Eveniment

Violuri si perversiuni comise de dezaxati

Minorii, in pericol

In mai putin de un an, pe raza judetului Constanta s-au inregistrat zece infractiuni de natura sexuala, deosebit de grave, in care victimele au fost minori cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani * Autorii sunt, de cele mai multe ori, tineri cu grave probe comportamentale, neintegrati in societate si labili psihic * Agresorul este intotdeauna de sex masculin, dar victimele sale sunt atat fete, cat si baieti, in acest ultim caz, infractiunilor de viol, pedofilie si perversiuni sexuale adaugandu-li-se si raporturi cu persoane de acelasi sex * Exceptia care confirma regula este data de rarele cazuri cand autorii sunt adulti cu varste de peste 60 de ani, impotenti, care corup sexual minore de pana in 16 ani * Desi, aproape intotdeauna, infractorii incearca sa scape de pedeapsa cu inchisoarea invocand grave afectiuni psihice, practica demonstreaza ca, in momentul comiterii faptei, autorii au discernamant si percep gravitatea faptelor comise

Infractiunea de pedofilie este considerata una dintre cele mai grave fapte penale pe care o persoana o poate comite, un atac brutal impotriva sanatatii si integritatii fizice a unui copil. Ea implica intretinerea de raporturi sexuale cu un minor cu varsta maxima de 14 ani si produce efecte teribile, marcand psihic victima pe tot restul vietii. Copiii molestati vor ramane cu sechele psihice care vor actiona ca o bariera in calea dezvoltarii normale a individului. Pedofilia este o fapta complexa, a carei forma poate fi diferita, de la caz la caz. In aceasta fapta se pot regasi si alte infractiuni prevazute de Codul Penal, cum ar fi violul, raportul sexual cu un minor, coruptia sexuala, perversiunile sexuale si, nu in ultimul rand, homosexualitatea. In prezent, exista un puternic curent de opinie, potrivit caruia, daca in Romania s-ar introduce aplicarea pedepsei cu moartea, aceasta ar trebui aplicata in primul rand celor care se fac vinovati de pedofilie. Din nefericire, in ultimii ani, in Romania, si implicit in judetul Constanta, s-au inregistrat numeroase astfel de cazuri. De fiecare data, autorii au fost prinsi si deferiti justitiei, dar pedepsele aplicate au fost mult prea blande comparativ cu gravitatea faptei comise.

Minori violati de vecini "binevoitori"

De la inceputul anului si pana in prezent, pe raza judetului Constanta s-au inregistrat doua infractiuni de pedofilie, in care victimele au fost copii de pana in 12 ani. Prima fapta s-a consemnat in comuna Tuzla, pe data de 16 martie. In varsta de 11 ani, Remon Ionel Palcu a fost acostat de vecinul sau, Constantin Cioaca, de 17 ani. Acesta l-a atras pe copil in locuinta sa, promitandu-i ca ii va da o sticla cu lapte. Copilul s-a invoit, dar, odata ajuns in camera adolescentului, acesta i-a propus sa intretina raporturi sexuale. Copilul a refuzat initial, dar, primind numeroase amenintari cu violenta, a cedat, iar intre cei doi s-a consumat un raport sexual oral. Dupa ce agresorul l-a lasat sa plece acasa, amenintandu-l cu bataia daca va povesti cuiva ce se intamplase, Ionel Palcu a mers acasa si i-a spus totul tatalui sau. Omul a mers la sediul politiei din localitate si a depus o plangere, iar autorul infractiunii a fost imediat prins. Constantin Cioaca a fost supus unui examen psihiatric, dar medicii specialisti au stabilit ca acesta avea discernamant in momentul comiterii faptei, astfel ca a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de viol si perversiuni sexuale. Instanta competenta a luat hotararea de a-l condamna pe violator la numai trei ani de zile de inchisoare, decizia fiind luata tinandu-se seama de minoritatea faptuitorului. Cea de-a doua fapta s-a petrecut pe data de 13 mai, la Pecineaga, unde minora V.Z., in varsta de numai 6 ani, a fost supusa la perversiuni sexuale de vecinul sau, Nicusor Florin Paulet, de 19 ani. Pe 18 mai, la postul de politie din localitate s-a prezentat mama fetitei care a depus o sesizare, potrivit careia minora fusese violata de un adolescent. Politistii au demarat o ancheta si au stabilit ca infractiunea se consumase in urma cu cinci zile. Copila fusese acostata de Paulet, iar acesta a dus-o cu forta pe un camp cu vegetatie bogata, unde s-au consumat acte de perversiuni sexuale. In urma unui examen de specialitate s-a descoperit ca fetita fusese si deflorata. Ea a afirmat ca baiatul o mai violase si in trecut. Paulet o amenintase ca, daca povesteste cuiva, o va bate in cuie. Dupa ce fapta sa a fost descoperita, tanarul a incercat sa se sinucida band furadan. El a fost salvat si apoi trimis in judecata. Si in acest caz, medicii au decis ca fapta a fost comisa cu discernamant. Cei doi violatori, Paulet si Cioaca sunt persoane labile psihic, introvertite si frustrate sexual, care, pe fondul consumului de alcool, au luat decizia aberanta de a-si satisface nevoile sexuale prin supunerea la perversiuni a unor copii nevinovati. In doar cativa ani, cei doi vor parasi inchisoarea si, din nefericire, probabilitatea ca ei sa mai comita astfel de fapte este destul de mare.

