A încetat din viaţă renumitul paleoantropolog Richard Leakey. A condus expediţii care au permis descoperiri revoluţionare

Richard Leakey, paleoantropolog kenyan de reputaţie mondială şi om politic, a încetat din viaţă duminică, 2 ianuarie, la vârsta de 77 de ani, a anunţat preşedinţia kenyană, transmite AFP.


"În această după-amiază, am aflat cu profundă tristeţe vestea decesului dr. Richard Erskine Frere Leakey, fostul şef al Serviciului public din Kenya", a anunţat preşedintele Uhuru Kenyatta, într-un comunicat emis duminică seara.


Richard Leakey, al doilea din cei trei fii ai lui Louis şi Maar a condus expediţii în anii 1970 care au permis descoperiri revoluţionare despre primele fosile hominide.



Descoperirea sa cea mai celebră dateary Leakey, amândoi paleontologi şi arheologi, s-a făcut cunoscut prin aducerea la lumină a unor indicii care au ajutat la dovedirea evoluţiei omenirii în Africa.


Nu a avut studii oficiale de arheologie, dză din 1984, în timpul unor prospecţiuni la lacul Turkana, în Kenya, unde a adus la lumină un schelet aproape complet de Homo erectus, ce a primit numele de "băiatul din Turkana".



În 1989 a fost solicitat de preşedintele de atunci, Daniel arap Moi, să preia conducerea Serviciului kenyan al vieţii sălbatice (KWS), funcţie din care a purtat o campanie viguroasă împotriva braconajului de fildeş de elefanţi.


În 1993 s-a prăbuşit cu micul său avion Cessna în Valea Riftului, în Kenya, accident în care şi-a pierdut ambele picioare.


Richard Leakey a avut şi o carieră politică, conducând mai multe instituţii ale societăţii civile şi aflându-se pentru scurt timp în fruntea Serviciului civil kenyan.



În 2015, în ciuda unei sănătăţi fragile, şi-a asumat din noua conducerea KWS pentru un mandat de trei ani, la solicitarea preşedintelui Kenyatta.

Foto captură YouTube

Sursa Agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.