VIDEO. Au fost activate Planul Roşu de intervenţie și Planul Alb Carambol rutier pe A2, pe sensul București- Constanța. Mai multe victime, printre care și copii. Circulație blocată (galerie foto)

  • Accident rutier pe A2  
UPDATE -ora 12.00

Se retrag toate forțele de la locul accidentului.

UPDATE 20

La ora 11. 45, 16 persoane transportate la spital, din care 7 copii (10-17ani) și 9 adulți. 41 persoane asistate la fața locului, din care 16 au primit îngrijiri medicale.

UPDATE 19

La ora 11.15, 32 persoane evaluate de Constanța (Smurd+SAJ), din care 16 asistați. Din cei 32, 9 sunt minori, a transmis medicul Diana Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă al judeţului Constanţa.

16 persoane sunt transportate la spital, din care 7 copii (10-17ani) si 9 adulți, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Anamaria Stoica.
 

UPDATE 18


Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul rutier s-a reluat îngreunat pe benzile unu și doi. S-au format coloane în mișcare pe tronsoanele kilometrice 149 (Fetești) – 160 (nodul rutier de la Cernavodă) și 175 (loc. Peștera) – 182 (mun. Medgidia).
 

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi pe traseu pentru fluidizarea circulaţiei, să adapteze
viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă.

UPDATE 17

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul rutier s-a reluat pe a doua bandă pe sensul către litoral al autostrăzii A2 București-Constanța. Se acționează pentru curățarea carosabilului și extragerea autovehiculelor implicate în carambol pe banda de urgență. S-a format coloană de la kilometrul 175, de aproximativ 10 km.

UPDATE 16

La ora 10.15, 16 persoane transportate la spital, din care 5 copii și 11 adulți. 8 persoane, adulți, sunt asistate la fața locului.

Începând cu ora 11.00 se dezactivează Planul Roșu.

„Vorbim de peste 150 de autospeciale de intervenție, atât echipaje medicale, cât și de descarcerare, apaținând atât ISU Dobrogea, cât și unităților limitrofe, Călărași, Ialomița, București Ilfov. Sunt peste 14 persoane care au necesitat îngrijiri medicale.

Au fost evaluate 140-150 de persoane. Asta nu înseamnă că toate au necesitat îngrijiri medicale. Peste 14 persoane au fost transportate la spitale, printre care și copii. Imediat colegii vor muta toate autoturismele implicate pe banda de urgență, poliția dacă va finaliza ancheta se va putea fluidiza traficul în zonă”, a precizat Cristian Amarandei, șeful ISU Dobrogea.

„Avem trei puncte unde sunt mașini accidentate, între km 172 și 183. Numărul mașinilor accidentate depășește 40. Astea sunt date preliminare. Un elicopter de la Galați va ateriza acolo, până acum nu a permis ceața.

14 persoane au fost evaluate medical, vreo 3 au fost transportate la spital. este o intervenție în curs, în dinamică. Sunt și copii, multe mașini aveau copii, oamenii mergeau în concediu”, a declarat Raed Arafat la digi24.



UPDATE 15

În evenimentul rutier sunt implicate 55 de autoturisme cu 155 persoane implicate, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Anamaria Stoica.

Tudor Mihaela, purtătorul de cuvânt al DRDP Constanța precizează că se circula pe banda a 2-a (A2) și traficul rămâne deviat pe DN 22C pentru cei care vin dinspre București.

UPDATE 15

La ora 10.00, erau 15 victime transportate la spital, cinci copii, 10 adulți, 7 asistați la fața locului.

UPDATE 14

Situația actualizată a victimelor accidentului este următoarea: sunt preluați de Smurd, doi copii și trei adulți.

Au fost preluați de SAJ  doi copii și trei adulți.Un bărbat și doi copii au fost transportați la CPU Medgidia, iar restul la Spitalul Județean.

Cinci persoane adulte sunt asistate la fața locului și două persoane sunt asistate și refuză transportul la spital.

