Eveniment

Zi importantă pentru preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (rechizitorii)

Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), află, azi, dacă rămâne primul mandat de arestare preventivă emis pe numele său. Documentul în cauză a fost eliberat de judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir, din Tribunalul Bucureşti, la finele lunii iulie, care a înlocuit măsura controlului judiciar cu cea a arestării preventive, pe o durată de 30 de zile de la data punerii în executare.

 Judecătorul care decide azi libertatea şefului suspendat al CJC este Alexandru Ciprian Ghiţă, magistrat al Curţii de Apel Bucureşti.

 Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată pentru complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite, dar şi pentru 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu obţinerea de foloase necuvenite. În cauză a fost deferit justiţiei şi Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa. Acesta este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.
 
Rechizitoriul poate fi citit aici.
 
Într-un alt dosar, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată şi pentru abuz în serviciu în formă continuată.
 
Rechizitoriul poate fi citit aici.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procesul în care Nicușor Constantinescu a fost obligat să achite CJC o sumă uriașă, suspendat

15 Nov 2018 733