Zece decedați! A trecut o lună de la incendiul care a mistuit Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța!


 
 
O lună de la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța!
 
În dimineața zilei de 01 octombrie 2021, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” a fost solicitat să intervină în municipiul Constanța.
 
Incendiul a fost localizat la Spitalul de Boli Infecțioase, la secția de Terapie Intensivă.
 
UPDATE - Oficial de la ISU „Dobrogea”
 

„Apelul a fost în jurul orei 9.48, iar noi am fost anuntați că la parterul Spitalului de Boli Infecțioase este un incendiu. La fața locului, au fost alocate echipaje de la ISU „Dobrogea”, Det. Palas și Det. Fripis, inclusiv ambulanțe SMURD B și SMURD C. În curtea spitalului s-a instalat și un spital mobil. Din primele informații, se aflau 113 persoane în spital, din care 10 erau internate la ATI. Se va stabili ulterior cauza incendiului. A fost lichidat în jurul orei 10.50. A fost activat Planul Roșu precum și Planul Alb pentru spitalele din municipiu și din județ”, a declarat atunci Răzvan Cătălin Parconie, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța.

 
Bilanțul victimelor ajuns la zece.

Ancheta este coordonată de Zafer Sadîc, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Având în vedere gravitatea și complexitatea celor întâmplate, o echipă a Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitatea Mineră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani a venit la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

 
Specialiștii INSEMEX au cautat indicii în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor care au dus la producerea tragediei, din data de 1 octombrie 2021, de la Secția de Terapie Intensivă a spitalului.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice.
 
Citește și:
 
„Dacă nu vrei să arzi de viu într-un incendiu dintr-un spital din România, ai face bine să nu te îmbolnăvești“
 
Stela Halichidis, demisă din funcția de manager al Spitalului de Boli Infecțioase. Ce spune aceasta despre demitere (audio)
 
Lista persoanelor care au murit în tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce pași a întreprins municipalitatea pentru înființarea Spitalului Modular de Boli Infecțioase Constanța

20 Jan 2022 867

Analiza cheltuielilor din Bugetul propus pentru 2022 Cum a împărțit Primăria Constanța banii pentru sănătate și învățământ

15 Jan 2022 765

Instanța a decis Un nou spațiu pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța!

14 Jan 2022 2579

Întâlnire între reprezentanții DSP Constanța și directorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase

13 Jan 2022 606

ZIUA LIVE. „Am mers la Spitalul de Boli Infecțioase unde am găsit o stare de spirit debusolantă, o apatie din perspectiva lucrărilor care se întreprind”

12 Jan 2022 1251

Președintele CJC, Mihai Lupu, despre necesitatea unui spital nou la Constanța

11 Jan 2022 698

Imaginea zilei! Gigel, roboțelul vedetă de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Jan 2022 2366

Zece morți după incendiul de la Terapie Intensivă! Se pregătește audierea membrilor din CA-ul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Jan 2022 1070

Mii de constănțeni cer redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase. Ministrul Rafila vine la Constanța - „Mi se pare ciudat că acest spital nu și-a reluat activitatea"!

08 Jan 2022 1206

Oficial! Ce s-a întâmplat în procesul în care Stela Halichidis l-a dat în judecată pe primar, după demiterea din fruntea Spitalului de Boli Infecțioase. Judecătorii s-au abținut!

16 Dec 2021 2116

UPDATE. „Nicio firmă nu a început să facă ceva concret“ Actorii Mihai Bendeac și Codin Maticiuc, la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța (VIDEO)

09 Dec 2021 10179

O firmă din București a primit contractul pentru pază la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța (document)

30 Nov 2021 2199

Decizie șoc! Spitalul de Boli Infecțioase se redeschide parțial în decembrie dar va avea doar 50 de paturi pentru tratarea bolnavilor de Covid

29 Nov 2021 1927

Constănțeanul supărat. „Avem luminițe de Crăciun, dar ne permitem luxul să ținem pe tușă echipa de cadre medicale de la Boli Infecțioase care tratează Covid 19"

27 Nov 2021 2369

Soarta viitorului spațiu pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța se decide în instanță

27 Nov 2021 1048