Video. După captura din Portul Constanța Poliția Română anunță percheziții în mai multe județe. Milioane de kilograme de deșeuri de ambalaje


 
La această oră, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează 24 de percheziții domiciliare, în București și șase județe, la persoane și firme bănuite că ar fi consemnat în fals că ar fi realizat activități de colectare și reciclare a peste 38 de milioane de kilograme de deșeuri de ambalaje.
  
Acțiunea vine după ce, săptămâna trecută, în Portul Constanța Sud Agigea au fost descoperite peste 60 de containere în care se aflau deşeuri lemnoase, metalice precum şi deşeuri periculoase (acumulatori şi componente metalice, scule electrice). Și asta deși în documentele prezentate la autoritatea vamală containerele conţineau produse din material plastic inutilizabile.
 
Revenind la acțiunea de azi, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, efectuează 24 de percheziții domiciliare, în municipiul București și județele Călărași, Dolj, Ilfov, Olt, Prahova și Timiș.
 
De asemenea, sunt efectuate activități de ridicare înscrisuri de la 15 societăți comerciale și instituții publice, într-un dosar penal de evaziune fiscală, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și spălare a banilor de către persoane implicate în operațiuni fictive de reciclare a deșeurilor de ambalaje, cu impact negativ atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra bugetului de stat, respectiv Fondului pentru mediu.
 
În cauză, vor fi puse în aplicare mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, care vor fi conduse la sediul poliției în vederea audierii.
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2020, prin intermediul unor societăți comerciale coordonate direct sau prin interpuși, patru persoane ar fi furnizat unor organizații care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului, documente justificative în care ar fi consemnat în fals că ar fi realizat activități de colectare și reciclare a peste 38 de milioane de kilograme de deșeuri de ambalaje (PET, sticlă, carton), prejudiciul estimat fiind de 24.707.941 de lei.
 
În scopul creării aparenței cu privire la desfășurarea activității de colectare și reciclare a deșeurilor de ambalaje prin intermediul societăților comerciale coordonate de cele 4 persoane bănuite, ar fi fost înregistrate în evidența contabilă a altor două societăți comerciale achiziții fictive pentru 12.951.000 kg. de sort agregat de sticlă, ce ar fi rezultat în urma prelucrării deșeurilor de ambalaje din sticlă, valoarea acestor cheltuieli fictive influențând cuantumul obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat de cele două societăți.
 

La acțiune participă și polițiști ai inspectoratelor de poliție județene Călărași, Dolj, Olt, Prahova și Timiș, precum și ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, Direcției Operațiuni Speciale și Institutului Național de Criminalistică din I.GP.R..

Video - acțiunea din Portul Constanța 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Iată unde pot depune constănțenii deșeurile voluminoase, săptămâna aceasta

17 Apr 2024 517

În municipiul Constanța Gunoiul aruncat la întâmplare se lasă cu sancțiuni

08 Apr 2024 435

Știri Constanța O firmă de colectare a deșeurilor din Lumina s-a ales cu amendă usturătoare de la Garda de Mediu! (FOTO)

02 Apr 2024 630

Știri Constanța Anunț important pentru constănțenii care locuiesc în cartierul Faleză Nord!

02 Apr 2024 543

Știri Constanța Iată unde pot depune constănțenii deșeurile voluminoase, săptămâna aceasta

27 Mar 2024 559

Primăria Cogealac contestă amenda dată de Garda de Mediu Constanța. Dosarul, pe masa magistraților

22 Mar 2024 620

Platforme de colectare a deșeurilor, vandalizate la Constanța (FOTO)

21 Mar 2024 501

Știri Constanța Iată unde pot depune constănțenii deșeurile voluminoase, săptămâna aceasta

13 Mar 2024 557

În ce zonă sunt amplasate săptămâna aceasta containerele speciale pentru colectarea deșeurilor voluminoase

06 Mar 2024 566

Afaceri Constanța Penitenciarul Poarta Albă caută firmă pentru colectarea deșeurilor. Peste 230.000 de euro puși la bătaie (DOCUMENT)

05 Mar 2024 642

Depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public, sancționată la Constanța! Valoarea amenzilor

29 Feb 2024 493

Știri Constanța Nereguli în administrarea deșeurilor la Cogealac. Amenzi pentru autorități și firma implicată (FOTO)

27 Feb 2024 739

Primăria Constanța Unde se pot depune săptămâna aceasta deșeurile voluminoase

27 Feb 2024 838

Primăria Constanța a atribuit direct un contract celor de la Fire Sistems SRL. Despre ce este vorba? (DOCUMENT)

22 Feb 2024 698

Cumpărări directe Iridex Group Salubrizare SRL a bătut palma cu primăria Mihai Viteazu din județul Constanța. Firma va câștiga 100.000 lei (DOCUMENT)

16 Feb 2024 660