Zeci de cetăţeni străini care au încercat să ajungă, ilegal, în vestul Europei, opriţi la graniţa cu Ungaria (GALERIE FOTO)

  • 58 de cetăţeni străini care au încercat să ajungă, ilegal, în vestul Europei, opriţi la graniţa cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat cincizeci şi trei de cetăţeni din provenind din diferite state, care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat în ţara vecină, ascunşi în trei ansambluri rutiere. Alţi cinci cetăţeni din Afganistan, Pakistan și India au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș I,  ascunşi într-un TIR încărcat cu componente de aluminiu.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, trei cetățeni români, toți conducând ansambluri rutiere înmatriculate în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, autoturisme, frigidere și componente pentru frigidere pentru societăți comerciale din Italia, Belgia și Spania.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al celor trei mijloace de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, respectiv în autoturismele de pe platformă, în total, cincizeci și trei de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diferite state (Bangladesh, Pakistan, Nepal, India, Afganistan), majoritatea solicitanţi de azil în ţara noastră, ce intenționau să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei.

Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Borș I, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, componente de aluminiu din Turcia pentru o societate comercială din Finlanda.

În urma verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunși  în compartimentul pentru marfă, cinci cetățeni străini.


Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, Pakistan şi India, cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani, solicitanți de azil în România. Cei în cauză intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția de Frontieră Ușoară creștere a ucrainenilor care intră în România

07 Jul 2022 240

Poliţia de Frontieră Română Lansarea la apă a primei nave maritime de patrulare, din completul de două ce vor intra în dotarea flotei navale (GALERIE FOTO)

06 Jul 2022 473

Șefii autorităţilor de frontieră române şi ungare s-au întâlnit pentru operaționalizarea unei noi artere la vama Petea

06 Jul 2022 447

Scade numărul ucrainenilor care intră în România. Oficial de la Poliția de Frontieră!

06 Jul 2022 299

Migranți ascunși în covoare, role de tuburi din cauciuc și frigidere depistați la vama Vărșand și Nădlac II

05 Jul 2022 309

Anunțul Poliției de Frontieră. Câte persoane au intrat în România în ultima zi

05 Jul 2022 317

Poliția de Frontieră Zeci de cetățeni străini, ascunși într-un TIR care transporta detergent

04 Jul 2022 343

Poliția de Frontieră. Care este situația la frontierele României

04 Jul 2022 281

Ieşiţi din ţară cu copiii în perioada următoare? Atenţie la documentele de călătorie ale acestora!

03 Jul 2022 712

Crește numărul ucrainenilor ajunși în România. Anunțul Poliției de Frontieră

03 Jul 2022 377

Poliția de Frontieră. Numărul cetățenilor ucraineni care au intrat în ultimele 24 de ore în țară, în scădere

02 Jul 2022 328

Poliția de Frontieră 12.154 de cetăţeni ucraineni au intrat în România în data de 30 iunie 2022

01 Jul 2022 313

Anunțul Poliției de Frontieră. Câte persoane au intrat în România

30 Jun 2022 468

Lucrările de reabilitare la covorul asfaltic din porțiunea bulgărească a ’„Podului Prieteniei“ Giurgiu - Ruse, finalizate (GALERIE FOTO)

29 Jun 2022 327

Poliția de Frontieră Zeci de mii de ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

29 Jun 2022 449