Vezi aici rezultatele Judeţul Constanţa, „periat” de poliţişti, jandarmi şi inspectori din Primărie

În perioada 9 - 11 aprilie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa organizează şi coordonează o acţiune ce se desfăşoară pe raza de competenţă a inspectoratului.
La eveniment au participat efective de ordine publică, de investigare a fraudelor, de investigaţii criminale şi de poliţie rutieră din cadrul subunităţilor de poliţie, sprijinite de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi şi IJJ Constanţa, dar şi efective de poliţie locală.
Scopul acţiunii îl reprezintă protejarea cetăţilor prin asigurarea unui mediu comercial civilizat, depistarea şi luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care transportă sau comercializează produse agroalimentare sau de altă natură în pieţele agroalimentare şi în zonele adiacente.
Acţiunea a urmărit constatarea de infracţiuni şi contravenţii săvârşite de persoane care comercializează ilegal produse din tutun sau alcool, provenite din contrabandă, depistarea persoanelor urmărite, identificarea şi depistarea persoanelor care comit diferite genuri de furturi (din buzunare, de/din autoturisme, de marfă, produse), în zona pieţelor agroalimentare sau a celor adiacente.
Cu această ocazie, în zonele respective au fost instituite filtre rutiere şi s-a urmărit identificarea persoanelor cunoscute cu mod de comportament violent, a celor care nu-şi justifică prezenţa în zone cu risc criminogen, identificarea persoanelor care transportă bunuri cu mijloace auto fără documente de provenienţă sau suspectate că ar proveni din comiterea de infracţiuni, dar şi care deţin obiecte contondente interzise potrivit dispoziţiilor Legii 61/1991 R. De asemenea, s-a avut în vedere creşterea vizibilităţii poliţiştilor în zonele vizate, totodată acţiunea având şi un caracter preventiv.

Exemple

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa, împreună cu jandarmi din cadrul GMJ şi IJJ Constanţa şi cu Poliţia Locală, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii comerţului ilicit stradal, ocazie cu care au verificat opt zone, au aplicat 68 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 45.430 lei şi au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 950 de lei, printre care 1.280 de ţigarete.

Poliţiştii Secţiei 2, în colaborare cu inspectori din cadrul Primăriei Constanţa şi jandarmi din cadrul GMJ Constanţa, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii comerţului ilicit stradal cu ţigări netimbrate, cafea, dar şi cu alte produse contrafăcute, ocazie cu care au fost legitimate 10 persoane, cinci conduse la sediu, fiind aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.550 de lei, şi au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 20 de lei. Cu ocazia acţiunii au fost depistaţi A. Turchian, de 23 de ani, I. Iasmina, de 31 de ani, şi I. Narghiuler, de 23 de ani, toţi din Constanţa, persoane care efectuau acte de comerţ ilicit în zona Pieţei Tomis III. Persoanele în cauză au fost sancţionaţi contravenţional cu câte 1.000 de lei fiecare, conform prevederilor Legii nr. 12/1991 Republicată.

Poliţiştii Compartimentului de Siguranţă Publică din cadrul Secţiei 3 Poliţie, în cooperare cu lucrători din cadrul IJJ Constanţa, au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de comerţ neautorizat, ocazie cu care au fost legitimate 12 persoane, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.300 de lei, şi ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 80 de lei.

Poliţiştii Secţiei 5, în colaborare cu jandarmi din cadrul GMJ Constanţa, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii comerţului ilicit stradal cu ţigări netimbrate, cafea, dar şi cu alte produse contrafăcute, ocazie cu care au fost legitimate 12 persoane, cinci conduse la sediu, fiind aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 250 de lei.

Poliţiştii din Lipniţa au desfăşurat o acţiune pe raza de competenţă, verificând 7 societăţi comerciale care se ocupă cu comercializarea de produse alimentare, ocazie cu care au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii 12/1990R, în valoare de 6.000 de lei.

Astfel de acţiuni, ce vizează prevenirea infracţiunilor şi contravenţiilor comise în domeniul comerţului ilicit în vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică pentru cetăţenii, vor continua.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rețele Electrice Dobrogea anunță întreruperi de curent electric în județul Constanța! Lista zonelor vizate

20 Mar 2024 1110

Cine sunt social-democrații măsurați în sondaje? PSD Constanța nu a luat încă nicio decizie în privința candidaților pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

13 Mar 2024 1097

Un consilier local din Hârșova, județul Constanța, și-a înaintat demisia. „Este benefică, necesară și oportună grupului politic PSD+Pro România”

04 Mar 2024 758

Licitații Constanța Echipamente digitale pentru Școala gimnazială nr. 1 din Grădina (DOCUMENT)

24 Feb 2024 947

Primăria Grădina, județul Constanța, organizează licitație pentru furnizarea de mobilier școlar (DOCUMENT)

24 Feb 2024 986

Acțiuni ale polițiștilor în județul Constanța

24 Feb 2024 544

Acțiuni ale polițiștilor în școli din județul Constanța

23 Feb 2024 662

Ședință CJ Constanța Iată ce instituții vor forma Echipa Intersectorială Locală în domeniul prevenirii și combaterii expolatării copiilor prin muncă (DOCUMENT)

18 Feb 2024 692

Explozie în Cobadin, județul Constanța. Victima, o femeie de 44 ani

07 Feb 2024 1585

Cutremur înregistrat în județul Vrancea. Ce magnitudine a avut pe scara Richter

29 Jan 2024 668

Bărbat tâlhărit de un tânăr pentru bani și telefon mobil, în comuna Ion Corvin, județul Constanța

29 Jan 2024 772

Întreruperi ale energiei electrice în mai multe localități ale județului Constanța. Iată în ce perioadă

29 Jan 2024 3175

Ședință Consiliul Județean Constanța „Casa Bulgăreasca” din Lipnița va fi dată în administrare către Centrul Cultural Județean Constanta Teodor T. Burada

29 Jan 2024 663

RAJA Constanța Robinete fără apă, în localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța

25 Jan 2024 495

Rețele Electrice Dobrogea Atenție, întreruperi de curent electric, în județul Constanța

05 Jan 2024 3295