Externe

UPDATE. Alertă în SUA. Au fost focuri de armă la un liceu din Texas. Mai multe persoane au fost ucise

Mai multe persoane au fost rănite vineri după ce un atacator a deschis focul într-un liceu din Texas, au anunţat autorităţile, care au precizat că situaţia este ''sub control'', relatează AFP citată de Agerpres.ro. 
 

"S-a produs un incident în această dimineaţă într-un liceu, în care a fost implicat un atacator înarmat. Incidentul este în desfăşurare, dar este sub control. Au fost confirmaţi răniţi", a precizat districtul şcolar din Santa Fe pe pagina sa de Facebook, fără a spune despre ce liceu este vorba.

 
Şeriful comitatului limitrof Harris a precizat anterior că este vorba de Santa Fe High School, în suburbia oraşului Houston.
 
Presa locală a relatat, făcând referire la surse poliţieneşti, că o persoană a fost arestată. Unele media au relatat că mai mult persoane ar fi fost chiar ucise.
 

"Cineva a intrat cu o puşcă şi a început să tragă, iar o fată a fost rănită la picior", a declarat un martor pentru postul de televiziune local KTRK. Această sursă a precizat că mai mulţi elevi au început să fugă din liceu.

 
Richard Allen, părintele unui elev, a spus la acelaşi post de televiziune că a ajuns la faţa locului la scurt timp după ce a început atacul şi că a văzut mai multe persoane luate de ambulanţă.
 

"Fiul meu a spus că cineva a intrat în sala unde aveau loc cursurile de artă şi a început să tragă asupra multor elevi", a afirmat el.

UPDATE: 

Mai multe persoane au fost ucise vineri după ce un individ înarmat a deschis focul într-un liceu din Texas, au relatat posturi de televiziune, în timp ce preşedintele Donald Trump a atras atenţia că "ne putem aştepta la veşti proaste", relatează AFP.
 

"Focuri de armă într-o şcoală din Texas. Primele informaţii arată că ne putem aştepta la veşti proaste", a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă, care a mai spus că este vorba de un "atac oribil".

 
Poliţia a anunţat apoi la scurt timp că în între opt şi zece persoane şi-au pierdut viaţa în incident. Tot conform poliţiei, atacatorul era un elev al liceului.
 
Anterior, un jurnalist al postului local de televiziune KHOU a citat trei surse distincte care au spus că cel puţin opt persoane au fost ucise, în timp ce CNN a relatat că ar fi vorba de "mai mulţi morţi".
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Academia Română, în doliu. Un ilustru academician român, cu o bogată carieră internațională s-a stins din viaţă

27 Dec 2018 848

Un cunoscut actor american împlinește 48 de ani. A fost nominalizat la premiile Oscar

06 Nov 2018 309