Ziua Dobrogei 2020. Programul de acțiuni desfășurat online

  • Programul de acțiuni cu ocazia Zilei Dobrogei se va derula în perioada 14-23 noiembrie, sub motto-ul “Istoria și educația nu abdică nici în situații de criză!”.
  • Având în vedere situația epidemiologică actuală delicată și măsurile conexe acesteia, programul integrat de acțiuni cultural-științifice se va desfășura în spațiul virtual / online.
Primăria municipiului Constanța, împreună cu Instituția Prefectului – județul Constanța, Consiliul Județean Constanța și în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Universitatea Ovidius Constanța și ziarul Ziua de Constanța, celebrează și în acest an Ziua Dobrogei (14 noiembrie), în cadrul unui Program județean integrat de acțiuni cu titlul “Dobrogea online. Istoria și educația rezistă crizei”.

Programul de acțiuni se va derula în perioada 14-23 noiembrie, sub motto-ul “Istoria și educația nu abdică nici în situații de criză!”.

Având în vedere situația epidemiologică actuală delicată și măsurile conexe acesteia, programul integrat de acțiuni cultural-științifice se va desfășura în spațiul virtual / online.

Motto-ul ales pentru acest program ilustrează capacitatea societății românești în ansamblul ei de a nu abdica, în nici o situație de criză și nici în cea prezentă, de la onoranta ei obligație de a asigura transmiterea moștenirii noastre culturale ancestrale către noile generații. Istoria și educația nu abdică nici în situații de criză! – acesta este mesajul de bază al programului. Dobrogea reprezintă expresia sintetică a acestei moșteniri culturale, care include fabuloase întâlniri perene și sistemice între culturi, tradiții, mentalități, cutume, confesiuni, etnii și totodată expresia unei rezistențe colective în fața crizelor, rezistență care se perpetuează și astăzi.

Mesajul pozitiv al acestei program găsește împreună Instituția Prefectului,  autoritățile locale, comunitatea culturală și academică locală, cetățenii municipiului și județului Constanța, programul integrat de acțiuni construind o platformă de coeziune culturală și civică a instituțiilor și cetățenilor Dobrogei.

Principalele activități organizate de Primăria municipiului Constanța în cadrul acestui program:

I.        VOCILE DOBROGEI
•        Eveniment online de tip integrat “Vocile Dobrogei. Culturi, comunități, instituții”: mesaje de salut cu ocazia Zilei Dobrogei (format video), postate pe paginile web și Facebook ale Primăriei, pe întreaga perioadă de derulare a programului:
http://www.primaria-constanta.ro/, https://www.facebook.com/PrimariaConstanta/
 

II. TINERII DOBROGEI
•        Concursul școlar tematic de creație literară (eseuri și compuneri), desene, grafică, fotografie, afișe și logo-uri cu tema „Dobrogea în care trăiesc”, dedicat elevilor din județul Constanța, desfășurat de Primăria municipiului Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Tineret și Sport a Județului Constanța.

III. VIITORUL DOBROGEI
•        Chestionar online cu tema „Orașul în care vreau să trăiesc”, adresat locuitorilor municipiului Constanța, derulat în perioada 16-23 noiembrie. Chestionarul are ca obiectiv colectarea de propuneri privind îmbunătățirea calității vieții acestora și valorizarea patrimoniului Constanței.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.