Video. După captura din Portul Constanța Poliția Română anunță percheziții în mai multe județe. Milioane de kilograme de deșeuri de ambalaje


 
La această oră, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează 24 de percheziții domiciliare, în București și șase județe, la persoane și firme bănuite că ar fi consemnat în fals că ar fi realizat activități de colectare și reciclare a peste 38 de milioane de kilograme de deșeuri de ambalaje.
  
Acțiunea vine după ce, săptămâna trecută, în Portul Constanța Sud Agigea au fost descoperite peste 60 de containere în care se aflau deşeuri lemnoase, metalice precum şi deşeuri periculoase (acumulatori şi componente metalice, scule electrice). Și asta deși în documentele prezentate la autoritatea vamală containerele conţineau produse din material plastic inutilizabile.
 
Revenind la acțiunea de azi, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, efectuează 24 de percheziții domiciliare, în municipiul București și județele Călărași, Dolj, Ilfov, Olt, Prahova și Timiș.
 
De asemenea, sunt efectuate activități de ridicare înscrisuri de la 15 societăți comerciale și instituții publice, într-un dosar penal de evaziune fiscală, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și spălare a banilor de către persoane implicate în operațiuni fictive de reciclare a deșeurilor de ambalaje, cu impact negativ atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra bugetului de stat, respectiv Fondului pentru mediu.
 
În cauză, vor fi puse în aplicare mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, care vor fi conduse la sediul poliției în vederea audierii.
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2020, prin intermediul unor societăți comerciale coordonate direct sau prin interpuși, patru persoane ar fi furnizat unor organizații care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului, documente justificative în care ar fi consemnat în fals că ar fi realizat activități de colectare și reciclare a peste 38 de milioane de kilograme de deșeuri de ambalaje (PET, sticlă, carton), prejudiciul estimat fiind de 24.707.941 de lei.
 
În scopul creării aparenței cu privire la desfășurarea activității de colectare și reciclare a deșeurilor de ambalaje prin intermediul societăților comerciale coordonate de cele 4 persoane bănuite, ar fi fost înregistrate în evidența contabilă a altor două societăți comerciale achiziții fictive pentru 12.951.000 kg. de sort agregat de sticlă, ce ar fi rezultat în urma prelucrării deșeurilor de ambalaje din sticlă, valoarea acestor cheltuieli fictive influențând cuantumul obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat de cele două societăți.
 

La acțiune participă și polițiști ai inspectoratelor de poliție județene Călărași, Dolj, Olt, Prahova și Timiș, precum și ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, Direcției Operațiuni Speciale și Institutului Național de Criminalistică din I.GP.R..

Video - acțiunea din Portul Constanța 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Din grânarul Europei, în groapa de gunoi a lumii. În timp ce se verificau 15 containere de deșeuri, altele erau oprite la frontieră

15 May 2021 941

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a achiziționat servicii de colectare și eliminare a deșeurilor

14 May 2021 1806

LIVE. România, o groapă de gunoi Se deschid ultimele containere în Portul Constanța Sud Agigea

14 May 2021 948

LIVE România, groapa de gunoi a Europei. Ce se află în containerele din Portul Constanța

13 May 2021 1121

90 de containere cu deșeuri, descoperite în Portul Constanța. De unde au venit și ce conțineau. Unde urmau să ajungă

13 May 2021 1157

Alte 500 de tone de deșeuri, oprite în Portul Constanţa

11 May 2021 614

Garda de Mediu Alte 15 containere încărcate cu deșeuri, oprite în Portul Constanţa Sud Agigea (foto)

10 May 2021 910

UPDATE. Constanța Garda de Mediu a verificat zece containere cu deșeuri (galerie foto+video)

07 May 2021 866

Continuă problema deșeurilor aruncate pe domeniul public în municipiul Constanța Doi agenți economici din stațiunea Mamaia, amendați

29 Apr 2021 494

Deșeuri toxice, descoperite de polițiștii constănțeni

23 Apr 2021 488

Revoltător! Un alt container plin cu deșeuri oprit în Portul Constanţa

21 Apr 2021 550

Constanța Polaris M Holding va distribui gratuit pubele galbene

09 Apr 2021 514

Containere încărcate cu deșeuri, depistate în Portul Constanţa Sud Agigea

08 Apr 2021 739

Constanța Polițiștii locali desfășoară o campanie de informare a cetățenilor cu privire la regimul deșeurilor

06 Apr 2021 649

Licitație pentru neutralizarea deșeurilor de origine animală din adăpostul public pentru câinii fără stăpân din Constanța

03 Apr 2021 696