Alegeri în Republica Moldova Maia Sandu - „Astăzi cetăţenii pot alege un Parlament cinstit”


 
  • Republica Moldova organizează duminică alegeri parlamentare anticipate, în contextul dizolvării, în luna aprilie, a celui de-al zecelea legislativ, ca urmare a faptului că nu a reuşit să formeze un guvern în termenul constituţional. 
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, speră ca alegerile parlamentare anticipate de duminică să genereze un parlament cinstit, cu care ea să poată lucra, scrie Agerpres.

„Aceste alegeri sunt despre puterea oamenilor, nu despre puterea politicienilor şi vreau să îi încurajez pe oameni să creadă în puterea lor. Astăzi este o zi importantă, pentru că astăzi cetăţenii se pot elibera de hoţi, astăzi cetăţenii pot alege un parlament cinstit, un parlament care să lucreze în interesul tuturor cetăţenilor şi alegerile parlamentare sunt importante. Vreau să vă amintesc că Parlamentul administrează banii ţării, banii cetăţenilor şi de aceea trebuie să fim foarte atenţi atunci când decidem cui să încredinţăm banii ţării, Parlamentul este cel care votează legi şi de alegerea noastră, de alegerea cetăţenilor depinde ce fel de legi vor vota viitorii parlamentari. Noi putem să facem ordine în ţară. Eu pentru asta am votat, am votat pentru Parlament cinstit cu care să pot să lucrez, împreună cu Guvernul, cu Parlamentul pentru binele cetăţenilor şi îi îndemn şi pe cetăţeni să facă următorul pas, să curăţăm Parlamentul, să curăţăm celelalte instituţii ale statului, aşa încât să putem să ducem la bun sfârşit lucrurile pe care ni le-am propus. (...) De decizia de astăzi depinde cât de repede vom ajunge să construim o ţară bună pentru toţi aici, în Republica Moldova", a declarat Maia Sandu.

În municipiul Constanța, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot își pot exercita dreptul de a vota la Secția de votare nr. 120 din Circumscripția electorală 38 (străinătate), care va fi deschisă în municipiul Constanța, la Universitatea "Ovidius", adresa Bulevardul Mamaia, nr. 124.

Secția de votare va funcționa duminică, 11 iulie a.c., în intervalul de timp 07.00 - 21.00.

Citește și: Un constănțean prin adopție, candidează la alegerile parlamentare care se desfășoară duminică peste Prut

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conferința Municipală a PSD Constanța „se joacă" pe scena mică de la Casa de Cultură!

18 Apr 2024 616

Situația geopolitică crește ratingul alegerilor europarlamentare 60% dintre cetățenii europeni declară că sunt interesați de alegerile din iunie 2024 !

17 Apr 2024 352

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 603

Marţi începe perioada de depunere la birourile electorale a candidaturilor pentru alegerile locale

15 Apr 2024 611

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 445

Declarații avere Constanța Averea și interesele judecătorului Traian Iancu, locțiitorul președintelui BEJ Constanța (DOCUMENTE)

15 Apr 2024 349

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 466

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța Magistratul Iulia Opariuc Dan, aleasă președinte BEJ și magistratul Traian Iancu Laurențiu, locțiitor

15 Apr 2024 1167

Ultima săptămână din aprilie vine cu alegeri interne în PSD Constanța?!

15 Apr 2024 798

Alegeri electorale 2024 - Tribunalul Constanta UPDATE. Azi are loc ședința de desemnare, prin tragere la sorti, a președinților Birourilor Electorale de Circumscripție și locțiitorilor acestora

15 Apr 2024 1517

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot? Da, au răspuns 72 % dintre participanți

14 Apr 2024 582

Otrăvurile din sondaje Cu cine vor vota constănțenii la alegerile locale?

14 Apr 2024 1244

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea își prezintă, azi, echipa în perspectiva alegerilor din acest an. Printre invitați se află și Nicolae Ciucă

13 Apr 2024 744

15 partide și 7 candidați independenți au depus candidaturi pentru alegerile europarlamentare

13 Apr 2024 530

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 848