Copiii strazi si bolnavii psihic, victime sigure

Asa-zisii aurolaci sunt de foarte multe ori victimele preferate ale dezaxatilor care nu reusesc sa isi satisfaca nevoile decat in urma unor raporturi sexuale cu minori. Fetele si baietii care traiesc in canalizari sunt fie orfani, fie parasiti de familii, astfel ca nimeni, uneori nici chiar autoritatile, nu le cunosc foarte bine identitatea. In schimbul a cateva zeci de mii de lei sau al unei portii de mancare, acesti nefericiti consimt sa intretina raporturi sexuale cu diversi adulti. Minorii nu percep insa foarte bine gravitatea infractiunii ale carei victime cad si nici nu prevad efectul pe termen lung pe care aceste conduite le vor avea asupra dezvoltarii lor normale. Vina, in acest caz, apartine adultilor care profita de naivitatea aurolacilor si ii determina sa participe la astfel de fapte. Pentru o astfel de infractiune de coruptie sexuala a fost acuzat, in urma cu aproximativ doua luni, si un cetatean german care locuieste pe raza municipiului Constanta. In varsta de 60 de ani, Walter Kurt Seifert a fost acuzat ca, in perioada 2000-2003, a adus in locuinta sa mai multe minore cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani, care faceau parte din randul celor care traiesc prin canalizarile orasului. "Momite" cu o baie calda, o masa si ceva bani de buzunar, fetele isi dadeau acordul la orice solicitare venita din partea "binefacatorului" lor. Fiind impotent, acesta le penetra cu degetul. Seifert a fost acuzat ca filma scenele de nuditate a minorelor si le trimitea, pe Internet, amicilor sai din Germania. Persoane din anturajul sau au recunoscut ca Seifert a comis astfel de fapte. Germanul a fost initial arestat preventiv, dar apoi a fost eliberat, fiind in prezent cercetat in stare de libertate. Este posibil ca el sa scape de condamnare, mai ales ca victimele sunt minore care traiesc pe strada si care nu percep gravitatea faptelor la care au fost supuse. Victime sigure pot fi considerati si bolnavii psihic, care intretin perversiuni sexuale la "comanda" unor adulti in deplinatatea facultatilor mintale. S-au inregistrat numeroase cazuri cand minore cu retard psihic au fost violate de unul sau mai multi indivizi. Acestia au incercat sa scape afirmand ca victimele au fost de acord. "Scuzele" nu au stat in picioare in fata instantei de judecata, intrucat victimele nu puteau fi de acord, neavand discernamant. O fapta si mai grava este cea petrecuta pe data de 1 mai, in apropierea satului Gradina. Vasile Mocanu, de 38 de ani, o veche cunostinta a Clinicii de Neuropsihiatrie de la Palazu Mare, se intorcea de la o serbare campeneasca, iar la un moment dat a fost acostat de un vecin. Beat mort, Claudiu Dulca, de 20 de ani, i-a propus sa intretina raport sexual oral. In ciuda problemelor sale psihice grave, Mocanu a perceput gravitatea faptei si a refuzat sa participe. Dulca l-a batut insa cu salbaticie si, sub teroare, bolnavul a cedat pana la urma, iar actul oral s-a consumat. Dulca va raspunde pentru viol, vatamare corporala grava si homosexualitate.

