Atacul de la Las Vegas revendicat de Gruparea Stat Islamic. Zeci de persoane au murit în atac

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atacul din Las Vegas (SUA), soldat cu cel puțin 50 de morți și peste 400 de răniți, precizând că autorul se convertise la islam în urmă cu câteva luni, relatează Reuters citat de Agerpres.ro.  
 

''Autorul atacului din Las Vegas este un soldat al Statului Islamic, el a comis operațiunea ca răspuns'' la apelurile organizației de a ținti țări angajate în lupta contra SI, a indicat Amaq, organul de propagandă al jihadiștilor.

 
Stephen Paddock, bărbatul despre care se crede că a ucis cel puțin 50 de persoane și a rănit alte peste 400 luni la Las Vegas (SUA), era mort când polițiștii au intrat în camera sa de hotel, cu vedere spre locul în care se desfășura un festival de muzică, a indicat poliția locală. Paddock, în vârstă de 64 de ani, originar din Mesquite (statul Nevada), a deschis focul, din camera sa de hotel aflată la etajul al 32-lea, asupra unei mulțimi de peste 22.000 de persoane prezente la festival.

Sursa: Agerpres.ro
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Atacul de la Las Vegas. Un român a fost grav rănit în timpul incidentului. Mesaj impresionant transmis de mama acestuia

02 Oct 2017 1435

UPDATE Zeci de morţi şi sute de răniţi în urma unui atac în Las Vegas (video)

02 Oct 2017 2038