Autorităţile sanitare anchetează 8 cazuri suspecte de hepatită de origine necunoscută la copii. Câte cazuri au fost raportate în întreaga lume

8 cazuri de hepatită severă de origine necunoscută la copii, foto: Pixabay
Autorităţile sanitare argentiniene anchetează 8 cazuri de hepatită severă de origine necunoscută la copii, a confirmat vineri ministrul sănătăţii, Carla Vizzotti, relatează EFE.

Într-un interviu acordat postului Radio 10, Carla Vizzotti a precizat că "există o alertă privind cazurile de hepatită la copii care apar în lume". "În Argentina avem 8 cazuri suspecte, dintre care 5 au fost testate pozitiv cu adenovirus iar alte patru sunt investigate", a susţinut titulara sănătăţii, care a precizat că niciunul unul dintre minori nu a avut nevoie de transplant, deşi trei dintre ei suferă de "hepatită severă" şi ar putea avea nevoie de o asemenea intervenţie.

Ministerul Sănătăţii din Argentina informase în urmă cu câteva zile despre detectarea primului caz de hepatită de origine necunoscută la un minor de opt ani din oraşul Rosario, în provincia Santa Fe (centro).

Titulara sănătăţii a clarificat însă vineri că atât respectivul caz cât şi celeilalte 7 sunt considerate cazuri suspecte care în prezent sunt investigate. Potrivit Ministerului, cele 8 cazuri nu au fost clasificate deocamdată drept "hepatită severă de origine necunoscută".




228 de cazuri de hepatită infantilă severă de origine necunoscută, în lume 

Potrivit, Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, până în prezent au fost raportate în întreaga lume 228 de cazuri de hepatită infantilă severă de origine necunoscută. Majoritatea au fost înregistrate în regiunea europeană, dar au fost detectate cazuri şi în cele două Americi, în regiunea Pacificului Occidental şi în Asia de Sud-Est.


Primul caz de hepatită infantilă severă de origine necunoscută a fost consemnat în data de 5 aprilie în Marea Britanie la copii cu vârsta sub 10 ani şi fără alte afecţiuni, iar de atunci au fost localizate cazuri similare în Spania, Belgia, Danemarca, Italia, SUA şi Indonezia, printre altele.

Potrivit OMS, vârsta pacienţilor variază de la bebeluşi de o lună şi până la adolescenţi de 16 ani, iar majoritatea nu prezintă simptome de febră şi nici virusul asociat diferitelor tipuri de hepatită cunoscute (A, B, C, D şi E).





 Patru minori au murit din cauza acestei tulpini necunoscute

Până în prezent, patru minori au murit din cauza acestei tulpini necunoscute, care produce dureri abdominale, diaree, vărsături, iar a zecea parte dintre cei afectaţi au avut nevoie de un transplant de ficat. OMS a recomandat statelor membre să identifice, să investigheze şi să notifice orice caz potenţial pentru a strânge informaţii şi a putea fi identificată sursa acestei boli.

Potrivit OMS, acest tip de hepatită ar putea fi provocat de un adenovirus, de tip F41, detectat în zeci de astfel de cazuri - un virus asociat răcelii comune şi virusurilor stomacale.



Sursa: Agerpres 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spanac contaminat cu hepatita A, retras din magazine. Iată unde se găsea în Constanța

03 Nov 2022 3341

Persoanele neasigurate vor beneficia de testare pentru hepatită sau HIV

02 Nov 2022 1085

Ministerul Sănătăţii a semnat contractul pentru livrarea a 130.000 de doze de vaccin hepatitic B. Când vor ajunge în România

12 Oct 2022 1080

UPDATE Suspiciune de hepatită acută la Constanța. Pacientul, un copil de opt luni. În ce stare este micuțul

02 May 2022 1826

Noi detalii despre fetiţa de 5 ani în urma transplantului de ficat. Anunțul reprezentanților IC Fundeni

02 May 2022 1403

Noile cazuri de hepatită infantilă acută înregistrate în Europa, asociate cu infecţia cu un adenovirus

27 Apr 2022 1636

ECDC Aproape 200 de cazuri de hepatită acută de origine necunoscută au fost confirmate la copii, la nivel mondial

26 Apr 2022 1308

Pediatrul Mihai Craiu, despre hepatita misterioasă Sfaturi utile pentru părinţi „Să evităm supradozarea paracetamolului la copii“

26 Apr 2022 2145

Ministerul Sănătății O fetiță de 5 ani din România, diagnosticată cu hepatită acută severă

25 Apr 2022 4276

Hepatită de origine necunoscută la copii. Au fost depistate cazuri în cinci ţări europene

19 Apr 2022 1488

Reprezentanții CNAS au anunțat că din această lună este asigurat tratamentul pentru hepatita C

04 Feb 2022 1544

ZIUA LIVE. Ce hepatite se pot trata. Dosarul se face direct la medic!

19 Oct 2021 3369

ZIUA LIVE. Tot ce trebuie să știm despre hepatite!

17 Oct 2021 3176

Universitatea „Ovidius” din Constanța marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitelor Virale

28 Jul 2021 1424

Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei. Tema din acest an, „Hepatita nu poate aștepta”

28 Jul 2021 1381