Alertă în SUA. ​O femeie a amenințat căî aruncă în aer o biserică din San Diego în timpul slujbei de Paşti. Suspecta avea un copil în brațe

O femeie care a intrat într-o biserică din San Diego în timpul slujbei de Paşti purtând un copil pe braţul stâng şi arătând o armă cu mâna dreaptă a fost reţinută de enoriaşi după ce a ameninţat că va arunca în aer biserica, au afirmat poliţia şi martorii, relatează luni dpa, citat de Agerpres.ro. 

Predica ţinută într-o biserică din oraşul californian tocmai se încheia când a apărut o femei înarmată, în cursul după-amiezii, a declarat Ben Wisan, pastorul fondator al Bisericii TsidKenu. Slujbele acestei biserici au loc în fiecare an la Mount Everest Academy, o şcoală din Clairemont.

Wisan a cerut adunării de aproximativ 100 de persoane să iasă şi ''să înceapă să se roage'', dar membri ai bisericii au rămas şi au încercat să vorbească cu femeia, a spus el.

"Suntem o mare biserică a Duhului Sfânt, aşa că pacea lui Dumnezeu a fost peste întreaga biserică ", a declarat el unui reporter pentru OnScene TV.


David Miller, un puşcaş marin, a spus că este una dintre persoanele care au rămas în biserică pentru a încerca să detensioneze situaţia în siguranţă. Miller a declarat pentru OnScene TV că femeia făcea "comentarii nebuneşti" despre cum să-i înveţe pe unii oamenii să sufere şi că este nevoie ca oamenii să devină martiri.

El a spus că în timp ce membrii bisericii au început să se apropie încet de femeie, aceasta a îndreptat arma spre o parte din enoriaşi şi apoi asupra copilului ei, spunându-le să nu se apropie mai mult.

Atunci grupul, în care se afla şi Miller, a intervenit şi a luat copilul şi apoi arma din mâna femeii. Când poliţia a sosit după câteva minute, femeia a încercat să scape, a spus Miller. În cele din urmă, ea a fost reţinută de un ofiţer de poliţie. Ulterior a fost identificată ca fiind Anna Conkey, în vârstă de 31 de ani, şi a fost arestată pentru ameninţare cu armă.


Nimeni nu a fost rănit în cursul incidentului. Deoarece Conkey a ameninţat că aruncă în aer clădirea în care avea loc slujba, ofiţeri cu câini de detectare a bombelor au verificat clădirea şi vehiculul femeii. Nimic periculos nu a fost localizat.

Wisan, pastorul, a spus că anchetatorii i-au spus ulterior că arma femeii nu era încărcată. El a spus că membrii bisericii o cunoşteau pe femeie şi că aceasta participase la slujbe în trecut. Locotenent al poliţiei din San Diego, Christian Sharp, a declarat că ofiţerii respectivi investighează dacă Anna Conkey este implicată într-un incident produs la aceeaşi biserică, cu o săptămână în urmă.

''Se pare că ar fi vorba de probleme mintale pe care vrem să le investigăm'', a declarat Sharp pentru OnScene TV.


Copilul femeii, o fetiţă de 10 luni, a fost luat în custodia protecţiei copilului, menţionat locotenentul. Poliţia a identificat, de asemenea, un al doilea copil, o fetiţă 5 ani, sănătoasă şi nevătămată. Ambele au fost duse la Centrul pentru copii din Polinsky, o unitate care găzduieşte copii separaţi de familia lor.

Potrivit unui blog personal şi social media, Conkey, o veterană în marină, a studiat limba engleză şi jurnalismul la Universitatea din San Diego. Ea a lucrat ca producător de media digital pentru NBC7 San Diego, ca asistent de producţie de ştiri la KPBS şi a publicat comentarii în The San Diego Union-Tribune.

Conkey şi-a împărtăşit adesea opiniile pe un blog personal şi pe canalul de YouTube. 


Agerpres.ro. 
Sursa foto: Google Maps

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenționare de călătorie emisă de MAE pentru Franța Ridicarea planului „Vigipirate” la nivelul cel mai înalt - „urgență atentat”

25 Mar 2024 500

MAERepublica Franceză – Ridicarea planului „Vigipirate” la nivelul cel mai înalt - „urgență atentat”

25 Mar 2024 341

Alertă la Paris! Atac cu armă albă în gară, cel puțin trei victime

03 Feb 2024 709

Gruparea Statul Islamic revendică atentatul din Iran

04 Jan 2024 741

Alertă la o catedrală din Koln, Germania. Un suspect a vizitat lăcașul pentru un atac terorist ce ar fi avut loc de Anul Nou

28 Dec 2023 724

Cetățean irakian suspectat că plănuia să comită un atentat terorist la un târg de Crăciun, expulzat din Germania

16 Dec 2023 985

Atena Poliţist rănit grav la un meci de volei!

10 Dec 2023 1141

Doi cetăţeni suedezi au fost ucişi luni seară la Bruxelles într-un atac armat

17 Oct 2023 817

Atenționare de călătorie pentru Franța! Ce trebuie să știe românii care merg acolo

14 Oct 2023 969

Muzeul Luvru din Paris s-a închis în mod excepţional din motive de securitate

14 Oct 2023 746

Turcia A avut loc o explozie puternică în apropierea parlamentului din Ankara. Autoritățile anunță un „atentat terorist”

01 Oct 2023 846

Senatorul Felix Stroe, la 22 de ani de la atacurile teroriștilor asupra Turnurilor Gemene în SUA "Dumnezeu să-i odihnească pe toți, iar nouă să ne dea înțelepciunea de pe urmă”

11 Sep 2023 841

22 de ani de la atacurile teroriștilor asupra Turnurilor Gemene în SUA

11 Sep 2023 1096

Atac armat asupra participanţilor la un raliu! Zece morţi şi nouă răniţi

21 May 2023 1728

Patriarhia Ortodoxă Greacă a Ierusalimului denunţă un „atentat odios" la Mormântul Fecioarei Maria

20 Mar 2023 1429