Chişinău – Publika.md Capitala Republicii Moldova a ajuns într-un top ruşinos

Anterior considerat unul dintre cele mai verzi orașe ale Europei, astăzi inclus în topul celor mai poluate urbe. Este vorba despre Chișinău, capitala Republicii Moldova, care se situează pe locul 44 într-un clasament realizat de o companie de cercetare din Serbia.

Potrivit studiului, Chișinăul se confruntă cu un management ineficient al deșeurilor, precum și cu murdăria de pe străzi. Orașul are un indice de poluare de peste 57, în timp ce limita admisibilă este de 50. 
Conform analizelor ecologiştilor, pe primul loc în clasamentul celor mai poluate urbe din Europa este orașul Napoli, din Italia. Acolo, deșeurile toxice sunt depozitate chiar în apropierea orașului.
Urmează Pancevo din Serbia, Dnepropetrovsk din Ucraina și Skopje din Macedonia. Și capitala Rusiei are probleme în ceea ce priveşte nivelul de poluare, astfel aceasta ocupă locul patru în clasament, devansând Kievul, situat pe poziția a șasea.  

Statistica ecologiştilor de la „Numbeo” arată că aerul respirat de bucureșteni este foarte poluat mai ales vara. În acelaşi clasament capitala României ocupă locul 11. Probleme de mediu au şi Roma, Barcelona sau Atena.

Studiul reflectă situația din cele mai poluate 153 de orașe ale Europei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.