Alegeri suplimentare în Duma de Stat. Secție de votare, deschisă, azi, la Consulatul General al Federației Ruse la Constanța. Cine sunt candidații

Azi au loc alegerile suplimentare ale deputaților Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse (cea de-a VII-a convocare). 
La Consulatul General al Federației Ruse la Constanța a fost deschisă secția de votare nr. 8262, la care sunt aștepțai cetățenii ruși aflați în Brăila, Constanța, Galați și a Tulcea. Votul se va desfășura între orele 8.00 și 20.00.

Cei cinci  candidați înregistrați se luptă pentru un mandat de deputat în Duma de Stat rămas vacant. Aceștia reprezintă cinic partide politice: Grinevici Tatiana Borisovna (Partidul politic Rusia Justă), Kruglov Alexei Mihailovici (Partidul Liberal-Dezmocrat), Rodin Oleg Evghenievici (Partidul Unit Democrat din Rusia ”Iabloko”), Ryabov Nikolai Fedorovici (Partidul Comunist ald Federației Ruse), Sviatkovski Dmitri Valerievici (Partidul politic ”Rusia Unită”).
 
„Astăzi în Rusia este o zi unică zi de votare, când se desfășoară alegeri de diferite nivele. În primul rând, sunt cinci candidați pentru un post de deputat în Duma de Stat a Federației Ruse. Tot azi, în unele localități se aleg și primarii. La Constanța, sunt așteptați circa 37 de votanți. Oficial, însă, pe listele Consulatului General al Federației Ruse sunt 70 de alegători“, a explicat, penteru cotidianul ZIUA de Constanța, atașatul Nikolai Belera. De asemenea, azi, există și o urnă mobilă, care va ajunge la Galați, la cetățenii ruși, care, din motive de sănătate, nu vor putea ajunge la secția de votare. „Sunt veteranii de război și cei care au supraviețuit blocadei din Lenindgar (actual Sankt Petersburg)“, a mai spus atașatul Nikolai Belera.
 

În conformitate cu legislația rusă în vigoare, cetățenii care locuiesc permanent în afara Federației Ruse sau care sunt în misiuni din străinătate de lungă durată (nu mai puțin de trei luni), sunt incluși pe lista alegătorilor pe baza cererii scrise depuse la Comisia Electorală cel târziu cu o zi înainte de data de votare, iar în ziua de votare – pe baza cererii orale.  Cetățenii Federației Ruse care se află în Brăila, Constanța, Galați sau Tulcea, pe baza invitațiilor private, în călătorii de serviciu, de business și turistice sunt incluși pe lista alegătorilor atunci când se vor prezenta la Secția de Votare în ziua alegerilor pe baza pașaportului sau a unui document care îl înlocuiește.  
Pentru obținerea buletinului de vot și participarea la alegeri este necesar să fie prezentat pașaportul valabil al cetățeanului Federației Ruse, care să confirme identitatea cetățeanului Federației Ruse în afara Federației Ruse (pașaport pentru călătorii în străinătate) sau un document care îl înlocuiește (certificat de întoarcere în Federația Rusă).
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri suplimentare în Duma de Stat Cetățenii ruși din Constanța, Brăila, Galați și Tulcea, așteptați la Consulatul General al Federației Ruse

05 Sep 2018 1927