Zaheu reactiveaza politistii pensionati

1205874226.jpg

Noul inspector-sef apreciaza ca problemele judetului sunt violenta in scoli, gastile de cartier si gruparile de interlopi

Comisarul-sef Traian Aurelian Zaheu si-a pus, ieri, prima semnatura pe actele Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, fiind al cincilea inspector-sef in decurs de trei ani, daca numaram si interimarii. Noul sef al IPJ a punctat, intr-un interviu acordat reporterilor nostri, principalele probleme ale acestui judet, cu o situatie operationala speciala, si a precizat planurile de viitor.

-Ati fost numit la comanda intr-un moment de maxima agitatie pentru judetul nostru. Se apropie summit-ul, alegerile locale, sezonul estival. Cum credeti ca va veti acomoda, avand in vedere ca sunteti total strain de acest judet?


Este adevarat ca urmeaza o perioada dificila, dar vom face, in cel mai scurt timp, o evaluare a tuturor activitatilor si vom acorda o maxima atentie problemelor deosebite. Mai intai de toate, vom avea in vedere siguranta cetateanului.

-Sa intelegem ca aceasta prezinta un grad scazut in judetul Constanta?


Judetul are, prin natura sa, o situatie operationala deosebita. Deoarece astazi (nr ieri) a fost prima mea zi de lucru, in care am luat parte la o videoconferinta cu ministrul MIRA si la o suita de intalniri, nu am putut studia raportul de activitate pe anul trecut. Nu as caracteriza siguranta cetateanului ca fiind intr-un mare pericol, dar Constanta este un judet dificil, in care incidentele violente sunt frecvente.

-Sunteti al cincilea inspector-sef in decurs de trei ani. Vi s-a recomandat Constanta ca fiind un judet greu?


Nu mi s-a atras atentia asupra acestui aspect, dar din faptul ca, intr-un timp atat de scurt, au fost schimbati atatia inspectori-sefi deducem ca este un judet greu. Si aceasta, in primul rand, datorita asezarii sale geografice, cu iesire la Dunare si la mare, datorita sezonului estival, in care toti cei certati cu legea se aduna aici, datorita portului in care se intersecteaza oameni de afaceri din toata tara.

-Credeti ca va fi mai greu sa conduceti IPJ Constanta decat Oficiul de Spalare a Banilor?


Orice misiune este grea. Dar categoric vor fi diferente notabile. In primul rand, aici voi avea multi oameni in subordine, iar problematica va fi cu totul alta.

-La inceputul anului, judetul a fost printre primele locuri in ceea ce priveste cazurile de violenta. Am avut un taximetrist ucis cu salbaticie si un om de afaceri impuscat intr-o scara de bloc. Ce parere aveti despre aceste incidente?


Am fost informat cu privire la aceste dosare. As dori sa fac o paranteza si sa precizez ca astazi am discutat cu Mihai Toporan, seful Serviciului Arme, si am hotarat ca, in perioada imediat urmatoare, sa demaram o actiune de evaluare a detinatorilor de arme, atat letale, cat si neletale. Aceasta deoarece, in ultima perioada, multe din faptele violente au fost comise cu arme neletale.

-Ce probleme deosebite credeti ca are Constanta?


In primul rand, violenta in scoli, in institutiile de cultura si pe stadioane. In al doilea rand, avem acele gasti de cartier care se incaiera frecvent si, nu in ultimul rand, acele "grupari" care au ridicat probleme in trecut. Este adevarat ca in ultima perioada nu au mai fost in centrul atentiei, dar vor fi monitorizate in continuare.

-In ultimul an, mai precis la scurt timp dupa numirea la comanda a chestorului Mircea Vasile Bargoz, cei mai multi politisti cu experienta au preferat sa se pensioneze. In aceste conditii, considerati ca mai aveti cu cine lucra?


Trebuie sa recunosc ca este o problema care a fost pusa in discutie chiar de chestorul Gheorge Popa, seful Inspectoratului General al Politiei Romane, si care a dispus ca acesti ofiteri in rezerva sa fie atrasi in actiunile noastre. Nu in cele operative, deoarece acolo este imposibil, ci in sensul de a ne ajuta in documentare si a ne impartasi din experienta lor.

-Astazi ati luat parte la primele sedinte si ati semnat primele documente. Ce veti face de maine pentru constanteni?


Maine, la prima ora, ma voi consulta cu cei doi adjuncti asupra problemelor stringente si ne vom pune pe treaba.

-Ministrul Cristian David a luat atitudine, precizand ca IPJ Constanta nu trebuie considerat o trambulina catre gradul de chestor sau pensionare. Este adevarat ca nu ati venit pentru niciuna din ele?


Functia de inspector-sef la Constanta este prevazuta cu gradul de chestor. Dar am venit aici ca sa raman si, este adevarat, intentionez sa particip la concursul ce va fi organizat la sfarsitul perioadei de interimat. Este de notorietate ca toata lumea s-a intrebat de ce nu a fost numit inspector-sef un localnic, eventual comisarul-sef Adrian Rapotan, primul adjunct al IPJ, dar chestorul Popa a precizat ca au existat motive bine intemeiate pentru a fi numit interimar cineva care nu este constantean.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Constanța Ziua Poliției Române. Mesajul transmis de chestorul de poliție Dumitru Bîltag

25 Mar 2024 472

IPJ Constanța cumpără de la Draeger România kit de prelevare salivă pentru Drager Drog Test! Care este valoarea achiziției (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 636

IPJ Constanța repară sediul inspectoratului și sediul Secției 3 Poliție!

24 Mar 2024 591

Cumpărări directe IPJ Constanța cumpără peste 160.000 de cartușe și repară poligonul de tragere!

06 Mar 2024 849

Proiectul pilot de reorganizare a IPJ Constanţa, printre soluțiile implementate în 2023 în plan structural-organizatoric de Poliția Română

10 Feb 2024 983

MAI, precizări privind bugetul pentru plata pensiilor fostelor cadre

22 Jan 2024 719

Chestor de poliție Dumitru Bîltag, șeful IPJ Constanța- „Voi face toate demersurile pentru introducerea unei acțiuni în justiție, în scopul aflării adevărului“

22 Dec 2023 1767

În dotarea Poliţiei de Frontieră Române au intrat cinci mijloace de mobilitate terestră 4x4 cu termoviziune pentru teren dificil

20 Dec 2023 768

Surse Chestorul Constantin Glugă, fostul șef al IPJ Constanța, și comisarii șefi Nicolae Simion și Marin Dincă se pensionează!

20 Dec 2023 2165

Cms. șef Dumitru Bîltag, comandantul IPJ Constanța, a primit gradul de chestor!

29 Nov 2023 1057

Biroul pentru ImigrăriDelegația Inspectoratului General pentru Imigrări în vizită în Republica Moldova

27 Nov 2023 442

MAI Ședință de lucru la IPJ Constanța, cu prilejul schimbării conducerii instituției. Ce au declarat oficialii

10 Nov 2023 792

Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu, ales chestor al Parlamentului European

09 Nov 2023 676

Conferință MAI Pachet de măsuri pentru combaterea traficului de droguri și siguranța rutieră

27 Sep 2023 997

Bogdan Despescu, MAI Poliţiştii care contribuie la mari capturi de droguri, ar putea primi bonificaţii (VIDEO)

27 Sep 2023 881