Wenxiong Cai, cetăţean chinez Condamnat pentru uciderea unui copil, trimis din nou în judecată

Wenxiong Cai, cetăţean chinez, condamnat pentru uciderea din culpă a unui copil, dar şi pentru părăsirea locului accidentului, a ajuns, din nou, în atenţia magistraţilor. Bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa pentru infracţiunile de evaziune fiscală (în modalitatea infracţională - de ascundere a bunului ori a sursei impozabile ori taxabile) şi respectiv de evaziune fiscală (în modalitatea infracţională - omisiunea în tot sau în parte a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate).
 
De asemenea, Wenxiong Cai a mai fost acuzat şi de spălare a banilor. În acelaşi dosar, soţia lui Wenxiong Cai, Mariana Cai a fost şi ea trimisă în judecată. Femeia este acuzată de evaziune fiscală (în modalitatea infracţională - omisiunea în tot sau în parte a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate). Procurorii Parchetului Curţii de Apel Constanţa au trimis în judecată şi firma soţilor Cai, respectiv SC Replast Den SRL Constanţa, deferită justiţiei pentru infracţiunea de evaziune fiscală (în modalitatea infracţională - omisiunea în tot sau în parte a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate). După cum arătam şi mai sus, Wenxiong Cai a fost judecat şi condamnat pentru producerea unui accident rutier grav soldat cu decesul unui copil. Mai mult decât atât, cetăţeanul chinez a fost acuzat şi de părăsirea locului accidentului. Referitor la acest dosar, pe data de 28 octombrie 2008, Judecătoria Medgidia l-a condamnat pe Wenxiong Cai la trei ani de închisoare pentru infracţiunea de ucidere din culpă şi la alţi trei ani pentru părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. După contopire, instanţa a decis ca bărbatul să rămână cu trei ani de închisoare. Pe data de 23 iunie 2009, instanţa superioară, Tribunalul Constanţa, a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de trei ani de închisoare. Tribunalul a majorat de la 100.000 de lei la 300.000 de lei suma acordată cu titlul de daune morale. În final, ultima instanţă, Curtea de Apel Constanţa, la data de 7 octombrie 2010, a hotărât executarea pedepsei de trei ani închisoare aplicată inculpatului Wenxiong Cai.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acuzat de evaziune fiscală în formă continuată Procesul cetăţeanului chinez Wenxiong Cai s-a terminat. Achitat în primă fază. Ce s-a decis în final

30 Jan 2018 1587

Wenxiong Cai, acuzat de evaziune fiscală, a fost achitat

01 Aug 2016 1533