UPDATE 13

La ora 09.30, 52 de autoturisme sunt implicate în evenimentul rutier, în patru zone de carambol, cu 146 de persoane.

UPDATE 12- Oficial de la DRDP

Mihaela Tudor, purtătorul de cuvânt al DRDP Constanța spune că au fost numărate până acum 40 de autovehicule implicate în carambolul rutier de pe A2.

Atenție șoferi! Trafic deviat de pe Autostrada A2 pe DN 22C, din cauza unui accident cu mai multe autovehicule!

În această dimineață, în condiții de vizibilitate redusă de ceață, pe Autostrada A2, km 183, pe sensul de mers spre Constanța, s-a produs un carambol rutier în care au fost implicate în jur de 40 autovehicule (până la această oră, acesta e numărul).

La fața locului sunt ambulanțe SMURD, echipaje de poliție, descarcerare, iar D.R.D.P. Constanța a mobilizat echipe de la Centrele de Coordonare și Intervenție Valea Dacilor și Fetești.  

Traficul rutier este deviat pe DN 22C, fiind dirijat de poliție.

  Vă rugăm să reduceți viteza și să păstrați o distanță corepunzătoare față de autovehiculul din față.


UPDATE 11

în urma accidentului sunt 17 victime din care 5 minori.

UPDATE 10

Sunt 14 victime.

Smurd B Cernavodă a preluat un  pacient in varsta de 15 ani pentru transport la spital. CT 81 EMU a preluat doi copii si un adult pentru transport la spital. 23 SOC a preluat un pacient

Smurd B Palas transporta două  persoane la spital, Smurd Midia o persoana, Smurd Medgidia o persoana,  două victime, SAJ o victima, CT73EMU, o  victima, SMURD MAI 50267 o victima

Au mai fost preluate încă trei victime.

UPDATE 9

Forțele alocate la caz sunt următoarea:  1 PMA 2; 1 Descarcerare, 1 ASPISI; 1 PCM MARE; 10 SMURD B2; 2 UTIM; 1 ATPVM(Autospecială transport personal şi victime multiple)

ISU Constanța- 4 ASAS; 2 ATPVM; 2 DESC GREA; 7 SMURD B1 SMURD C; 12 Ambulanțe B SAJ; 1 Ambulanța C SAJ

ISU CL- 1 DESC; 4 AMB B SAJ; 1 ATPVM

ISU IL-  1 Descarcerare ușoară, 1 Descarcerare grea; 1 SMURD B2; 1 ATPVM 1; ASASD

UPDATE 8

La ora 08.30 a fost activat Planul Alb.

Traficul rutier este deviat pe la nodul rutier de la km. 160, oraș Cernavodă – DN 22C Cernavodă-Murfatlar. Smurd B Palas transportă doi copii la spital.

UPDATE 7

În acest moment, la evenimentul rutier se află: 4 mașini de stingere; 2 Autospeciale transport victime multiple; 2 Descarcerare grea; 6 Smurd B; 1 Smurd C; 12 ambulamnțe B SAJ; 1 ambulanță C SAJ, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Anamaria Stoica.

UPDATE 6

Până la ora 08.30, la fața locului se află 13 ambulanțe SAJ. Traficul a fost deviat pe DN 22C.

UPDATE 5

Smurd B Cernavodă a preluat un pacient în vârstă de 15 ani pentru transport la spital. CT 81 EMU a preluat doi copii și un adult pentru transport la spital. Se oferă îngrijiri medicale unei persoane inconștiente.

UPDATE 4

IGSU trimite în sprijin de la București 10 ambulante tip b, 2 ambulanȚe tip c, 1 spital mobil, 1 Descarcerare grea, 1 ATPVM (Autospecială transport personal şi victime multiple).

UPDATE 3 - Oficial de la Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române


Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 183, în zona municipiului Medgidia, pe sensul către litoral, județul Constanța, s-a produs un carambol în care au fost implicate 20 de autoturisme. Potrivit primelor informații, două persoane au fost rănite, dintre care una este încarcerată.