Infractiuni deja clasice

In ultimii ani, numarul minorelor "luate cu japca" a crescut intr-o maniera alarmanta, tot mai multe fete fiind atacate in plina zi de grupuri de indivizi, duse cu forta in imobile sau, pur si simplu, pe camp si supuse la raporturi sexuale normale si orale. Ultima fapta de acest gen s-a consumat intr-un imobil din Constanta, cand Ionela Mihaela Adragai, de 13 ani, din Nazarcea, a fost violata de patru indivizi. Unul dintre agresori, Viorel Turcanu, o cunostea pe minora, aceasta fiind fata concubinei fratelui sau. Insotit de doi prieteni, Catalin Dinca si Mihai Sandu, Turcanu a mers la domiciliul fetei si i-a propus sa intretina raporturi sexuale. Bineinteles, minora a refuzat, drept pentru care a fost urcata cu forta intr-un taxi. Prima infractiune s-a consumat chiar pe bancheta din spate a masinii, cand fata a fost deflorata de Turcanu. "Distractia" a continuat intr-o locuinta din municipiul Constanta. Soferul de pe taxi, Anghel Costache, a participat la viol, in contul cursei efectuate. Dimineata, fata a fost lasata sa plece, iar ea a mers direct la politie. Cei patru sunt judecati pentru viol, sechestrare de persoane si perversiuni. Ei considera ca nu au comis o fapta grava si nu realizeaza faptul ca minora a fost afectata pentru tot restul vietii si va avea mereu probleme psihice. Sirul exemplelor poate continua, numarul cazurilor fiind deosebit de mare.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce post vacant scoate la concurs Primăria Hârşova? Detalii

15 Oct 2018 231

Spitalul Municipal Mangalia are nevoie de un asistent medical principal

15 Oct 2018 874

Primăria Hârşova are un post liber în cadrul Compartimentului Monitorizare Video. Detalii

15 Oct 2018 359

Şcoala Gimnazială nr. 31 scoate la concurs un post în cadrul Compartimentului Administrativ. Vezi despre ce este vorba

15 Oct 2018 444

Exercițiul Seism 2018. Sute de persoane salvate în cursul nopții. Mii de persoane sunt date dispărute

15 Oct 2018 209

Sute de angajaţi ai instituţiilor din subordinea Primăriei Capitalei, mobilizaţi la exerciţiului Seism 2018

13 Oct 2018 295

Constanţa. Patru nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime româneşti. Sub ce pavilion sunt

13 Oct 2018 781

Post vacant la primăria orașului Băneasa, județul Constanța angajează referent. Ce condiții trebuie îndeplinite

13 Oct 2018 600

Posturi vacante la Colegiul Naţional Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanţa

13 Oct 2018 617

UPDATE„SEISM 2018”. Cel mai amplu exercițiu de simulare din România. Cât va dura

13 Oct 2018 875

Se fac angajări la Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa. Când este programat concursul

12 Oct 2018 1532

Post vacant la Grădiniţa "Perluţele Mării" din Constanța. Care sunt condițiile de participare

12 Oct 2018 710

Post vacant la Colegiul Tehnic "Nicolae Titulescu", Medgidia. Care sunt condițiile de participare

12 Oct 2018 1216

Post vacant la Primăria Municipiului Medgidia. Când este programat concursul și cine poate participa

12 Oct 2018 1188

Primăria Comunei Cuza Vodă organizează concurs de recrutare

11 Oct 2018 223

Universitatea „Ovidius” din Constanţa angajează. Care sunt condițiile de participare

