Aproximativ 1500 de cetățeni români blocați în Italia vor ateriza pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” Constanța (galerie foto+video)

Aproximativ 1500 de cetățeni români captivi în Italia vor fi repatriați cu mai multe aeronave, pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din județul Constanța.

În contextul pandemic actual, în conformitate cu starea de urgență instituită pe teritoriul României și a dispozițiilor CNCCI care a analizat cele mai bune capacități operaționale din țară, s-a dispus ca începând de astăzi, 21 martie 2020, aproximativ 1500 de cetățeni români captivi în Italia să fie repatriați cu mai multe aeronave care vor ateriza pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu”. Organizarea transportului umanitar este realizată de către Ministerul Afacerilor Externe și aprobată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și de secretarul de stat în MAI, șeful DSU, Raed Arafat.
 
Din informațiile primite prin intermediul Ministerului de Externe, de la autoritățile italiene, starea generală de sănătate a cetățenilor români care vor fi repatriați este una bună, precizează Instituția Prefectului.
 

“Toți prefecții din țară lucrează pentru a limita răspândirea coronavirusului. Este o obligație față de români, este obligația funcției, a ordinelor primite în starea de urgență, este obligația noastră, a tuturor, de a fi solidari pentru că doar împreună putem să ieșim din această situație. Politicieni iresponsabili au început să se lamenteze că românii, frații noștri, prietenii noștri, rudele noastre, nu ar trebui să beneficieze de asistența statului român, pentru că pun binele lor mai presus de binele tuturor. Același comportament de a cumpăra tot orezul, de a cumpăra tot spirtul al unor partide politice demonstrează încă o dată iresponsabilitate, lașitate, mojicie și instigă la învrăjbirea românilor împotriva românilor. 

Cetățenii români care vor ateriza astăzi pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, vor intra automat în carantină instituționalizată, în teste, pentru a depista persoanele care suferă de coronavirus. Cei depistați pozitiv vor merge automat în facilitățile sanitare special pregătite pentru acest scenariu, ceilalți vor fi cazați timp de 14 zile așa cum prevede legea în izolare.

Transportul fraților noștri  se va face în condiții de izolare, iar mașinile cu care vor fi transportați vor intra într-un amplu proces de dezinfecție.
 
Transportul fraților noștri  se va face în condiții de izolare, iar mașinile cu care vor fi transportați vor intra într-un amplu proces de dezinfecție.
 
Niciun constănțean nu este supus la risc, singurul risc în această situație este să lăsăm politicianismul, frica și ura să ne dezbine. 
 
Îi avertizez pe cei care luptă împotriva cetățenilor români prin mesaje de panică că nu vor reuși. Îi vom salva pe frații noștri fără a pune în vreun risc cetățenii Constanței”, a transmis George Niculescu, prefectul județului.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiuni ale polițiștilor în județul Constanța

28 Mar 2024 319

SC Aaylex One SA anunță publicul interesat asupra depunerii la sediul APM Constanța a solicitarii de actualizare a Autorizației Integrate de Mediu nr. 2/28.03.2016

28 Mar 2024 258

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, reabilitează blocurile din comună. Investiție de 10 milioane lei

25 Mar 2024 553

Începe judecata militarilor de la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” suspectați de furt de motorină. Decizia nu este definitivă

21 Mar 2024 584

Acțiuni de prevenție ale polițiștilor în județul Constanța. Au fost vizate și unități de învățământ

20 Mar 2024 458

Investiție la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța. Primăria cumpără bănci noi!

19 Mar 2024 558

Paralela45 relansează cursele charter cu destinație Antalya, cu plecare din Constanța! Ce alte destinații preferă românii? (VIDEO)

19 Mar 2024 1087

LIVE CCINA, Paralela45 și Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța, despre vacanțele de vară 2024 (FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 838

O fetiță de 8 ani, rănită Accident rutier între două autoturisme în localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța

14 Mar 2024 1149

Justiție Constanța Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, la judecată cu Direcția Finanțelor Publice. Creanțe de peste 70.000 lei

12 Mar 2024 637

Unul din șoferi a plecat de la fața locului Un bărbat și un copil, răniți în urma unui accident rutier în Mihail Kogălniceanu. Oficial de la IPJ Constanța

12 Mar 2024 1011

Licitații Constanța Primăria Mihail Kogălniceanu, contract pentru delegarea gestiunii de servicii, a activităților de sortare, tratare mecano-biologică și eliminare prin depozitare a deșeurilor municipale

12 Mar 2024 544

Știri Constanța azi Accident rutier în curbă la Mihail Kogălniceanu. Un bărbat și un copil, răniți (FOTO)

12 Mar 2024 4126

Licitații Constanța Unitatea Militară Mihail Kogălniceanu cumpără servicii pentru dezinfecție, dezinsecție și deratizare (DOCUMENT)

10 Mar 2024 985

Societatea Astralink, înființată recent în localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța

08 Mar 2024 1017