Alertă în Rusia Adolescent de 17 ani s-a detonat într-o clădire a serviciilor ruse de securitate FSB

 Un adolescent de 17 ani s-a detonat într-o clădire a serviciilor ruse de securitate FSB, fostul KGB, în nordul ţării, scrie Observator TV. 

Trei angajaţi au fost răniţi, au anunţat autorităţile, care au deschis anchetă cu privire la un posibil ”act terorist”.

Un mesaj postat pe reţele de socializare - care anunţa explozia cu câteva minute înainte să aibă loc - pare să indice o pistă anarhistă în acest gest, care a avut loc la ora locală 8.52 (7.52, ora României), la intrarea în clădirea în care se află filiala locală FSB, moştenitoarele KGB-ului sovietic, un oraş situat la aproximativ 1.000 de kilometri nord de Moscova, la malul Mării Albe.

”Potrivit primelor informaţii, persoana care a intrat în clădire a scos dintr-un rucsac un obiect neidentificat care i-a explodat în mâini, rănindu-l mortal”, a precizat Comitetul antiterorist într-un comunicat.

”Trei angajaţi FSB au fost răniţi în diverse grade”, a adăugat aceeaşi sursă. ”Un bărbat este pe cale să fie operat”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al FSB în regiune.

Comitetul de anchetă, un organ aflat în subordinea Kremlinului şi însărcinat cu principalele cazuri, a anunţat deschiderea unei anchete cu privire la un ”act terorist” şi ”deţinere ilegală de munţie”.

Persoana decedată a fost identificată ca fiind ”un rezident local în vârstă de 17 ani, care a introdus un dispozitiv exploziv artizanal în clădire”. Este vorba despre un student la o instituţie tehnică locală, Mihail Zlobiţki, a declarat pentru AFP un reprezentant al forţelor de ordine locale, sub protecţia anonimatului.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.