Zeci de migranți ascunși într-un autotren ce transporta profile de aluminiu, depistați la frontieră

Migranți. Foto: Poliția de FrontierăPoliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, în total, 74 de cetăţeni din diverse state afro-asiatice care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport, respectiv pe jos.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în data de 11.04.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, profile din aluminiu pe ruta Turcia-Germania.

Foto: Poliția de FrontierăÎn urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă 65 de cetăţeni străini.

„Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state afro-asiatice ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat cu scopul de a ajunge în țări din Vestul Europei.

De asemenea, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unei autoutilitare conduse de un cetăţean român. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în locul destinat odihnei șoferului, patru cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit faptul că sunt cetățeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 28 şi 52 de ani, intrați legal în România în baza documentelor personale.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, în cadrul desfășurării acțiunilor specifice de supraveghere a frontierei, la aproximativ 400 de metri de linia de frontieră, cinci persoane care se deplasau pe jos. S-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau, iar întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea de verificări. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Maroc, cu vârste cuprinse între 24 și 39 de ani, ce au intrat legal în țara noastră“ - au mai precizat reprezentanții Poliâiei de Frontieră“ - au mai precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.


În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferii autovehiculelor și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziţii în mai multe judeţe din vestul ţării pentru trafic de migranţi

22 Jan 2024 608

Constanța Migranţi sirieni depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă la frontiera terestră cu Bulgaria

29 Dec 2023 701

Poliția de Frontieră Traficul la frontieră, în ultimele 24 de ore. 90 de fapte ilegale săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini

27 Oct 2023 656

Opt cetățeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria ascuşi în portbagajele unor maşini transportate pe o platformă (GALERIE FOTO)

20 Oct 2023 561

Poliția de Frontieră 123 de cetăţeni străini depistaţi la nivel naţional în această săptămână la frontieră

15 Sep 2023 632

IPJ Cluj Reținuți pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de migrați și complicitate la trafic de migranți

07 Sep 2023 765

Trei cetăţeni turci cercetaţi pentru trafic de migranţi, unul dintre ei în stare de arest preventiv

31 Aug 2023 674

Ce au descoperit poliţiştii de frontieră de la PTF Negru Vodă, în remorca unui autocamion

24 Jun 2023 1230

Cetățeni sirieni, depistați ascunși într-un camion încărcat cu varză în PTF Giurgiu

17 Jun 2023 977

Poliția de Frontieră Zeci de cetățeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunși în patru mijloace de transport

11 Jun 2023 912

Constanța Exercițiu de amploare pe Marea Neagră! Sunt angrenate mai multe forțe MAI (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Jun 2023 1297

Poliția de Frontieră. Câți ucraineni au intrat în România, ieri

02 Jun 2023 1054

Ambarcațiunea cu migranți depistată în această dimineață este escortată în Portul Militar Constanța (FOTO + VIDEO)

26 May 2023 1559

Zeci de cetățeni din Bangladesh şi Pakistan au încercat să treacă fraudulos frontiera ascunși în două TIR-uri

03 May 2023 1062

115 cetăţeni străini, depistați de poliţiştii de frontieră de la Nădlac când încercau să treacă ilegal frontiera (GALERIE FOTO)

17 Apr 2023 1070