Traficul rutier este oprit total pe sensul către Constanța, formându-se coloane de autoturisme.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi pe traseu pentru fluidizarea circulaţiei, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă.

 UPDATE 2

S-a mai alocat 3 ambulanțe tip B de la SAJ. Total ambulanțe alocate de la SAJ până în acest moment sunt 9 ambulante SAJ tip B, 1 ambulanța SAJ tip C, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Anamaria Stoica.

UPDATE 1

La fața locului sunt alocate  până în acest monent 18 ambulanțe: 7 ambulante SAJ tip b, 9 ambulante SMURD tip b, 1 ambulanța SMURD tip C.


În urmă cu câteva momente, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost solicitat să intervină în pe Autostrada A2, începând cu km 174 până la km 184.

Din primele informații este vorba despre un accident rutier.

În urma impactului, au rezultat multiple victime și a fost activat Planul Roșu de Intervenție.
                                                
La locul accidentului au fost trimise echipaje medicale de prim ajutor precum și echipaje ale Poliției Rutiere pentru a stabili cu exactitate cauzele și circumstanțele în care a avut loc evenimentul. Intervenția se află în desfășurare.

Medicul Diana Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă al judeţului Constanţa spune că pe A2, km 183, este vorba despre un carambol, în care sunt implicate 15-20 de autoturisme.

 Accidentul s-a produs pe sensul București- Constanța.

La fața locului se află SMURD Cernavodă, SMURD Medgidia, B2 SAJ Cernavodă. 

Este semnalată ceață pe întreaga autostradă A2 București-Constanța, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, izolat chiar sub 50 de metri, traficul fiind moderat, transmite Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române. 

Mihaela Tudor, purtătorul de cuvânt al DRDP Constanța a transmis că circulația rutieră este blocată. 



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Alin

17 Jul, 2021 08:58

In ce moment e ok sa spunem ca lucrurile au scapat de sub control pe strazi ? In ce moment e ok ca statul roman - in speta MAI sa isi asume incompetenta ? Ca soferul de rand a scazut ca si nivel atat de mult incat nu mai esti in siguranta in trafic ? 4 caramboluri in aceeasi zi oare sa die momentul ?

Articole asemanatoare

Când va fi condus pe ultim drum bărbatul mort în accidentul de muncă de la Petromida

15 May 2023 3795

„Mult prea devreme, încă vreau să cred că e o glumă“ Cine este șoferul decedat în accidentul rutier de la Năvodari (VIDEO)

15 May 2023 10369

Accident rutier în Constanța! O șoferiță de 24 de ani a fost rănită (GALERIE FOTO)

06 Aug 2022 4010

Județul Constanța Accident rutier în zona Hanul Morii, localitatea Horia. O victimă rănită

03 Aug 2022 1363

UPDATE Un camion implicat într-un accident rutier pe autostrada A2, în apropiere de Cernavodă

08 Jul 2022 1258

O mașină a intrat într-un stâlp pe o stradă din Valu lui Traian

16 Jun 2022 1638

UPDATE. Tragedie în Argeș O fetiță de 6 ani a murit după ce a fost accidentată de o mașină

19 May 2022 1541

Un pieton a fost rănit grav în urma unui accident rutier în Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Jan 2022 3499

Județul Constanța Pieton accidentat la ieșire din Dorobanțu

08 Nov 2021 1855

Constanța Accident rutier pe bulevardul Mamaia. Un pieton a fost rănit

09 Aug 2021 2224

Constanța Carambol rutier în zona Școlii Gimnaziale „Spectrum”. Patru autoturisme implicate

26 Jun 2021 3454

Accident mortal, în 2014, în judeţul Constanţa. Şoferul unui autocar, extrădat şi încarcerat

24 Feb 2020 2032

Județul Constanța Accident rutier între două autoturisme, pe DN 22. Un copil și femeie, răniți

25 Aug 2019 1867

UPDATE Accident în fața liceului din Poarta Albă

14 Mar 2016 2488

Accident între Valu lui Traian și Constanţa. Totul s-a petrecut din cauza neatenției la volan

05 Feb 2016 2407