJ Suceava la data de 26.11.202 în jurul orei 23:18,  polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Șcheia, în timp ce efectuau activități de patrulare pe raza comunei Șcheia, sat Șcheia, au observat un autoturism care se deplasa pe pe strada Poligonului, efectuând manevra de schimbare a direcției de mers spre stânga pe strada Mihoveni, fără a semnaliza, după care a continuat deplasarea pe strada Mihoveni de pe un sens de ciruclație pe altul, trecând la o distanță laterală mică de un autoturism care se afla pe partea dreaptă a drumului. 

Oamenii legii au puse în funcțiune semnalele luminoase și acustice ale autospecialei, dar conducătorul autoturismului nu a oprit, continuându-și deplasarea pe str. Mihoveni, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia.
           
Potrivit IPJ Suceava, deși a fost somat prin sistemul acustic al autospecialei, conducătorul autoturismului a continuat deplasarea haotică pe str. Agronomului, până a fost oprit de către echipajul de poliție în proximitatea unui restaurant, imediat la fața locului ajungând și cel de al doilea echipaj de poliție solicitat în sprijin.
           
La volanul autoturismului urmărit a fost identificată o persoană de sex masculin, care se afla în vădită stare de ebrietate, emanând halenă alcoolică.
          

„Conducătorul autoturismului a refuzat să furnizeze date despre stabilirea identității sale și a refuzat să prezinte documentele sale și ale autoturismului pentru control, fapt pentru care s-a procedat extragerea acestuia din autoturism, ulterior efectuându-se controlul autoturismului.
           
În continuare, conducătorul autoturismului a devenit recalcitrant, fapt pentru care s-a procedat la imobilizarea și încătușarea acestuia, ulterior efectuându-se controlul corporal, asupra căruia a fost găsită cartea de identitatea și permisul de conducere, stabilindu-se că este un bărbat de 52 ani din  mun. Suceava.
           
Șoferul , a fost condus la Spitalul Județean de Urgență ,,Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde și-a dat consimțământul în scris cu privire la recoltarea de probe biologice de sânge, acestuia fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge.
           
Șoferului i s-a adus la cunoștință că din momentul prelevării mostrelor biologice de sânge nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice până la definitivarea cercetărilor. S-a procedat la reținerea permisului de conducere, eliberându-i o dovadă fără drept de a conduce“ - au precizat reprezentanții IPJ Suceava.

           

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin.1 Cod Penal.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șocant! Șofer de camion în comă alcoolică, depistat în trafic de polițiștii rutieri

24 May 2022 1332