11 Oct 2018 396

Spitalul Judeţean Constanţa scoate la concurs mai multe posturi vacante

11 Oct 2018 476

Post vacant la Primăria Comunei Cuza Vodă. Când este programat concursul

11 Oct 2018 247

Concurs pentru un post de informatician la Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu" din Constanța

11 Oct 2018 382

Incendii în judeţul Constanţa. Unde se intervine

11 Oct 2018 318

Posturi vacante la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Filiala Teritorială de Îmbunătăţiri Funciare Dobrogea

11 Oct 2018 854

Spitalul Municipal Mangalia scoate la concurs un post vacant. Ce condiții trebuie îndeplinite

10 Oct 2018 257

Constanța. Lista navelor avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Cele mai multe sunt pentru descărcare

10 Oct 2018 219

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa scoate la concurs trei posturi. Vezi despre ce este vorba

10 Oct 2018 1404

Căminul de bătrâni caută infirmiere şi paznic

10 Oct 2018 990

Post vacant la Centrul Militar Constanța. Ce condiții trebuie îndeplinte și când este programat concursul

10 Oct 2018 1186

Proiect de act normativ privind finanţarea paradei militare naţionale prilejuite de data de 1 Decembrie 2018. Cheltuieli preconizate

10 Oct 2018 4075

Constanța. Câte nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Cele mai multe sunt pentru descărcare

09 Oct 2018 327

ALDE Constanţa a solicitat vacantarea mandatului de consilier judeţean deţinut de Daniel Learciu. Ce a depus la Prefectură

08 Oct 2018 1036

Constanța. Patru nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Una este pentru reparații

07 Oct 2018 315

Unitatea Militară 02068 Constanţa are patru posturi vacante. Vezi despre ce este vorba

07 Oct 2018 3423

Primăria Ghindărești, județul Constanța, recrutează. Ce condiții trebuiesc îndeplinite

06 Oct 2018 369

Constanța. Șapte nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Cele mai multe sunt pentru descărcare

06 Oct 2018 306

Grădinița cu Program Normal "Zubeyde Hanim", Constanța recrutează. Ce post este vacant

05 Oct 2018 464

Serviciul Public de Asistenţă Socială Constanţa scoate la concurs trei posturi vacante în cadrul Serviciului Administrare Creşe

04 Oct 2018 550

Posturi vacante la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanţa. Când este programat concursul

04 Oct 2018 431

Constanța. Opt nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Două sunt pentru descărcare/încărcare

04 Oct 2018 433

Consiliul Județean Constanța scoate la concurs un post vacant de inspector. Ce condiții trebuie îndeplinite

04 Oct 2018 1568

Primăria Comunei Mihail Kogălniceanu scoate la concurs un post vacant

04 Oct 2018 357

Posturi vacante la Şcoala Gimnazială Nr.5 "Nicolae Iorga" din Constanța. Care sunt condițiile de participare

03 Oct 2018 425

Post vacant la Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu” din Constanța. Când va avea loc concursul

03 Oct 2018 394

Constanța. Câte nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Sub ce pavilion sunt

03 Oct 2018 360

Ion Boblea, bucureşteanul din CA-ul Electrocentrale, şi-a împrumutat cu 10.000 de euro fiica (document)

03 Oct 2018 1394

Constanța. Lista navelor avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Cele mai multe sunt pentru descărcare

01 Oct 2018 288

Autoritatea Navală Română din Constanţa scoate la concurs mai multe posturi vacante. Ce condiții trebuie îndeplinite

01 Oct 2018 1820

Comunicat de presă Primăria oraşului Ovidiu, concurs pentru ocuparea funcţiei de şef serviciu din cadrul Compartimentului activităţi artistice

01 Oct 2018 962

Post vacant la Primăria comunei Vulturu, judeţul Constanţa. Ce condiţii trebuie îndeplinite şi când este programat concursul

30 Sep 2018 683

DIICOT Constanţa organizează concurs. Condiţii de participare

29 Sep 2018 1371

Primăria Comunei Crucea angajează inspector. Condiţii de participare

29 Sep 2018 443

Concurs de angajare la Primăria Hârșova. Care sunt posturile vacante

29 Sep 2018 760